Hakan Çelik Çözümün yeri dağlar değil
HABERİ PAYLAŞ

Çözümün yeri dağlar değil

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK terör örgütüne karşı son yılların en etkili operasyonlarını düzenliyor.

Kuzey Irak’taki Kandil’i ve Türkiye’deki Dağlıca’yı kapsayan son hava operasyonlarına 40 kadar F-4 ve F-16 uçağı katıldı. Bildiğim kadarıyla dünyada bu ölçekte terör operasyonu düzenleyen başka bir ülke yok.

Keşke bunlara hiç gerek olmasaydı, keşke PKK gencecik insanları-beyinlerini yıkayıp- dağlara çıkarmasaydı.

Sonuçta bu toprakların insanı hayatını kaybediyor.

Yıllardır söylüyorum, yazıyorum: Şiddet kullanmakla, insan öldürmekle, kan dökmekle bir hedefe ulaşılamaz. PKK, terör eylemlerine devam ederek varlığını sürdürebileceği gibi kör bir saplantı içinde. Bu dar görüşlü zihniyet HDP’nin siyaset alanını da iyice erozyona uğrattı.

Haberin Devamı

Seçim öncesinde ciddi düzeyde umutsuzluğa kapılmış olan kamuoyu, TSK’nın etkili operasyonlarıyla bu ülkenin şiddet yoluyla bölünemeyeceğine dair güvenini yeniden kazandı.

Bu kadar karmaşık bir mesele elbette tek başına askeri yöntemlerle çözülemez; ancak her ülke kendi toprakları üzerinde egemenlik hakkını savunmak durumundadır. Esas olan, hukuka uygun hareket etmek...

TSK’nın bu konuda çok hassas hareket ettiğini biliyorum. Geçenlerde Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar da özellikle bu hususun altını çizdi.

Geçtiğimiz haftalarda bir PKK’lının cesedinin yerde sürüklenmesi olayına karışan emniyet güçlerinin görevden uzaklaştırılması konusunu bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun takip etmesi devletin kararlılığını ortaya koyuyor.

Davutoğlu, kış aylarının zorlaşan şartlarına rağmen terörle mücadele operasyonlarının süreceğini de açıkladı.

Genel bilgiler Hakkâri-Yüksekova’daki İkiyaka Dağları ile Doski Vadisi’nin PKK’nın barınma ve çatışmaya hazırlık mevzisi olmaktan çıkarıldığını gösteriyor.

PKK’nın bir yenilgisi de askerle yöre halkı arasına bir türlü nefret ilişkisi sokamaması. TSK, okulların onarımından camilerin ses tesisatına, ambulans hizmetlerinden acil durum kurtarma çalışmalarına kadar 24 saat orada, hayatın içinde.

Irak ve Suriye’de oluşan yeni durumu fırsat olarak görüp yeni bir maceraya girişen PKK’nın bir sonuca ulaşamayacağını kısa zaman içinde göreceğini umuyorum.

Haberin Devamı

Türkiye’de meselelerin çözüm yeri dağlar değil, TBMM ve diğer meşru zeminlerdir.

***

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bu sabah 10.00’da CNN Türk’te konuğum olacak. Bakan, seçim sonrasında ilk kez bir TV yayınına konuk oluyor.

Seçmenlerin AK Parti’ye bu kadar yüksek destek vermelerinde ekonomik vaat ve beklentilerin önemli etkisi var.

Bakan Zeybekçi’yle döviz kurlarından ABD Merkez Bankası kararlarına, asgari ücret ve taşeron usulü çalışma düzenlemesinden nükleer santral ve konut piyasasına kadar merak edilen konuları konuşacağız.

Pazar sabahı ise konuğum, 1 Kasım seçimleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim yönünde ilk adımı atan ve liderliğe aday olduğunu ilan eden Umut Oran olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder