Hakan Çelik Fiat'tan 3 milyon ihracat
HABERİ PAYLAŞ

Fiat'tan 3 milyon ihracat

Türkiye’nin 4’üncü büyük sanayi kuruluşu olan Tofaş, Bursa’da üretilen Doblo, Fiorino ve Egea modellerini dünyanın en önemli pazarlarına ihraç ediyor.

50’nci yılını kutlayan Tofaş, ekimde 3 milyonuncu aracını ihraç etti. Bu ihracatın yaklaşık yarısını, 1 milyon 475 bin adetle Fiat Doblo oluşturdu. Doblo’yu 830 bin adetlik ihracatla Fiat Fiorino takip etti. İlk kez 2015 sonunda satışa sunulan Fiat Egea’nın ihracat adedi de ekim itibarıyla 334 bine erişti.

Fiattan 3 milyon ihracat

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “1974’te Mısır’a gönderilen 75 adet Murat 124, Tofaş’ın yaptığı ilk ihracat olarak tarihimize geçti. Tempra ile 1996’da, Türk otomotiv sanayisinin ilk büyük ölçekli otomobil ihracatını gerçekleştirdik. 1994’ten bu yana Ar-Ge’ye yatırım yapıyoruz. Son 10 yıldır ciromuzun yüzde 3’ünü, düzenli olarak Ar-Ge’ye aktarıyoruz. Bu yatırımlar sayesinde küresel ürünler geliştirip bunları dünyanın farklı bölgelerine ihraç edebilir hale geldik. 50’nci yılımızı kutladığımız bu yıl, toplam 3 milyon adet ihracat rakamına ulaşmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.

Haberin Devamı

334 BİN EGEA İHRAÇ ETTİ

İlk kez 2015 sonunda satışa sunulan, akabinde Fiat Tipo adıyla Avrupa pazarlarında, Dodge Neon ismiyle Meksika pazarlarında yer bulan Fiat Egea model ailesinin ekim ayı itibarıyla toplam ihracat adedi 334 bine erişti. Bu modellere ilave pek çok farklı model aracın da ihracatı ile Tofaş’ın toplam ihracat adedi, 50’nci yılında, 3 milyona ulaştı.

EN ÇOK SATAN İKİNCİ MARKA

NISSAN Türkiye marka sıralaması ve pazar payında rekor sonuçlara ulaştı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre NISSAN Türkiye, Ekim ayında binek araçlarda elde ettiği yüzde 9.5 pazar payıyla en çok satan ikinci marka oldu. NISSAN’ın Türkiye’de satışa sunduğu 5 binek modelden 4’ü kendi segmentinde en çok satan model olma başarısını gösterdi. QASHQAI, X-TRAIL, JUKE, MICRA modelleri kendi segmentlerinde en çok satılan ürünler oldu.

Fiattan 3 milyon ihracat

SUZUKI KATANA 2019'DA GELİYOR

Motosiklet dünyasının tecrübeli markalarından Suzuki, street tarzı motosiklet arenasına damgasını vuracak yeni model Katana’yı gün yüzüne çıkardı. Büyük bir özenle geliştirilen ve 1980’lerdeki efsanevi modelden retro esintiler sunan Katana, ileri teknoloji özellikleri ve mükemmel bir performans sunan 999 cc hacmindeki 150 beygir güç üreten motoruyla fark yaratıyor.

Haberin Devamı

Fiattan 3 milyon ihracat

Katana’da kompakt, oldukça hafif ve bir o kadar rijit bir alüminyum şasiye görev veriliyor. suzuki katana, 2019 yılında ülkemiz yollarıyla buluşacak.

YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ SMART TÜRKİYE'DE

Mercedes-Benz, otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanmasında hızlı bir yol alıyor. Marka 2022’ye kadar ürün gamındaki bütün otomobillerin elektrikli versiyonlarının da olacağını duyurmuştu. Mercedes-Benz’in elektrikli araç atağı, yeni teknoloji ve ürün markası olan EQ markası altında toplanıyor.

Fiattan 3 milyon ihracat

Dördüncü nesilde Smart, ailenin bütün üyelerinde yüzde 100 elektrikli, 0 emisyonlu sürüş sunmaya başlayarak; içten yanmalı motorların yanı sıra ürün gamının tamamını elektrik olarak da sunan dünyanın tek otomobil markası oldu. Smart EQ Fortwo, 156 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla kasım itibarıyla Türkiye’de satışa sunulurken 22 kW’lık dahili şarj dönüştürücüsü standart olarak veriliyor. Bu 3 fazlı şarj ünitesi sayesinde şarj istasyonlarında ya da evinizdeki Wallboxlar’da yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar 40 dakikadan kısa bir sürede smart EQ modellerini şarj edebilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

BMW!NİN 2020 HEDEFİ

BMW Group, yeni BMW X3 üretimini gerçekleştirdiği Güney Afrika’daki Rosslyn Fabrikası’nda, 2018 yılı sonuna kadar sadece geri dönüşümden elde edilen elektrik enerjisini kullanmayı hedefliyor. BMW Group, 2020 yılına kadar üretim gerçekleştirdiği tesislerinin tamamında yüzde 100 çevreci enerjiye geçmeyi amaçlıyor.

Fiattan 3 milyon ihracat

BMW’nin üretim teknolojisinde geldiği noktayı temsil eden Rosslyn Fabrikası, hem sahip olduğu teknolojisi hem de çevreci yapısı ile bir başyapıt olma özelliği taşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder