Hakan Çelik Corolla zirvede
HABERİ PAYLAŞ

Corolla zirvede

Japon üretici Toyota’nın efsanevi modeli Corolla ile segmentinin doğuşuna öncülük eden RAV4, dünyada en çok tercih edilen araçlar olmayı sürdürüyor.

Toyota Corolla, 2018’in ilk 8 ayında en yakın rakibine 94 bin 182 adet fark atarak hem segmentinde hem de tüm otomotiv sektöründe dünyanın en çok satan modeli oldu. Toyota Corolla, toplamda yaklaşık 45 milyon satış adedine ulaşarak 3 bin 500 otomobil modeli içinde dünyanın en çok tercih edilen otomobili unvanını da elinde bulunduruyor.

Corolla zirvede

Bununla birlikte Toyota’nın yüksek satış başarısı sadece Corolla ile sınırlı kalmadı. SUV segmentinde de RAV4 öne çıkarak 2018’in ilk 8 ayında “Dünyanın en çok tercih edilen SUV”u unvanını aldı. 2018’in ilk 8 ayında 561 bin 601 adet Toyota RAV4 satıldı.

Haberin Devamı

2017’de tüm dünyada 30 milyon adetlik satış gerçekleştiren SUV segmenti, toplam otomotiv pazarında yüzde 34’lük paya sahip. SUV pazarının yüzde 57.2’sini C-SUV’lar, yüzde 35.2’sini D-SUV’lar ve yüzde 5’ini ise B-SUV’lar temsil ediyor.

PRIUS YENİLENDİ

Hibrit teknolojisinin öncüsü Toyota’nın ilk hibrit modeli olan Prius yenilendi. 12 milyon 500 bini aşan hibrit otomobil satış adedi ile erişilmesi zor bir rekorun sahibi olan Toyota’nın öncü modeli Prius, yeni özellikleri ve görünümüyle ilk kez 28 Kasım’daki 2018 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. ‘motor teknolojilerinde devrim’ olarak nitelenen hibrit Prius’u 1997’de kullanıma sunan Toyota, 90 ülke ve bölgede 30 farklı hibrit ve 1 adet plug-in hibrit modeliyle yer alıyor. Prius, dışarıdan şarja gerek duymayan teknolojisi, çevre dostu özellikleri, yakıt ekonomisi, donanımı ve konforlu sürüşüyle dikkat çekiyor.

AVIS'TEN SPORA DESTEK

Corolla zirvede

Fenerbahçe'nin Belçika takımı Anderlecht'i İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı Türkiye'nin önde gelen otomobil kiralama markası Otokoç Otomotiv Araç Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ve Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök ile birlikte izledik.

Ekici, aynı zamanda TOKKDER (Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği) başkanlığı görevini yürütüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, forma göğüs reklamında Avis ve diğer markaların kullanılması konusunda Otokoç Otomotiv AŞ ile 2018-19 sezonu için 35 milyon 500 bin TL + KDV olmak üzere 1 yıl uzatma opsiyonlu bir sözleşme imzalamıştı.

Haberin Devamı

RENAULT'DAN YARATICILIK MERKEZİ

Corolla zirvede

Oyak Renault, dijital dönüşüm ve inovasyon kültürünü yaymak amacıyla çalışanlarına iş ve özel araştırma projelerini geliştirme fırsatları sunan Innov@OR inovasyon laboratuvarını kurdu. Oyak Renault Fabrikaları bünyesinde kurulan inovasyon laboratuvarının açılışı Genel Müdür Antoine Aoun ve Oyak Renault çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Üretim süreçlerini kolaylaştıracak fikirlerin gelişimi için her türlü araç ve gereç ile donatılan Innov@OR’da Oyak Renault Inovasyon Kulübü’nün 220 üyesi, 30 kişiden oluşan gönüllü koordinatörlerin gözetiminde inovatif çözümler geliştirmeye çalışacak.

JAGUAR ELEKTRİKLİDE FARK YARATIYOR

Jaguar’ın geliştirdiği ilk elektrikli model olan I-PACE, Almanya’da 'Yılın otomobili’ oldu. Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nin Almanya ayağında, rekabet ettiği 58 farklı modeli geride bırakan Jaguar I-PACE, bu ödüle layık görülen ilk elektrikli otomobil oldu. Alanında uzman 12 gazeteciden oluşan jüri otomobilleri performans, sürüş deneyimi, yol tutuşu ile birlikte tasarımı ve sürdürülebilirliği çerçevesinde değerlendirdi. Jaguar I-PACE, etkileyici performansının yanı sıra dikkat çekici tasarımı ve sürüş dinamiği nedeniyle en yüksek puana layık görüldü.

Haberin Devamı

Corolla zirvede

Yeni Jaguar I-PACE, 470 km’lik menzile sahip. Araç 400 beygirlik motoruyla 4.8 saniyede 100 km/ saat hıza ulaşıyor.

MACERACILAR İÇİN VOLVO

Corolla zirvede

Premium otomobil üreticisi Volvo Cars, V60 orta boy estate modelinin yeni Cross Country versiyonunu tanıttı. V60 Cross Country, şirketin son yıllarda gerçekleştirdiği dönüşümü destekleyen yeni Volvo modelleri serisine yapılan son yenilik oldu. Otomobil dayanıklılığı artırılmış yapısı ve ilave teknik özellikleriyle sadece şehirlerde değil ormanlarda bile girebilecek özellikte. Otomobilin off- road yeteneğini artıran, özel olarak geliştirilmiş bir Cross Country şasi ve süspansiyon sayesinde, V60 Cross Country’nin yerden yüksekliği standart V60’a göre 75 mm daha uzun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder