Hakan Çelik Farkı ayrıntıda gördü ABD’de zirveye çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Farkı ayrıntıda gördü ABD’de zirveye çıktı

Bugünlerde çeşitli ülkelerdeki Türklerin ortaya koydukları başarı haberlerini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmalarında devrim niteliğinde teknolojilere imza atan ve insanlık için umut olan Türkiye kökenli Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türeci dünya basınının en çok konuştuğu isimler arasına girdi. Küresel ölçekte büyük başarı gösteren bir başka isim Türk iş insanı Attila Doğudan. Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan DO&CO şirketinin kurucusu.

Doğudan, hayatım boyunca tanıdığım en çalışkan ve mütevazı insanlardan biri. Yeme içme ve ağırlama sektöründe özgün tarzıyla kendi kimliğini oluşturan Doğudan, kökleri yüzyıllar öncesine uzanan Demel, Hediard gibi Avrupa markalarını da yönetiyor. Şirketin Viyana’da çok prestijli bir oteli var, bir benzerini şimdi Münih’in tarihi merkezinde açıyor. Attila Doğudan’ı geniş kitlelere tanıtan havayolu ikram sektöründeki başarısı oldu.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır Türk Hava Yolları’yla çalışan Turkish DO&CO, THY’nin yolcularının takdirini kazanan ikramlarını hazırlıyor. Aynı zamanda İstanbul, Bodrum, Adana, Dalaman, Trabzon havalimanındaki yolcu salonlarını işletiyor. DO&CO’nun portföyü başka havayollarını da kapsıyor. Şirket bir süredir İngiliz Havayolları British Airways ve İspanyol Iberia’nın da ikram hizmetlerini sağlıyor. Lufthansa ve Emirates’in first class bazı salonlarını da işletiyor.

Farkı ayrıntıda gördü ABD’de zirveye çıktı

Bunun yanında Almanya Münih’teki Allianz Arena ve Avrupa’daki üst düzey sportif organizasyonların yemekleri DO&CO tarafından veriliyor. DO&CO açısından büyük bir sıçrama haberi, Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Dünyanın en büyük havayolu kuruluşu Delta’nın 10 yıl süreyle ikram hizmetlerini DO&CO yürütecek. Bunun için Detroit’e ilk etapta 20 milyon dolar yatırım yapılacak. Operasyon önce Detroit şehrindeki kalkışları kapsayacak. Şirket, buradan günde 400 sefer yapıyor.

Pandemi sürecinde uçuşların azalması, yolcu sayısındaki düşüş ve sağlıkla ilgili endişeler nedeniyle şirketler ikram konseptlerini değiştirmeyi denedi. Birçok havayolu kuruluşu artan rekabetle gerçek farkın yolcu deneyiminde ortaya çıkacağını gördüğü için yüksek standartlı ikramlara dönüyor. Delta işbirliğinin kesinleşmesinin ardından Attila Doğudan’la konuştum, pandeminin etkilerini sordum.

Haberin Devamı

“Eğer restoranlarda yemek yenebiliyorsa pekala uçakta da yenebilir. Çünkü uçakta sağlık önlemleri ve güvenlik standartları çok yüksek. Nitekim birçok havayolu porselen tabaklarla sıcak yemek servislerine yeniden başlıyor” ifadesini kullandı. Birinci sınıf bir gurme deneyimiyle Delta’yı uçak içi ikramlarda Amerika’da zirveye oturtmak istediklerini ifade etti.

Bir Türk iş insanının Viyana’da kurduğu şirketin de kısa süre içinde dünyanın devleri arasına girmesi memnuniyet verici. Bu öyle bir sektör ki, tek başına “en büyüklerden” biri olmak çok şey ifade etmiyor. Belli ölçeği kalite çizgisinde sürdürebilmek önemli. Özellikle insana dokunan hizmetler alanında fark, ayrıntıda gizli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder