Hakan Çelik Daha yaşanır bir dünya için
HABERİ PAYLAŞ

Daha yaşanır bir dünya için

Japon otomotiv devi Toyota, hibritteki liderliğini sıfır emisyonlu araçlara taşıyor. Türkiye’deki bireysel hibrit talebi özel kuruluşlar ve kamu kurumlarına kadar hızla yayılıyor.

HİBRİT ORANI ARTIYOR

İlk kez 1997 yılında otomobil dünyasına hibrit teknolojisine sahip Prius modelini sunmasından bu yana hibrit araç satışlarında 17.5 milyon adedi aşmayı başaran Toyota, bu teknoloji sayesinde eşdeğer benzinli araçlara göre 140 milyon tondan daha fazla karbondioksit (CO2) emisyonunun salınımını da engellenmiş oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’de ise 2021 yılının ilk 4 ayında 22 bin 173 adetlik toplam Toyota satışları içinde hibrit oranı 7 bin 824 olarak gerçekleşti. Modeller arasında en çok pay 6 bin 963 adetle Türkiye’de üretilen Corolla Hybrid olarak kayıtlara yansıdı.

Daha yaşanır bir dünya için

2025 HEDEFİNİ AÇIKLADI

Toyota, önümüzdeki 10 yıl içinde sıfır emisyona sahip araçları uygun şartlarda sunmak ve tüm markaların 45 milyon adetlik satış hedefini ileriye taşımak için ilk etapta, 2025’te Avrupa satışlarını 1.5 milyon adede çıkarmayı planlıyor. Bu plana göre Toyota’nın araç satışlarının 1 milyon 200 binine denk gelen en az yüzde 80’lik dilimini de hibrit ve plug-in hibrit araçlar oluşturacak.

EN ÇOK SATAN 10 MODEL

TÜRKİYE

Türkiye’de en çok satılan 10 otomobil arasında Renault Grubu’nun üç modeli bulunuyor. Fiat’tan 2, Volkswagen’den de 2 model listede. Ayrıca yerli modeller arasında yer alan Hyundai i20 de listede.

Daha yaşanır bir dünya için

ALMANYA

Almanya otomobil pazarında en çok satan 10 model arasında Volkswagen’in 5 modeli var. Mini ve Skoda’nın Alman markalarının hakimiyetinde olduğu düşünülürse ithal sayılabilecek tek marka Fiat ise Ducato ile temsil ediliyor.

Daha yaşanır bir dünya için

ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİ

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, ulaşımdan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçilmesi için kısa ve orta vadede hibrit araç teknolojisinin şu anki en çevreci ve en ekonomik çözüm olduğunun altını çizdi.

EVEREST’E MEYDAN OKUDULAR

Pirelli, Cinturato ailesinin en yeni üyelerinden biri olan Cinturato All Season SF2 lastikleri ile dünyada bir ilke imza atarak, standart bir otomobil ile 8 bin 848 metrelik ‘Everesting’ meydan okumasını tamamladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) denetiminde gerçekleştirilen zorlu tırmanışta, Pirelli Cinturato All Season SF2 lastikleri, duayen otomotiv gazetecisi Okan Altan ve Fiat Motor Sporları Resmi Pilotu Fatih Kara tarafından Artvin’de test edildi.

Haberin Devamı

Daha yaşanır bir dünya için

Sıradaki haber yükleniyor...
holder