Hakan Çelik Darbe heveslilerine verilecek en iyi yanıt
HABERİ PAYLAŞ

Darbe heveslilerine verilecek en iyi yanıt

Başarısız darbe kalkışmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen FETÖ Londra’dan Washington’a Kahire’den Berlin’e kadar bütün dünyada Türkiye karşıtlığının en önde gelen cephelerinden biri olmaya devam ediyor. Darbe hedefine ulaşamayan FETÖ çarpıtılmış dini duygular ve saptırılmış maneviyat hayalleriyle geniş kitleleri etkilemeye çalışıyor.

Bugün FETÖ’cüler Almanya ve Yunanistan başta olmak üzere geniş coğrafyaya dağılmış durumda. Bu ülkeler söz konusu kişilerin iadesiyle ilgili talepleri “Bu konu yargının işi” diyerek geri çeviriyor.

Haberin Devamı

Bazı ülkeler, darbecilerin stratejilerinden bağımsız olarak “Recep Tayyip Erdoğan işbaşından gitsin de kim gelirse gelsin” gibi ileri seviyede karşıtlık pozisyonu içindeler. Türkiye kamuoyu, Amerika Birleşik Devletleri’nin de 15 Temmuz darbe kalkışmasında etkin rolü olduğuna inanmaya devam ediyor. Buna dayanak olarak da şunlar gösteriliyor:

-Fetullah Gülen ve terör örgütünün önde gelen isimleri hâlâ ABD’de korunuyor. -Türkiye’de bu kadar darbeci asker mobilize olmuşken dünyanın en güçlü istihbarat ağına sahip olan CIA bu kalkışmayı önceden fark etmemiş olamaz.

-NATO ile ortak kullanılan İncirlik Üssü’ndeki tanker uçakların hazırlığı, darbe girişiminden sonra NATO’nun sessizliği hatta bazı ABD’li askeri kaynakların bu girişimin başarısız olmasından duyduğu üzüntüyü açıklamaları yeterince güçlü göstergeler olarak kabul ediliyor.

SOSYAL MEDYA AĞI

FETÖ’cüler kimliklerini gizlemek ve bağlı oldukları grupla ilişkilerini karartmak için bugün bile sosyal medya paylaşımlarında “Atatürk”, “Cumhuriyet”, “demokrasi” gibi kavramlara yer veriyorlar. Twitter’da kimi FETÖ mensuplarının en hararetli Atatürkçü gibi davranmasını, karanlık yüzlerini örtmenin bir çabası olarak görüyorum. Atatürk hayatı boyunca bu tip gruplarla mücadele etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün laiklik ilkesinin üzerinde bu kadar ısrarla durmasının nedeni de işte buydu. Vatandaşların dinle ilgili konuları doğru bir kanaldan öğrenmesi için kurulan ve gerçekten geniş imkanlara sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inanç istismarcılarına karşı çok daha etkin mücadele içinde olmasını bekliyorum. Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi, FETÖ ve benzeri yapılara karşı Türkiye’nin en önemli sigortasıdır.

Haberin Devamı

Darbeye heveslenenlere karşı en iyi cevap, bu üç kurumu korumak ve sahip çıkmak olacaktır. 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit düşenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim.

TÜRK DİASPORASI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) bugün 16.00’dan itibaren “Demokrasi Mücadelesinde Türk Diasporası” başlıklı bir online konferans düzenliyor.

İnternet üzerinden yayınlanacak etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, DEİK Başkanı Nail Olpak, Dışişleri Bakanlığı’ndan Umut Acar ve SETA’dan Zafer Meşe katılacak.

Konferansta Dışişleri Bakanlığı’nın diasporaya yönelik çalışmalarını, yurt dışında etkili bir Türk lobisi oluşturulması için DEİK’in gayretlerini ve uluslararası çapta devam eden FETÖ ile mücadeleyi ele alacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder