Hakan Çelik Dev açılış
HABERİ PAYLAŞ

Dev açılış

'Külliye tamamlandı'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde inşa edilen Millet Kütüphanesi, törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Ankara için tarihi bir ana şahitlik edildiğini belirterek, “Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi ile Külliyemizi tamama erdirmiş oluyoruz” dedi, törene katılan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve eşi Ziroat Mirziyoyeva’ya teşekkür etti. Bu kütüphane ile tarihe uzanan köprüler kurduklarını, coğrafyalar arasında kavşaklar inşa ettiklerini belirten Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

Dev açılış

‘Çay, simit ücretsiz’

“İstiyoruz ki gençlerimiz, araştırmacılarımız milyonlarca kitabın bulunduğu rafların arasında dolaşsın. Burada, çay kahve içsin, simit kek yesin. Ücretsiz, para yok. İlmin denizinde yüzsün. Benzerini İstanbul Rami Kışlası’nda inşa ediyoruz. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nden biri kütüphane içinde faaliyet gösterecek.” Kütüphaneye kitap bağış yapan isimleri sayan ve herkesi bağış yapmaya çağıran Erdoğan, kütüphanedeki basılı kitap sayısının 5 milyonu geçeceğini söyledi.

Dev açılış

4 milyon kitap var

İnşa çalışmalarına 2016’da başlanan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, 125 bin metrekare kapalı alana sahip. Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan kütüphane, aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede. 7 gün 24 saat açık olacak kütüphanede 134 farklı dilde çok farklı disiplinlerden 4 milyon basılı kitap, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor.

Bahçeli de katıldı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin açılış törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, davetin en fazla ilgi gören isimlerinden biri oldu. Bahçeli, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in sorusu üzerine sağlığının gayet iyi olduğunu söyledi, tedavisi devam ederken kendisini arayan, soran ve mesaj ileten herkese teşekkürlerini iletti.

Dev açılış

Özbekistan’dan 350 eser hediye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kütüphaneyi gezdi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, kütüphaneye 350’den fazla kitap hediye etti. Hediye edilen kitaplar arasında, Mevlana Celaleddin Rumi’nin eseri ‘Mesnevi’nin el yazısının tıpkıbasımı da var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder