Hakan Çelik Futbol iyice tatsızlaştı basketbol konuşalım
HABERİ PAYLAŞ

Futbol iyice tatsızlaştı basketbol konuşalım

Neredeyse 40 yıldır basketbolla iç içeyim. Düzenli şut çalışması yapıyorum, etkinlikleri izliyorum, maçlara gidiyorum. Ankara’da olduğum günler TED Üniversitesi Salonu’nda şut çalışıyorum. İstanbul’da ise bir dönem üyesi olduğum Etiler’deki Mac Bebeköy favori mekânlarım arasında. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda pazar günü gerçekleştirilen ING All Star 2020 etkinliğini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu (Hido) ile birlikte izledik.

Türk basketboluna büyük hizmetlerde bulunan Ufuk Sarıca, Ömer Onan, Ergin Ataman gibi hocalarla bir aradaydık. Hidayet Türkoğlu, 269 kez millî takım formasını giymiş, Türk basketbolunun gelmiş geçmiş en parlak oyuncularından. Kariyeri önemli istatistiklerle dolu. NBA gibi rekabetin en üst seviyede yaşandığı bir yerde yıllarca ciddi performans ortaya koydu.

Haberin Devamı

Görebildiğim kadarıyla Hido yönetici kimliğiyle de Türk basketbolunda iz bırakmaya gayret ediyor. Kendi alanlarında saygın isimlerden oluşan bir ekibi var. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun basınla ilişkilerini CNN Türk’te yıllarca kaliteli işlere imza atan Barış Kuyucu yürütüyor. Hep birlikte sinerji yaratmak için önemli projeler üzerinde çalışıyorlar.

Futbol iyice tatsızlaştı basketbol konuşalım

ING Bank’ın sponsorluğunda Ataköy’deki Sinan Erdem’de düzenlenen organizasyon tam anlamıyla basketbol şöleniydi. 15 bin izleyici arasında kadın basketbolseverlerin çokluğu dikkatimi çekti.

Lenovo ve Nesine.com’un desteklediği yarışmalar da yoğun ilgi gördü. Salonda Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık’la yan yana oturduk. Türk Kızılay’ın standında satılan atkı, bere ve eldivenler, Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderildi. Bu iyilik seferberliğine biz de katıldık.

Televizyonlar futbol programından geçilmiyor, gazeteler de aynı durumda. Her gün bir kulüp başkanı çıkıp polemik yaratıyor; hep bir komplo, sürekli tartışma, hakemler vb. derken kimseye pek faydası olmayan bir kısır döngü içinde hayat geçiyor. Basketbolun kalitesi ve ambiyansı çok başka. Türkiye’de futbola tahsis edilen para ve gösterilen ilginin onda biri basketbol için ayrılsa dünya çapında muazzam sonuçlara ulaşırız.

Haberin Devamı

Hido 2.08, ben 1.73

Ben 1.73, Hidayet 2.08 boyunda olunca “En iyisi oturarak fotoğraf çektirmektir” dedim. Boy açısından beni memnun eden bir gelişme daha yaşandı. All Star’da 1.68’lik Afyon Belediyespor’un Amerikalı oyuncusu Jordon Benjamin Crawford da maça çıktı. “Aramızdaki en kısa” unvanını Crawford’a bırakarak salondan ayrıldım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder