Hakan Çelik Devlere meydan okuyor
HABERİ PAYLAŞ

Devlere meydan okuyor

Son dönemin en dinamik ve yaratıcı tasarımlarına imza atan Japon Mazda, teknolojilerini bağımsız olarak geliştirmesine rağmen çok iyi satış grafiğine ulaştı

[[HAFTAYA]]

Şu ana kadar en iyi yılını geride bırakan Mazda Motor Corporation dünyanın dev üreticilerine kafa tutuyor. Mazda, küresel markaların çoğunun aksine teknolojilerini bağımsız olarak geliştiren bir üretici. Araçların tamamı Japonya’nın Hiroşima şehrindeki tesislerde gerçekleştiriliyor. SKYACTIV teknolojisine dayalı modellerinin gücü sayesinde, geleneklere meydan okuyan otomobil üreticisinin 1 Nisan-30 Haziran arasındaki küresel işletme kazancı 403 milyar euro olarak kaydedildi ve bu rakam 2013 yılının aynı üç aylık dönemindeki yen miktarından yüzde 54 fazla. Bu rekor, Mazda’nın 94 yıllık tarihindeki en yüksek kazançların yaşandığı ve 12 aylık mali yılın sona erdiği 31 Mart 2014’ten sonra ulaşılan yeni bir rekor. Mazda herhangi bir otomobil grubuna bağlı olmadan uluslararası profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor. İdari ve teknolojik olarak kendi ayakları üzerinde duran şirketin ulaştığı bu rakamlar gerçekten dikkate değer boyutta.

Haberin Devamı

Mazda 2 geliyor

Mazda’nın küresel satış hacmi, bu çeyrekte yüzde 6 artarak 319 bin adede yükseldi. Bölgesel olarak, şirketin dağıtım ağını güçlendirme, bayileri artırma ve müşteri deneyimini geliştirme adına gösterdiği çabaları meyvesini verdi ve Mazda Avrupa’daki araç satışlarını yüzde 23 artırarak 56 bin adede ulaştırdı. Sonbaharda Japonya’da, 2015’in ilk aylarında ise Avrupa’da satışa sunulacak olan yepyeni Mazda2 super mini ile birlikte başlayacak olan yenilikçi modeller de önümüzdeki iki yıl içinde bu araçların arasına katılacak.

Maserati’ye zegna imzası

Spor otomobil kavramını lüks ve prestijle birleştiren Maserati, ünlü İtalyan moda tasarımcısı Ermenogildo Zegna ile yaptığı işbirliği çerçevesinde limitli sayıda Quattroporte Zegna versiyonunun üretimine başladı. Maserati; sadece 100 adet üretilecek olan Quattroporte Zegna için dünyaca ünlü İtalyan fotoğrafçı Fabrizio Ferri’nin gerçekleştireceği özel fotoğraf çekimi ile Eylül 2014’te New York, Şubat 2015’te Dubai ve 2015 ilkbaharında Milano’da tekrarlanacak bir dizi etkinlik planladı. Özel seri bu otomobilin gövdesinde, ultra ince alüminyum pigmentlerin kullanılmasıyla, metalin esnekliği ve saflığı hissedilir oranda artmış.

Haberin Devamı

Zor koşullar için captur

Renault’nun başarılı crossover modeli Captur’a yeni bir versiyon eklendi. ‘Outdoor’ adı verilen bu araç 67 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Captur ailesinin yeni üyesi, özel ön ve arkada tampon korumaları, 17 inç siyah alüminyum alaşım jantlarıyla dikkat çekiyor. Tavan ve gövde için ‘çift renk’ opsiyonu, bu modelde standart olarak yer alırken, Clio ailesinde bulunan özel vernikli ‘Alev Kırmızısı’ da, renk seçenekleri arasına alındı. Captur Outdoor’un standart donanımları arasında, dokunmatik ekranlı ve internet bağlantılı entegre navigasyon multimedya sistemi ‘R-Link’ de var. Navigasyon sistemi, canlı trafik bilgisi, radyo, telefon, e-posta, Twitter, Facebook, Euronews haberler gibi birçok uygulama, aynı sistem üzerinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Özel seri Captur Outdoor’da 6 ileri çift kavramalı otomatik vitesle sunulan 120 beygir gücünde 1.2 litre turbo benzinli, EDC şanzıman seçeneği de olan 90 beygirlik 1.5 litre dCi dizel motor seçenekleri yer alıyor. En zor koşullarda bile yol tutuşu artıran ‘Extended Grip’ sistemi de standart olarak sunulacak. Bu sistem, kar, çamur, kum gibi zorlu koşullarda motor gücünü ön tekerlekler arasında paylaştırıyor ve çekişi artırıyor. Aracın güvenlik ve konfor donanımlarının listesi oldukça zengin.

Yeni rolls royce yolda

Süper lüks otomobiller sınıfının en önemli markası Rolls Royce, yepyeni bir model üreteceğini açıkladı. Henüz detayları hakkında bilgi verilmeyen yeni otomobil 2016’da pazara sunulacak. Şirket merkezinin bulunduğu İngiltere Goodwood’dan yapılan açıklamaya göre; halen yeni modelin prototip çalışmaları yapılıyor. Mercedes, BMW, Audi, Maserati, Porsche gibi markaların ürün gamını daha da lüks hale getirmeleri nedeniyle yeni arayışlara giren Rolly Royce rakip markalarla aradaki farkı açabilmek için sadece duygu ve statü algısı olarak değil aynı zamanda teknoloji açısından da zamanının ilerisinde bir ürün geliştirmek istiyor. İngiliz üreticinin halen ürün gamında yer alan Phantom, Ghost ve Wraith modelleri önemli satış adetlerine ulaşıyor.

Hayat kurtaran teknolojiler

İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, yolcu ve yaya güvenliğini üst düzeye taşıyan bir dizi teknolojiyi yeni modellerinde kullanmaya başladı. ‘Intellisafe’ başlığı altında geliştirilen yeni donanımlar hem araç kullanmayı kolaylaştırıyor hem de daha önce olmadığı kadar güvenli hale getiriyor. Volvo yeni teknolojilerin büyük bölümünü bu ay içinde tanıtacağı süper lüks SUV modeli XC 90 ile sunacak. Yeni teknolojiler mekanik, elektronik ve optik alanında gelişmeler üzerine inşa edilmiş. Bunlar arasında iki araç arasına otomatik ve paralel park sağlayan sistemler de var. Yeni kameralar sayesinde sürücü otomobilin üstünden net ve anlaşılır görüntü alabiliyor. Sistem, sürücü park alanından geri geri çıkarkan arkasındaki trafiği de kolluyor. Tanıtımı İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak olan XC 90 kazara yoldan çıkışları, yaklaşmakta olan araçları fark edebiliyor. Pazardaki en gelişmiş standart güvenlik paketine sahip SUV olması beklenen XC 90’da önceki modele göre 5 kat daha dirençli bor çeliği kullanılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder