Hakan Çelik FETÖ gerçeğini açıkça paylaşmıştı
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ gerçeğini açıkça paylaşmıştı

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, tanıdığım en nitelikli aydınlardan biriydi. Galatasaray Lisesi mezunuydu. Çok başarılı bir hukukçuydu. Türkiye tarihi ve sosyolojisine dair enfes analizler yapıyordu. Kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz vardı, televizyon programlarıma konuk olmuştu. TV programımda özellikle Fetullah Gülen’e dair çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. ABD’nin Gülen’i iade etmesinin hukuki prosedüre bağlı olduğunu ve bir vatandaş olarak iadesini istemediğini ifade eden Prof. Dr. Yarsuvat, “Biliyorum ki buraya geldiği zaman onu hapse atmamız bile olay olacak.

Haberin Devamı

Yer bulamayacağız. Oldukça yaşlı 1-2 sene daha ömrü var, ölecek. Öldüğü zaman kabristanı problem olacak, insanlar ziyarete gelecek. Çaput bağlayanlar olacak, bu tip şeyler yaşayacağız. O yüzden iadesi başımıza dert olur” demişti. FETÖ’yü kastederek söylediği “Cemaat orduyu ortadan kaldırmak istiyor” ifadesi büyük ses getirmişti. Güçlü bir kuvvetler ayrılığına sahip ABD’de Fetullah Gülen’in iadesinin siyasi yönetimin isteğine bağlı olamayacağını da vurgulayan duayen hukukçu, “Süreci uzatan Türkiye’nin gönderdiği yüklü delil dosyaları olacaktır” demişti.

FETÖ gerçeğini açıkça paylaşmıştı

Çarpıcı açıklamalarından biri de Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’a operasyonu Gülen’in yaptığı yönündeydi. Prof. Dr. Yarsuvat ile aramızda şu konuşma geçmişti.

Fetullah Gülen’in Washington tarafından Türkiye’ye iade edileceğini düşünüyor musunuz?

Bu bir hukuki prosedür. Ben verilmesini istemiyorum.

Hukukçu olarak mı vatandaş olarak mı söylüyorsunuz bunu?

Vatandaş olarak söylüyorum. Biliyorum ki buraya geldiği zaman onu hapse atmak bile olay olacak. Yer bulamayacağız. Ziyaretçiler koşturacak. Aşağı yukarı aynı yaştayız. Birkaç sene ömrü var. İkimiz de 1937 doğumluyuz. Öldüğü zaman kabristanı problem olacak. İnsanlar ziyarete gelecek. Evlenmemiş kadınlar evlenmek için adak adayacaklar. İş kurmak isteyenler oraya gidecek, ağlayacaklar. Fetullah’ın hocası Saidi Nursi’dir. Kabristanını biliyor musunuz? Bilemezsiniz çünkü 1961 ihtilalinden sonra vefat etmiştir. Bilinmeyen bir yere defnedilmiştir.

Haberin Devamı

Peki bazı insanların defin yerinin bilinmemesi daha mı iyidir diye düşünüyorsunuz?

Evet öyle düşünüyorum. Gelirse bizim başımıza dert olur. Bırakın vefat ettiğinde orada defnedilsin. Bırakın orada kalsın ve o iş bitsin.

ABD yönetimi istese iade edebilir mi Fetullah Gülen’i?

Hayır edemez. Kuvvetler ayrılığı vardır. 85 kolilik dosya gönderirseniz bu iş zamana yayılır. Bana kalırsa bu yöntem bir hatadır. k Türkiye bunu neden yaptı? Belki de ne yapılmasını bilmediği için böyle hareket ettiler.

Doğrusu ne olurdu?

Davanın açılması gerekirdi, iki üç ifade eklenerek dava dilekçesinin net şekilde konulması gerekirdi. Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ın vefatı Türkiye için büyük bir kayıptır. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, Galatasaray camiasına başsağlığı dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder