Hakan Çelik Elektrikli Porsche 2019'da geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli Porsche 2019'da geliyor

Porsche AG Denetim Kurulu, 18 Ekim’de gerçekleştirdiği toplantıda, Mission E Cross Turismo konsept otomobilin seri üretime geçişine yeşil ışık yaktı. Marka, ilk kez 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan otomobilin seri üretimi için, Zuffenhausen’daki genel merkezinde 300 yeni iş kolu yaratacak.

Elektrikli Porsche 2019da geliyor

Mission E Cross Turismo konsept otomobili, Cenevre’nin en ilgi çeken otomobillerinden olmuş ve hem ziyaretçiler hem de basın tarafından büyük ilgi görmüştü. Dört kapılı Cross Turismo’nun 800 voltluk elektrikli motor mimarisi, hızlı şarj ağına bağlanmaya hazır durumda. 600 beygirlik sistem gücü üreten otomobilin ölçülen menzili ise 500 kilometre. Mission E Cross Turismo, Taycan modeli temel alınarak geliştirildi. Porsche’nin tümüyle elektrikli modeli, 2019’da piyasaya çıkacak.

Haberin Devamı

X - MACERA BAŞLIYOR

Mercedes Benz Türk’ün Kasım 2017’de Türkiye’de satışa sunduğu ilk Pick-Up modeli Mercedes-Benz X-Class, yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde segmentin değişen ihtiyaçlarını bir adım ileriye taşıdı. Pick-Up sınıfındaki ilk premium model olan Mercedes-Benz X-Class, bu başarısına ‘X-Macera’ projesi ile yeni bir serüven eklemeye hazırlanıyor. Deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan’ın bu proje için özel olarak modifiye edilmiş aracın direksiyonu başına geçeceği ‘X-Macera’ Ekim ayında başlıyor.

Elektrikli Porsche 2019da geliyor

ÖZEL OLARAK HAZIRLANDI

Türkiye’nin dört bir yanının boydan boya, engel tanımadan geçileceği ‘X-Macera’ projesinde sadece yollar değil, zorlu arazi koşulları da Mercedes-Benz X-Class’ın üstün off-road yetenekleri ile aşılacak. X-Macera için hazırlanan Mercedes-Benz X-Class, TÜV sertifikalı çok özel ekipmanlar ile modifiye edildi. Dünyanın en donanımlı X-Class modellerinden biri haline getirilen Pick-Up, Mercedes-Benz X 250d 4MATIC Power üzerinden geliştirildi. 2298 cc hacmindeki sıralı 4 silindirli X 250d 4MATIC, 3750 d/d’de 190 HP güç ve 1500 d/d’den itibaren 450 Nm tork üretiyor.

TEKNİK MODİFİYE

7 ileri otomatik şanzıman ile gücünü dört tekerleğe birden aktarabilen X 250d 4MATIC, arzu edildiği takdirde sadece arkadan itişli olarak da ilerleyebiliyor. X-Macera için teknik olarak modifiye edilen Mercedes-Benz X-Class 250d 4MATIC’te arazi koşullarını dize getirecek amortisörler, süspansiyonlar, lastikler, jantlar, gövde kiti, aydınlatma ekipmanları ve vinç eklentileri gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ANADOLUDAN MOSKOVA'YA

Elektrikli Porsche 2019da geliyor

Toplu ulaşım ve otobüs sektörünün merakla beklediği ‘Busworld Moskova Fuarı’ Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı. Rusya’ya güçlü bir giriş yapmak isteyen Anadolu Isuzu, fuarda yeni markası AOS altında Citibus, Turkuaz, Novo Ultra ve Novociti Life Premium modellerini sergileyecek. Moskova’da satışına başlanan araçlarla birlikte AOS’un da tanıtımı ilk kez Busworld Moskova’da gerçekleştiriliyor. AOS, ilk etapta Rusya, İngiltere, Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde satılacak. Yeni marka, Anadolu Grubu’nun “Anadolu’yu dünyaya, dünyayı Anadolu’ya bağlayan yıldız” olma vizyonu, grubun 1965’ten bu yana otomotiv sanayindeki deneyiminin ve sanayici kimliğinin birleşmesi sonucu ortaya çıktı. Türkiye’nin midibüs ihracat lideri olan Anadolu Isuzu, yeni markası ile farklı coğrafyalarda daha aktif olmaya hazırlanıyor. Türkiye'de üretilen otobüs ve ticari araçlarda yerlilik oranı yüzde 60'lara kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN SEVİLEN MARKASI

Elektrikli Porsche 2019da geliyor

Mediacat Dergisi ve Ipsos tarafından gerçekleştirilen ve toplam 22 kategoride Türkiye’nin en sevilen markalarının belirlendiği “Türkiye’nin lovemark’ları 2018 Araştırması” sonuçları açıklandı. Bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilen araştırmada, volkswagen, otomotiv sektöründe yine en beğenilen marka oldu. volkswagen, geride bıraktığımız 5 yılda da üst üste 5 kez bu ödüle layık görülmüştü. Tüketicilerin aklına ilk gelen marka, markaya duyulan yakınlık, beklenti ve ihtiyaçları karşılama ve “Bu marka en sevdiğim, asla vazgeçmeyeceğim bir markadır” ifadesine ne ölçüde katıldıkları üzerinden hesaplanan toplam skor ile lovemark’lar belirleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder