Hakan Çelik Gelecek yakınlaştı
HABERİ PAYLAŞ

Gelecek yakınlaştı

Almanya Münih merkezli premium üretici, geleceğin sürüş teknolojileriyle donattığı elektrikli ürün gamını tanıttı.

Gözünü liderliğe dikti

BMW Group, 9-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği #NEXTGen 2020 etkinliğinde gelecek vizyonunu ve elektrikli mobilite alanındaki en son teknolojilerini dünyayla paylaştı. BMW Motorrad’ın tamamen elektrikli modeli olan Definition CE 04’ün tanıtıldığı etkinlikte, Kasım 2021’de yollarla buluşmaya hazırlanan BMW iNEXT’in seri üretim versiyonu BMW iX’in de online lansmanı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Elektrikli mobilite alanında gözünü liderliği diken BMW Group’un Avrupa pazarında tescilli BMW ve MINI modellerinin yaklaşık yüzde 13.3’ü, tamamen elektrikli veya plug-in hybrid sürüş sistemlerine sahip. BMW Group, bu oranın 2021’de yüzde 25, 2025’te yüzde 33 ve 2030’da ise yüzde 50’ye çıkmasını planlıyor. Dünyada 2019 yılına kadar toplam 500 bini aşan elektrikli model satışlarının ise 2021 yılının sonunda 1 milyona ulaşması bekleniyor.

Gelecek yakınlaştı

Öncülük edecek

Gelecekte kendi batarya modüllerini, yüksek voltajlı bataryalarını ve elektrik motorlarını üretmeyi planlayan BMW Group, Dingolfing fabrikasında önümüzdeki yıllarda dört hat daha kurarak üretim kapasitesini artırmayı planlıyor. Gelecekteki BMW modellerine de öncülük edecek BMW iX‘in kalbinde ise beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi yer alıyor.

Son geliştirmeler ışığında BMW iX, 500 bg’yi aşan güce, 5 saniyenin altında 0-100 km/sa performansına ve 600 kilometreden fazla bir menzile sahip olacak. BMW iX’in hızlı şarj ile yalnızca 40 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabilen bataryası, aynı zamanda 12 dakika içerisinde 120 km’den fazla sürüş menzili sunabilecek.

Scooter'da tarih yazıyor

Elektrikli sürüş sistemi, çığır açan tasarımı ve yenilikçi bağlantı çözümleri ile BMW Motorrad Definition CE 04, scooter segmentinde tarihi yeniden yazıyor. BMW Motorrad Concept Link’in seri üretime hazırlanan versiyonu, motosiklet tutkunlarının analog ve dijital dünyalarını ‘plugged to life’ çatısı altında birbirine bağlıyor.

Gelecek yakınlaştı

Türkiye'nin gururu

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ticari araç lideri Ford, dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretileceğini duyurdu. Böylece Ford Otosan, Avrupa’nın en güçlü motoruna sahip tam elektrikli ticari aracının üretim sorumluluğunu da üstlenmiş oldu.

Haberin Devamı

Ticari araçlar için elektrikli ve hibrit teknolojisine geçişin özellikle önemli olduğunun altını çizen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Geçtiğimiz aylarda da yine bir ilke imza atarak, Türkiye’de üretilen ve sunulan ilk ticari hibrit modellerimizi müşterilerimizle buluşturmaya başladık.

Gelecek yakınlaştı

Şimdi de gerekli tüm altyapı ve koşulları sağlayarak, Ford’un tam elektrikli ilk Transit modelinin Avrupa’ya yönelik seri üretimini gerçekleştirecek olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. İlk tam elektrikli Ford E-Transit’i 2022 bahar aylarında Avrupa ile paralel olarak Türkiye’de de müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Araçları uçurumdan attılar!

Volvo Cars, kurtarma hizmetlerinin herhangi bir çarpışma senaryosuna karşı hazır olması, sıradan çarpışma testlerinin ötesine geçmesi ve en kötü çarpışmalarda ortaya çıkabilecek sonuçları bile deneyimleyebilmeleri için, yakın zamanda çeşitli önlemler aldı. İsveçli otomobil üreticisi Volvo şimdiye kadar hiç denenmemiş bir uygulamayla, yeni ürettiği modelleri bir vinçle 30 metreden aşağı attı ve güvenlik seviyelerini test etti.

Haberin Devamı

Gelecek yakınlaştı

Araçlar önce vinçle uçurumdan yuvarlandı. Daha sonra ‘hayat çeneleri’ olarak bilinen hidrolik kurtarma aletleriyle parçalanmış otomobillerin kapılarının ne şekilde açıldığı test edildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder