Hakan Çelik Elektrikte büyük hedef
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikte büyük hedef

Artan elektrikli otomobil taleplerine karşı BMW Group, 2025’in sonuna kadar 2 milyon adet tamamen elektrikli otomobili müşterilerine teslim etmeyi hedeflediğini açıkladı. Grup 2030 yılında ise küresel satışlarının yarısının tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını planlıyor. Tamamen elektrikli otomobillerin tercih edilmesinde kritik role sahip olan şarj altyapısının dünya çapında hızla gelişmesi ve hammadde tedariğinde yaşanan problemlerin nasıl şekillendiğine bağlı olarak BMW Group, 2030 yılına kadar yılda 1.5 milyon adedi aşkın tamamen elektrikli otomobil satışına ulaşacağını da belirtti.

Haberin Devamı

 Elektrikte büyük hedef

LANSMAN 2025 YILINDA

Geliştirilecek yeni teknolojilerle birlikte 2025 yılında elektrik dönüşümünde üçüncü aşamaya geçmeyi planlayan BMW Group, en yeni platformu üzerinde Neue Klasse’yi üretmeye başlayacak. Lansmanı 2025 yılında Macaristan’daki yeni yalın, yeşil ve dijital BMW iFactory’de gerçekleştirecek olan Neue Klasse, 6’ncı nesil aktarma organlarıyla daha düşük maliyete daha üstün performans sunacak. Bu arada elektrikli yeni BMW i7’nin global tanıtımı bu ay içinde gerçekleştirilecek.

Elektrikte büyük hedef

KÜRESEL ÇAPTA ÖDÜL

Toyota’nın yeni modeli Yaris Cross, kısa zamanda küresel bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine topladı. Toyota’nın şehir otomobillerindeki deneyimini, SUV tasarımı ve mühendisliğiyle buluşturan Yaris Cross, ‘2022 Dünyada Yılın Şehir Otomobili’ seçildi. 33 ülkeden 102 uluslararası otomotiv gazetecilerinin oluşturduğu güçlü jüri tarafından büyük beğeni alan Yaris Cross, 2021’de Avrupa’da ‘Yılın Otomobili’ seçilen Yaris ‘in başarısını devam ettirdi. Avrupalı müşteriler için Avrupa’da tasarlanan Yaris Cross, etkileyici tasarımını, geniş kabin, dördüncü jenerasyon hibrit motor, ikinci nesil Toyota Safety Sense ile gelen yüksek güvenlik standartlarını eğlenceli sürüş karakteriyle de birleştiriyor.

Elektrikte büyük hedef

BAGAJINDA BİSİKLET VAR

Doğan Holding’e bağlı Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG, elektrikli modelleri ile geçen yıl Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Markanın giriş modeli olan yüzde 100 elektrikli ZS’e iki yeni kardeş daha geliyor. MG Ailesi’ne yeni katılan ZS Luxury, bagajındaki katlanır e-bisikletiyle birlikte ‘Trafiğe Çözüm’ sloganıyla müşterilerin beğenisine sunuluyor. ZS kullanıcıları trafiğe girmeden uygun yere park edip bagajlarındaki e-bisiklet ile işlerini halledebilecek. Katlanabilir elektrikli bisiklet 55 kilometre menzilli. Yeni MG ZS’in giriş modeli ZS Comfort 1.5 litrelik benzinli motoruyla 449 bin TL, 1.0 litrelik turbo motora sahip ZS Luxury versiyon ise 579 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Elektrikte büyük hedef

YETKİLİ SATICILAR MEMNUN MU?

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından yaptırılan ‘Yetkili Satıcı Memnuniyet’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma şirketi Ipsos tarafından OYDER için yapılan çalışmaya; 20 otomobil markasını Türkiye’nin tüm bölgelerinde yetkili satıcı olarak temsil eden 202 şirketin sahibi, ortağı ve profesyonel yöneticisi katıldı. Araştırma sonucunda yetkili satıcıların yüzde 52’sinin bayiliğini yaptıkları markalardan memnun olduğu, yüzde 23’lük bölümünün ise memnun olmadığı ortaya çıktı. Yetkili satıcıların yüzde 17’sinin, otomotiv sektörünün bugünkü mevcut durumundan memnun olduğu, yüzde 41’lik bölümünün ise memnun olmadığı da araştırma sonuçlarına yansıdı.

Haberin Devamı

Elektrikte büyük hedef

BODRUM’DA RALLİ HEYECANI

Dünya çapında büyük bir heyecana sahne olan Clio Trophy yarış serisi, Türkiye’de ‘Renault Clio Trophy Türkiye’ adı altında ikinci sezonuna başladı. Renault MAİS ana partnerliğinde Toksport WRT’nin düzenlediği ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7 yarıştan oluşan takvimini takip eden Renault Clio Trophy Türkiye, cumartesi ve pazar günü Muğla Bodrum’da toprak pistte bu yıl ikinci kez start aldı. Renault Clio’nun dayanıklılık ve çevikliğini ortaya koyan yarışlarda, standart 1.3 litre hacimli TCe motora sahip otomobiller kullanılıyor. Süspansiyon bileşenleri yüzde 90 oranında yol otomobiliyle aynıyken, sadece amortisörler farklılık gösteriyor. Yarış otomobilleri ayrıca motor haritası yazılımıyla yol otomobillerinden farklı olarak 180 hp güç ve 300 nm tork değerine sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder