Hakan Çelik Ekonomiye Renault dopingi
HABERİ PAYLAŞ

Ekonomiye Renault dopingi

Renault’nun Bursa’daki fabrikalarında üretilerek 5 kıtada 38 ülkeye ihraç edilen Clio, Oyak Renault’nun 500 bin üretim adedine ulaşan dördüncü modeli oldu.

Türkiye’de öncelikle Avrupa pazarlarına yönelik olarak 2006 yılında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretimine başlanan Clio, 2008 yılında başlayan krizin etkisiyle gelişmekte olan ülkeler dahil bütün pazarların düşüş gösterdiği bir ortamda, öngörülere uygun olarak 500 bin üretim adedini aştı. Clio için 216 milyon euro yatırım yapılmıştı. 24 Avrupa ülkesi ile Türkiye’de pazara sunulan Clio geçtiğimiz mart ayında yenilenen tasarımıyla bugün 38 ülkede müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Haberin Devamı

BAŞROL OYUNCULARINDAN

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda düzenlenen bir törenle kırmızı renkli 513 bininci Clio, İspanya’daki sahibine doğru Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ve çalışanların alkışlarıyla yola çıktı. Tarık Tunalıoğlu çalışanlara yaptığı teşekkür konuşmasında “Oyak Renault tarihinde 500 bin adedi aşan dördüncü model Clio’yu üretmenin, üstelik bunu 4 yıl gibi bir sürede başarmanın gururunu yaşıyoruz. Clio’nun da diğerleri gibi hepimizde pek çok unutulmaz anısı var. Renault’nun başlattığı kalite hamlesinde başrol oyuncularından biri bizim ürettiğimiz Clio olmuştur. Bugün biz değil 5 kıtadaki Renault kullanıcıları ve ADAC gibi, DEKRA gibi saygın kuruluşlar Renault marka otomobillerin kalitesini ifade ediyorlarsa bunda sizin el emeğinizle üretilen Clio’ların bu kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmelerde mükemmel ya da en iyi sonuçlara ulaşmasının büyük katkısı olmuştur. Bugün alkışlarla İspanya’ya uğurladığımız Clio Grand Tour aynı zamanda İspanya’da da Türkiye’nin kalite bayrağını taşıyan 25 bininci Clio. Emeği geçen herkes adına hepinizi kutluyorum” dedi.

ÜRETİMİ 2006'DA BAŞLADI

Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikalarında üretilerek 5 kıtada 38 ülkeye ihraç edilen Clio, Oyak Renault’nun 500 bin üretim adedine ulaşan dördüncü modeli oldu. 2006 yılının Ocak ayında Türkiye’de öncelikle Avrupa pazarlarına yönelik olarak Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3 ve 5 kapılı Clio üretilmeye başlanmış 2007 yılı sonunda aileye Grand Tour versiyonu katılmıştı. 513 bine ulaşan üretimin 392 bin 523 adedi Clio HB, 120 bin 477 adedi ise Clio Grand Tour’dan oluşuyor.

Haberin Devamı

Infiniti’ye 5 yıldız

Heyecan veren tasarımı, güçlü performansı ile dünyanın yakından tanıdığı premium otomobil markası Infiniti’nin SUV segmentindeki FX 37/50 modeli EuroNCAP güvenlik testlerinden beş yıldız alarak premium segmentte en yüksek puanı alan tek SUV modeli oldu. Infiniti’nin FX modeli 2009’un en zorlu çarpışma testlerinden Infiniti FX EuroNCAP çarpışma testinde yetişkinlere yönelik güvenlikte yüzde 86, çocuklara yönelik güvenlikte yüzde 77 oranında başarı sağladı. Kaza anında riski minimize edecek şekilde tasarlanmış olan Infiniti FX üstün güvenlik özellikleriyle EuroNCAP’tan beş yıldız aldı.

Küçük otomobil uzmanından ekonomik model

İleri teknoloji kullandığı küçük otomobilleriyle dünyada önemli bir pazar payına sahip olan Suzuki, Splash isimli yeni modelini 28 bin 500’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. İstanbul Les Ottomans’da düzenlenen toplantıda konuşan Suzuki Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı N. Ural Hakverdi, Suzuki’nin son yıllarda peş peşe yeni ve çekici modeller lanse ederek ürün gamını çeşitlendirmeyi arzu ettiğini vurguladı. Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, 25- 40 yaş arası gençler ve aileleri hedefledikleri Splash’ın şehir trafiğine yeni bir soluk getireceğini söyledi. Suzuki Splash, 1.0 litre, 1.2 litre benzinli ve 1.3 litre dizel motor versiyonlarıyla satılıyor.

Haberin Devamı

Peugeot araç kiralamaya başladı

Peugeot markasının ürün ve hizmetler bütünü ile farklı mesleklerin araç kullanımı, araç parkı yönetimi ve ilgili finansman ihtiyaçlarına cevap vermek üzere ‘Peugeot Araç Kiralama’ hizmeti hayata geçti. Peugeot Araç Kiralama, etkin bir operasyonel kiralama çözümü olmasının yanı sıra bu hizmete Peugeot Bayi Ağı kanalıyla kolayca ulaşılabilir olması ile de farklılık yaratmayı hedefliyor. ‘Sahibinden Kiralık’ sloganı ile lanse edilen Peugeot Araç Kiralama’ya Peugeot Bayi Ağı’nın yanı sıra 0216 579 94 44 no’lu telefondan da ulaşılabiliyor.

Türk malı Ford’un büyük başarısı

Amerika otomotiv pazarının kapısını Türk malı araçlara açan, ülkemizin otomotivin ana vatanına ihraç ettiği ilk araç Transit Connect, ABD’de elde ettiği satış başarısı ve aldığı prestijli ödüllerle dikkat çekiyor. Amerika’nın en prestijli ödüllerinden olan Detroit News, Popular Mechanics Dergisi ve Kelly Blue Book Yılın aracı ödüllerini alan Transit Connect, en son olarak da Kuzey Amerika’da Yılın Ticari Aracı (North American Truck of the Year) ödüllerinde 3 finalist arasına kalma başarısını gösterdi.

Son sözü Bugatti söyledi

Bugatti, 100. yıl kutlamalarını, Ortadoğu’daki seçkin müşterileri için özel olarak geliştirilen, özel yapım üç otomobille tamamladı: Veyron ‘Sang d’Argent’, Grand Sport ‘Soleil de Nuit’ ve beş otomobille sınırlanan Veyron ‘Nocturne’. 2010 yılının ilk çeyreğinde teslim edilecek olan otomobillerin fiyatları, ‘Nocturne’ serisi için vergi hariç 1,65 milyon euro, Veyron ve Grand Sport’un tek olarak üretilmiş modelleri ‘Sang d’Argent’ ve ‘Soleil de Nuit’ için sırasıyla vergi hariç 1.45 milyon euro ve 1.55 milyon euro olarak açıklandı...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder