Hakan Çelik Elektrikle büyüyecek
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikle büyüyecek

Doğan Trend Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Kağan Dağtekin, uzun vadeli stratejilerini elektrikli mobilite etrafında ördüklerini, motosiklet, bisiklet ve scooter’lar ile elektrikli mobilite ürün gamı en geniş şirket olduklarını söyledi. Dağtekin, şunları dile getirdi: “Doğan Holding’in de sürdürülebilirlik misyonu paralelinde cesaretle elektrikli araçlara yatırım yapıyoruz.

Öyle ki elektrikli araçların henüz ülkemizdeki payının düşük olmasına ve ticaretindeki zorluklara rağmen 2021’de Türkiye’deki satışına yeni başladığımız MG markasının ülke lansmanını yüzde 100 elektrikli modeliyle yaptık. Lansman gayet başarılı oldu ve sadece 6 ay sonunda elektrikli otomobil pazarında yüzde 15’in üzerinde bir pay elde ettik.

Haberin Devamı

Elektrikle büyüyecek

Eş zamanlı olarak Suzuki’de hibrit modellere geçişi tamamladık ve toplam Suzuki satışımız içinde hibrit payı yüzde 90’nın üzerine çıktı. MG ve Suzuki toplamda düşündüğümüzde 2021’de ürün gamı en düşük karbon emisyonuna sahip gruplardan olduk diyebiliriz.”

2022 yılında da tüm markaları ve işlerinde de kararlılıkla büyümeye devam edeceklerini belirten Dağtekin, “Otomobilde MG, motosiklette KYMCO ve hacimsel olarak önemli bir büyümeyi de ikinci el ve kiralama platformumuz Suvmarket ile hedefliyoruz” dedi.

Elektrikle büyüyecek

Kağan Dağtekin, Türkiye’de MG ve Suzuki başta olmak üzere birçok uluslararası markayı temsil ettikleri Wallbox ile tüm otomotiv markalarına uyumlu ev ve işyerlerinde kolayca araç şarjı çözümü sunduklarını söyledi.

PERFORMANS VE TEKNOLOJİ BİR ARADA

Kendine has kişiliği ile kompakt crossover araç sınıfında önemli bir fikir olarak ortaya çıkan Nissan Juke, ilk çıkışından 11 yıl sonra, B-SUV araç kategorisinde yeniden iddiasını göstermek üzere lanse edildi. Yeni nesil Nissan Juke, keyifli sürüş özelliklerini korurken, çarpıcı ve yüksek hacimli gövdesi ile performans ve teknolojiyi bir arada sunuyor.

Nissan Intelligent Mobility özelliklerine sahip yeni Juke’un, 3 silindirli, 1.0 litrelik turbo şarjlı 115 beygir gücünde olan motoru, 6-ileri manuel vites ya da 7-ileri çift kavramalı otomatik vites (DCT) seçenekleri sayesinde yüksek performans ve yakıt tasarrufu avantajlarıyla ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Elektrikle büyüyecek

Nissan Juke bir önceki jenerasyonu ile kıyaslandığında, arka koltuklarda 5.8 santimetrelik artan diz mesafesi, yine 2.2 santimetrelik artan baş mesafesi ile arkada oturan yolculara oldukça geniş bir alan sağlarken, yüzde 20 artan 422 litrelik bagaj hacmi ile de dikkat çekiyor.

Elektrikle büyüyecek

Dünya genelinde yaklaşık 1.5 milyon tüketici tarafından tercih edilen Juke’un yeni nesli, tasarım, teknoloji ve performansa değer verilirken pratik detayları da gözden kaçırmayan sürücülere hitap etmek için tasarlandı.

SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Mazda, küresel pazarlar ve Türkiye’de adeta sessizliğe gömülen otomobil markalarından biriydi. Teknoloji ve tasarım özelliklerinde kendine has bir kimliği bulunan Mazda, uzun bir aradan sonra yeni dokunuşlara sahip MX-5 ile sevenlerinin karşısına çıkacak. Bu yıl satışa sunulacak iki kişilik otomobilde, artırılmış yol tutuş özellikleri ve yeni karoser renkleri ile döşeme seçenekleri ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Elektrikle büyüyecek

Yenilenen MX- 5’te, Kinematik Duruş Kontrolü (KPC) teknolojisine yer verilecek. Bu teknoloji ile virajlarda sol ve sağ arka tekerlekler arasında oluşan hız farkı, saliseler içerisinde yapılan hesaplamalarla tespit edilirken, hızı eşitlemek adına içte kalan tekerleğe hafif bir frenleme yapılarak çok bağlantılı süspansiyon sisteminin tutunma özellikleri artırılıyor.

Elektrikle büyüyecek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder