Hakan Çelik Elektrikli dünya için yaratıldı
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli dünya için yaratıldı

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni elektrikli SUV modeli RZ 450e’yi dünya prömiyeriyle birlikte tanıttı. Lexus’un bütünüyle elektrikli olarak tasarlanan ilk aracı olan RZ 450e, tasarımı, performansı, teknolojisi ve sürüş keyfiyle elektrikli lüks araçlar dünyasında yeni standartları belirlemeyi hedefliyor.

Elektrikli dünya için yaratıldı

NX ile başlayan global Lexus ürün atağının bir sonraki adımı olan RZ’nin İspanya Barcelona’daki sunum etkinliğinde konuşan Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “Lexus oldukça iddialı bir döneme giriş yaptı. Türkiye’de de pazara sunduğumuz yeni NX modelinin ardından markamızın atağı tam elektrikli RZ ile devam ediyor. Lexus markasının premium segmente getirdiği tüm farklı özellikleri bundan sonra tam elektrikli modellerde de göreceğiz. Bu, 2030’da Avrupa’da tamamen elektrikli markası olacak Lexus için önemli bir adım. 2022’nin sonunda yollara çıkacak RZ modelini, biz de 2023 Mart ayından itibaren Türkiye’de pazara sunmayı hedefliyoruz. Bunun için şimdiden elektrikli araç altyapımızı hazırlıyoruz ve RZ modelini pazara sunduğumuzda 60’ın üzerindeki satış sonrası hizmet noktamız dahil olmak üzere yüzde 100 elektrikli araç hizmetine tamamen hazır olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Elektrikli dünya için yaratıldı

313 BEYGİR GÜÇ ÜRETİYOR

RZ geliştirilirken Lexus Sürüş İmzası’nın üç temel bileşeni olan konfor, kontrol ve yol tutuş unsurlarına odaklanılmış. RZ’nin elektrik motorları önde toplam 313 beygir güç üretiyor. Lexus’a ait özel bir teknoloji olan DIRECT4 dört tekerlek arasında güç dağılımını otomatik olarak kesintisiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Lexus’un batarya yönetim teknolojilerindeki büyük deneyimi sayesinde RZ’nin 10 yıllık kullanımın ardından dahi kapasitesinin yüzde 90’ından fazlasını koruması bekleniyor. RZ’nin karma WLTP tüketim standartlarına göre tek şarjla 400 kilometreden daha fazla yol alması hedefleniyor. Boyunduruk tarzı direksiyon tasarımı ve elektronik bağlantı sistemiyle One Motion Grip dünyada ilk kez Lexus’ta yer alıyor. Hiçbir mekanik bağlantı ve direksiyon kolonunun olmamasıyla, çok daha hassas ve hızlı tepkiler elde ediliyor. Bozuk yollarda daha az direksiyon titreşimi yaşanırken direksiyon hissi virajlı yollarda da daha fazla güven veriyor. Lexus’un tam elektrikli modeli RZ de ek özelliklere sahip güncellenmiş üçüncü nesil Lexus Safety System+ ile donatılmış. Bununla birlikte RZ’de ilk kez NX modelinde yer alan e-latch elektronik kapı açma sistemi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Elektrikli dünya için yaratıldı

One Motion Grip ismi verilen kelebek şekilli elektronik direksiyon sistemi, Lexus RZ’nin en dikkat çekici yeni teknolojilerinden biri olarak öne çıkıyor.

Elektrikli dünya için yaratıldı

KLASİKLER SAPANCA’DA

CRYPEX 2022 sezonunun ilk klasik otomobil yarışı olan Bahar Rallisi, Klasik Otomobil Kulübü tarafından 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde, Sakarya Sapanca’da gerçekleştirildi. Her biri döneminin özelliklerini taşıyan 90 klasik otomobil, iki gün boyunca Sapanca yollarında nostalji rüzgarı estirdi.

Elektrikli dünya için yaratıldı

Rallide 1940’lı modellerden 1980’li modellere, hemen her markadan, her biri döneminin özelliklerini taşıyan klasik otomobiller yer aldı. NG Sapanca Otel’den start alan etkinlik, Kartepe ve Sapanca Gölü çevresindeki yollarda yapıldı. NG Sapanca Otel’de Hediye Güral Gür ile sohbet ettik.

Haberin Devamı

Elektrikli dünya için yaratıldı

Otomobil birikimi ve tutkusuna sahip insanlarla uzun soluklu dostlukları olduğunu, bu baharda da araç sahiplerini Sapanca’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Elektrikli dünya için yaratıldı

BAŞARI İÇİN UZMANLIK GEREKİYOR

Ada Vapurum Danışmanlık, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren yetkili satıcıların ve çalışanlarının verimliliğini artırarak sürdürülebilir başarı için danışmanlık çözümleri sunuyor. Otomotiv sektöründe kendi alanında uzmanlaşmış danışman kadrosuyla ve yeni nesil çalışma metotlarıyla hizmet veren Ada Vapurum, danışmanlık hizmetinin yanı sıra eğitim desteği de sağlıyor.

Elektrikli dünya için yaratıldı

DİJİTAL SHOWROOM

Ürün gamı ve yenilenen marka kimliğinin yanı sıra yetkili satıcı ağını genişletmesiyle de dikkat çeken Peugeot, son olarak dijitalleşme alanında da atağa kalkarak ‘showroom.peugeot. com.tr’ adresi ile online showroom’unu hayata geçirdi. Müşteriler, araçların 360 derece görsellerine, iç mekan detaylarına, farklı renklerine ve teknik özelliklerine görüntülü olarak ulaşabiliyor. Test sürüşü randevusu da alınabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder