Hakan Çelik Elektrikli gelecek şekilleniyor
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli gelecek şekilleniyor

Küresel otomotiv dünyasının iki güçlü premium markası Mercedes Benz ve BMW dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrifikasyonun hızla yaygınlaşması için kolları sıvadı. Gelecek 10 yılda mümkün olan tüm pazarlarda satış hedefini tamamen elektrikli otomobillere yönelik koyan Mercedes-Benz, EQ ailesiyle bu alanda da etkili rol oynuyor. Sıfır emisyon, sessiz ve yepyeni elektrikli sürüş keyfi sunan tam elektromobilite, tamamen elektrik gücü ile geleceğe dönük ve çevreci olan EQ, bunun yanında sportif hızlanma, esnek ve güçlü menzil ve en yeni, öncü teknolojik donanımlar gibi avantajlar da barındırıyor. Çevre dostu otomobiller, sürüş keyfinden ödün vermeden kalkış anından itibaren maksimum tork ile çarpıcı derecede güçlü ve kademesiz hızlanma sunuyor.

Haberin Devamı

ETKİLEYİCİ BİR SAFLIK

2020’nin sonlarında yola çıkan EQC, Mercedes-EQ marka Türkiye’de satışa sunulan tamamen elektrikli ilk model. EQC, avangart ve bağımsız bir estetiği temsil ederken, modern lüksün sembolü olarak karşımıza çıkan elektrikli bir SUV. Son derece hafifletilmiş çizgileri, çarpıcı ilk izlenimi anında ortaya koyarken aynı zamanda etkileyici bir saflık, sakinlik ve modernlik yansıtıyor. Markanın lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk sedan otomobili EQS, Türkiye’de bu yıl satışa sunuldu. EQS, lüks ve üst sınıfta elektrikli otomobil modüler mimarisine sahip ilk model olmasıyla dikkat çekiyor. Teknoloji ve inovasyon konusundaki öncü yenilikleriyle MBUX (Mercedes- Benz Kullanıcı Deneyimi) Hyperscreen gibi yepyeni özellikleri birleştiren EQS hem sürücü hem de yolcuya odaklanıyor. Hızlı şarj istasyonlarında sadece 31 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabilen EQS, tam şarj ile azami 649 km menzil sunabiliyor.

İHTİYAÇLARA ÇÖZÜM

Menzili 554 km’ye kadar çıkabilen EQE ise, hızlı şarj istasyonlarında sadece 32 dakikada şarj olabiliyor. EQE’nin ana karakteristik özelliği olan Tek-Yay (One- Bow) tasarımı, arkadan öne kadar tek bir çizgiyi takip ederek Coupé benzeri bir silüet oluşturuyor. EQA ise, tamamen elektrikli Mercedes-EQ dünyasına yeni giriş seviyesini oluşturuyor. Büyük bir çekirdek aile veya küçük bir geniş aile için, yedi koltuklu EQB, ailelerin farklı gereksinimlerini karşılıyor ve farklı taşıma ihtiyaçlarına da çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

Elektrikli gelecek şekilleniyor

HEDEF KARBON NÖTR OLMAK

Mercedes Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, Ambition 2039 planı kapsamında 2039 yılına kadar geliştirmeden tedarikçi ağına, üretimden ürünlerin elektrifikasyonuna, yenilenebilir enerji kaynaklarına kadar tüm değer zincirlerinde karbon nötr olmayı hedeflediklerini tekrarladı. 2025’ten itibaren ise tüm yeni araç platformlarının sadece elektrikli olacağını ifade etti.

Elektrikli gelecek şekilleniyor

BORUSAN ÖNCÜLÜK EDECEK

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde Borusan Otomotiv’in sponsorluğunda hayata geçirilen panelde otomobilin geleceği, elektrifikasyon hazırlıkları konuşuldu. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik’in de katıldığı etkinlikte ‘Otomotiv Sektöründe Elektrifikasyon Dönüşümü ve Sürdürülebilirlik’ isimli bir oturum düzenlendi. Etkinliğe Yuvam Dünya Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz, IPSOS Türkiye Genel Müdürü Yasemin Özen Gürelli, Borusan Otomotiv adına MW Mini, BMW Motorrad, Genel Müdür Yardımcısı Can Mete Paker ve Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa katıldı. Can Mete Paker, Türkiye’de temsil ettikleri Premium markalarıyla elektrik dönüşümüne liderlik etmeye kararlı olduklarının altını çizdi. Oturumun sonunda katılımcılara plaketlerini veren İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ise zirvenin Nisan ayında Berlin’de, Aralık 2023’te yine İstanbul'da düzenleneceğini hatırlatarak elektrikli mobilitenin öncelikli konularından biri olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Elektrikli gelecek şekilleniyor

2023’TE BEKLENİYOR

Peugeot e-208, yapılan optimizasyonla yüzde 6.5 (+22 km) artırılan menziline şimdi de yeni teknolojilerin kullanılmasıyla yüzde 10.5 daha fazlasını (38 km) ekleyerek 400 km’lik menzile ulaşıyor. 2023’te yollara çıkacak olan yeni e-208, yeni Peugeot e-308’in elektrik motorunu da sunmaya başlıyor. e-208’in maksimum gücü 100 kW/136 beygirden 115 kW/156 beygire, yüzde 15 artıyor. Tüm bunlar, kullanıcıların keyfi ve bütçesi için çok önemli iyileştirmeler olarak dikkat çekiyor. Çalışmalar, tedarikte sıkıntı olmaması halinde elektrikli Peugeot e-208’in 2023 yılında Türkiye’de satışa sunulması yönünde. Zira yetişip yetişmeyeceği henüz kesin değil.

Elektrikli gelecek şekilleniyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder