Hakan Çelik Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Tekkeye mürit aramıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Tekkeye mürit aramıyoruz

Haberin Devamı

■ Amerikan askerlerinin, terör örgütü mensuplarıyla fotoğraflarının çıkmasının ardından Amerikan zırhlılarını da Suriye sınırımızda gördük. Rusların da benzer adımlar attığı öne sürüldü. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizim son dönemdeki mücadelemiz Afrin tarafında değil. El Rai ve güneye iniyoruz. ABD’lilerin olayı hareket alanımız sınırları içinde cereyan ediyor. 16 Mayıs’taki Amerika ziyaretinde tüm bunları ABD Başkanı’yla görüşeceğiz. Bunların bizi ne kadar rahatsız ettiğini ifade edeceğiz. Bu şekilde devam ederse Amerika ile uzlaşma içinde olmamız mümkün değil.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Tekkeye mürit aramıyoruz

'TRENDEN İNDİLER'


■ AK Parti’yi destekleyen yazarlar arasında bir tartışma var. Daha çok dış politika tartışması üzerinden çıktı. Sizin görüşünüzü alabilir miyiz?

Bahsettikleriniz arasında, kurucusu olduğum partiyi geçmişte desteklemiş olanlar bulunabilir. Ama onların bu desteklerini daha sonra da aynen sürdürdüklerini düşünmüyorum. Daha sonra ibreleri değişti. Yol arkadaşlığı, gönül arkadaşlığı önemlidir. Yol arkadaşıysan, gönül arkadaşıysan, pazara kadar değil mezara kadar gidilir. Bunların bir kısmı pazara kadar geldiler, sonra trenden indiler. Hele hele son dönemde çok çirkin, kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlara şahit olduk... ‘İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor’ deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki... Ama bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı.

■ Avrupa’dan ve NATO’dan olumlu mesajların geldiği süreçte görüşünüz nedir?

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının Malta’da gayri resmi bir toplantıları oldu. Bizi temsilen de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Şimdi adeta ‘Evet’çi kesildiler.

Hindistan’da terör gündemi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan ile yapılacak ticarette kur baskısından kurtulmak için milli paraların kullanılması konusunda mutabakata varıldığını söyledi. Ayrıca Hindistan’da alt yapı ve konut yapımları konusunda Türk müteahhitlerin önünü açacak adımlar atıldığını anlatan Erdoğan “Terörizme karşı ortak mücadele konusunu da ele aldık. FETÖ’ye karşı ortak tavır almalarını rica ettim. Bazı FETÖ okullarını kapatmaya başladılar” dedi.

Arabuluculuğu kabul etmediler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan’a Pakistan ile yaşadıkları ‘Keşmir’ sorunun çözümü için arabuluculuk önerdi. Hindistan, “Keşmir’de yaşananlar uluslararası bir terörizm. Diyalog kurmayacağız” diyerek öneriyi reddetti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder