Hakan Çelik Demokrasi kazanacak
HABERİ PAYLAŞ

Demokrasi kazanacak

Darbecilerin girişimine karşı seçilmiş hükümetin, milli iradenin, hukukun yanındayım. Herhangi bir gerekçeyle demokrasinin kesintiye uğraması asla kabul edilemez. Demokrasimizin bu büyük krizden güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Emir komuta zincirinin dışına çıkıp kurumları askıya almaya çalışan askerlerin bu yasadışı hamlesi tarihimizin en ağır ve kanlı darbe girişimi olarak kayıtlara geçti. Darbe girişiminde bulunanlar, TBMM’yi vurdu, sivil halkın üzerine tankları sürdü. Saldırıların bilançosu 161 şehit. Ölenler arasında AK Parti’nin iletişim ve reklam çalışmalarını yapan Erol Olçak, 16 yaşındaki oğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Darbenin başarıya ulaşamamasında üç kırılma noktası oldu. Başbakan Binali Yıldırım bazı askerlerin bir kalkışma içine girdiklerini ve bu hukuksuz eylemin mutlaka bastırılacağını açıkladı. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CNN Türk yayınında Hande Fırat’ın cep telefonu aracılığıyla vatandaşlara seslendi. Halkı sokağa çıkıp dayanışma göstermeye çağırdı. Binali Yıldırım ve Tayyip Erdoğan’ın cesur çıkışı cuntacılara ilk ciddi darbe oldu. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasıyla yüzbinlerce insan sokaklara döküldü. Tankların önüne yatanlar askerlerin direncini kırdı. Türkiye cuntaya karşı birleşirken dört siyasi parti ortak karar aldı. AK Parti, CHP ve MHP’ye tereddütsüz şekilde HDP’nin de katılmasını çok önemli buluyorum.

Medya kuruluşları yıllarca hatırlanacak bir performansla cuntacılara karşı durdu. Bu duruşta Doğan Grubu yayın organlarının ayrı bir yeri var. Türkiye bütün gelişmeleri dakika dakika CNN Türk’ten izledi. Hürriyet ve Posta halkın haberalma hakkının sembolleri oldu. Sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri seçilmiş hükümetin yanında olduklarını ilan ettiler... Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu “Demokrasinin yanında, darbenin karşısındayız” dedi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, konuştuğum veya CNN Türk aracılığıyla görüşlerini kamuoyuna aktardığım isimler arasındaydı. İşte darbecileri yenilgiye uğratan Türkiye’nin bu dayanışma görüntüsüydü.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder