Hakan Çelik Eylüle kadar bir şans var
HABERİ PAYLAŞ

Eylüle kadar bir şans var

Son yıllarda bütün dünyada Amerikan karşıtlığında ciddi bir tırmanış var. Donald Trump’ın saldırgan üslubu ve ambargo tehditleriyle ABD nefreti zirveye çıktı. Geleneksel olarak ABD ile ilişkileri kötü olanların dışında ilk kez Kanada, Avustralya ve Batı Avrupa’da da böyle bir hava var.

Yapılan araştırmalar Amerikan karşıtlığının en yüksek olduğu ülkeler arasında Türkiye’nin bulunduğunu gösteriyor. Tek taraflı açıklamalar, sürekli güç kullanımıyla tehdit etmek ve daima ABD’nin çıkarlarını gözeten söylemler, müthiş bir karşıtlık dalgası yaratmış durumda.

Haberin Devamı

Sokaktaki vatandaş, Türkiye’de yaşanan ekonomik güçlüklerin ve finansal dalgalanmanın bir numaralı sebebi olarak Amerikan yönetimini görüyor. YPG’ye dönük silah yardımları, F-35 satışının dondurulması, FETÖ mensuplarına kucak açılması, Fetullah Gülen’in iade edilmemesi ve İran’a yönelik baskıların Türkiye üzerindeki etkileri gibi nedenlerle Ankara- Washington ilişkileri dibe vurdu.

ABD, Rahip Andrew Brunson konusunda Ankara’ya akıl dışı tehditler savurmaya devam eder, Hakan Atilla’yı Türkiye’ye göndermez ve Halk Bankası’na ağır bir ceza keserse ilişkiler kolay kolay toparlanamaz hale gelecek.

Türkiye’de bayram tatili sürerken Amerika ile sorunların hiç değilse bir bölümünü aşmak için perde arkası diplomasi sürüyor. Bu gayretlerin Eylül ortasındaki Birleşmiş Milletler (BM) zirvesine kadar sonuç vermesi lazım.

Recep Tayyip Erdoğan’ın BM buluşması için New York’a yapacağı ziyarette iki lider bir şekilde kameraların önünde tokalaşma pozu vermezse çok kritik fırsat kaçırılmış olacak.

Eylüle kadar bir şans var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik güvenliğine özel hassasiyet gösteriyor. CNN Türk’te kısa süre önce yaptığımız sohbette de bunun altını çizmişti. Bakan Soylu, bayram tatili nedeniyle trafik denetimlerine katıldı. Soylu’yu karşılarında görünce otomobillerde kim varsa emniyet kemerlerini bağlamış, arka koltuktaki çocuklar bile! Farkındalık güzel ancak; fotoğraftaki bu çocuk, küçükler için üretilmiş bir koltukta oturmadığından yetişkinler için tasarlanmış olan kemerin, boynunu koparma riski var... Küçük yaştakiler mutlaka yükseltilmiş koltuklara oturduktan sonra emniyet kemerlerini bağlamalı.

Haberin Devamı

Karşılaştığımız manzaralar topyekün ulaşım güvenliği kültürümüzde vahim noksanlıklar olduğunu gösteriyor.

Daha bayram başlamadan kazalarda 40’tan fazla kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Bütün okurlarımın mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, kazalardan uzak sağlıklı ve güzel günler dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder