Hakan Çelik Elektrik ve lüks buluştu
HABERİ PAYLAŞ

Elektrik ve lüks buluştu

Mercedes EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk otomobili EQS tanıtıldı. Otomobil, lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla dikkat çekiyor.

Elektrik ve lüks buluştu

YILSONUNDA SATIŞTA

Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini birleştiren EQS, hem sürücüye hem de yolculara odaklanıyor. 770 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunabilen ve 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için 15 dakikada şarj edilebilen EQS modeli, 2021’in son çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Mercedes Benz, Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmayı hedefliyor. ‘Amaca Yönelik Tasarım’ yaklaşımıyla 0.20 Cd’lik aerodinamik katsayıya ulaşılan EQS, dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobili oluyor. Akıllı enerji geri kazanım sistemi, ECO Assist yardımıyla, sürüş koşullarına göre optimize ediliyor.

Elektrik ve lüks buluştu

YÜKSEK HAVA KALİTESİ

Elektrikli zeka özelliğine sahip navigasyon, şarj molaları da dahil olmak üzere en hızlı ve en uygun rotayı birçok etkeni gözönünde bulundurarak planlıyor, örneğin trafik sıkışıklığına veya sürüş tarzındaki değişikliklere anlık olarak tepki veriyor. Havalı süspansiyon standart olarak sunulurken, rüzgar sürtünmesini düşürmek ve menzili uzatmak üzere 120 km civarında aracın süspansiyonu otomatik olarak alçalıyor.

Sürücünün göz kapağını analiz edebilen MBUX Hyperscreen güvenliği artırıyor. Mercedes-Benz, bu modelde hava kalitesi konusunda kapsamlı bir yaklaşım sergiliyor. Sistem; filtreleme, sensörler, ekran konsepti ve klimadan oluşuyor. Otomobil 150 otomobil sahası büyüklüğünde bir alanda hava kalitesini temizleme kapasitesine sahip.

Elektrik ve lüks buluştu

İKİNCİ ELDEKİ BİRİNCİ TERCİH

Veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, ikinci elde tüketicilerin en çok talep ettiği otomobil modellerinin güncel listesini paylaştı. Buna göre, listesinin başını Renault Megane çekti. İkinci Fiat Egea olurken, üçüncü sırada ise Fiat Linea yer aldı. Bu modelleri Renault Symbol, Volkswagen Polo, Ford Fiesta ve Renault Clio takip etti. Araştırmaya göre, ikinci elde tüketici en çok dizel otomatik versiyonlu modelleri tercih etti. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, çip krizinin büyümesinin ikinci elde 2020 yılında olduğu gibi bir fiyat artışına neden olabileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Elektrik ve lüks buluştu

GARANTİ SÜRESİ 5 YILA ÇIKTI

Toyota, tüm modellerindeki ‘Toyota Garanti Sistemi’ni 5 yıl/150 bin kilometreye çıkardı. Bu uygulama ile Toyota, sürekli gelişim felsefesi çerçevesinde yenilikçi yaklaşımını sürdürüyor. Geçtiğimiz ay hafif ticari araç segmentine sunulan Toyota Proace City ile başlayan uzatılmış ‘Toyota Garanti Sistemi’ 24 Mart tarihinden itibaren satışı gerçekleşen tüm modelleri kapsıyor.

Elektrik ve lüks buluştu

İPİ HANGİ MODEL GÖĞÜSLEYECEK?

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının 7 finalisti, gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin yaptığı oylama ile belirlendi. Oylama sonucunda 27 aday otomobil arasından Dacia Sandero Stepway, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur, Skoda Octavia ve Toyota Yaris finale kaldı.

Haberin Devamı

Bu 7 finalist ALJ Finans, Bridgestone, Intercity, Shell Helix Motor Yağları ve TÜVTÜRK sponsorluğunda ‘yılın otomobili’ olmak yarışacak. Birinci olan otomobil için ödül töreni ise haziranda gerçekleştirilecek ve dijital platformlardan yayınlanacak.

Elektrik ve lüks buluştu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder