Hakan Çelik Gerçek hibrit gerçek SUV
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek hibrit gerçek SUV

Toyota’nın modern ve karizmatik çizgilere sahip yeni küçük SUV’u Yaris Cross, akıllı dört çeker sürüş sistemi ve 1.3 litrelik iki farklı motorla, gelecek yıldan itibaren satışa sunulacak.

2021 YILINDA PAZARDA

Toyota, küçük kompakt otomobiller alanındaki (B segmenti) bilgi birikimini ve 25 yıllık zengin SUV geçmişini, sıradışı bir modelde bir araya getirdi.

İlk kez İsviçre Cenevre’de tanıtılması planlanan ancak pandemi önlemleri nedeniyle fuarda gösterimi gerçekleştirilemeyen Toyota’nın tamamen yeni modeli Yaris Cross, online dünya prömiyeriyle tanıtıldı. Dikkat çekici tasarımı ve üstün dinamik performansıyla segmentinde fark yaratmaya hazırlanan Toyota Yaris Cross’un 2021 yılında pazara sunulması planlanıyor.

Haberin Devamı

Gerçek hibrit gerçek SUV

ÜRETİM FRANSA'DA

Yerden yüksek sürüşü, güçlü tarzı ile SUV özelliklerinin yanında Yaris Cross, şehiriçinde de pratik ve aktif yaşam tarzına uygun sürüşler sunan ideal bir otomobil olarak öne çıkıyor.

Avrupa için tasarlanan ve geliştirilen tamamen yeni Yaris Cross, Yaris ile birlikte 2021’den itibaren Fransa’daki Toyota tesisinde üretilecek. Otomobil, Toyota’nın gelişmiş hibrit teknolojisini de bu segmente taşıyacak. Toyota, yeni Yaris Cross ile birlikte ürün gamını genişleterek C ve D segmentlerine ek olarak B segmentinde de SUV model sunacak.

Gerçek hibrit gerçek SUV

İKİ YENİ MOTOR

2012’de Yaris ile B segmentini hibrit teknolojisi ile buluşturan Toyota, Yaris Cross’ta da sıra dışı performans ve verimlilik sağlayan dördüncü nesil hibrit motorunu kullanacak. Toyota, yeni Yaris Cross modeli her ikisi de tamamen yeni 3 silindirli 1.5 litre benzinli ve 116 beygirlik 1.5 litre hibrit motor seçenekleri ile satışa çıkacak.

TEDBİR ALDIK İŞLER AÇILIYOR

Türk otomotiv sanayinin korona sürecini diğer ülkelere göre daha iyi yönettiğini dile getiren Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, “Türk otomotiv sektörü hem ana sanayisi hem de tedarik sanayisiyle, çalışanlarına yönelik Avrupa’da bile göremeyeceğiniz tedbirler aldı ve bunu çok önceden uygulamaya başladı.

Bu da esnek olmamız ve krizlere alışık olmamızdan kaynaklanıyor. İşler açıldıktan sonra da otomotiv sektörü olarak çok iyi bir sınav vereceğimizi düşünüyorum. İşler açılıyor mu? Evet, açılıyor. Adım adım ilerleyecek. Ana sanayi firmaları fabrikalarını açacaklar. Tüketici araç almaya hevesli mi? Bunu görecekler. Kapasitelerini buna göre ayarlayacaklar.

Haberin Devamı

Gerçek hibrit gerçek SUV

KARSAN’DAN BİR İLK

Karsan, otonom sürüş özelliklerine sahip toplu taşıma araçları için çalışmalara başladı. Karsan CEO’su Okan Baş, “Atak Electric’te, Seviye-4 Otonom yani sürücü yardımı olmadan dinamik sürüş gerekliliklerinin tümünün, otomatik bir sürüş sistemi tarafından yapılması için çalışmalarımız başladı.

Ağustosta prototipini tamamlamayı planladığımız Otonom Atak Electric’in simülasyon ve validasyon testlerini ise Bursa’daki Hasanağa fabrikamızda gerçekleştireceğiz. Yıl sonu itibariyle Otonom Atak Electric’i kullanıma hazır seviyeye ulaştıracağız” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder