Hakan Çelik Gözden kaçmasın
HABERİ PAYLAŞ

Gözden kaçmasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmada Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’ne çarpıcı mesajlar vardı.

Cumhurbaşkanı’nın değerlendirmelerini dikkatle dinledim ve şu sonuçları çıkardım:

1- Avrupa’da barış ve istikrardan söz edilecekse bu ancak Türkiye ile birlikte olur.

2- Yaptırım tehditleriyle sonuç alamazsınız.

3- Ortadoğu’da işleme konan ülkelerin bölünmesi, parçalanması projesi Türkiye üzerinde oynanamaz.

Türkiye ameliyat masasına yatırılabilecek bir ülke değildir. Erdoğan, Türkiye’nin, her alanda Avrupa güvenliğine destek verirken dışlanmaya devam etmesine haklı bir tepki gösteriyor. Gümrük Birliği ve vize serbestisi gibi Türkiye açısından çok önemli konularda hiçbir ilerleme sağlanmazken ilave zorluklar çıkarılıyor. Üstelik Avrupa’daki her seçimde Türkiye düşmanlığı hortluyor. Aşırı sağ ve ırkçılar bu söylemler üzerinden yükseliyor. Cumhurbaşkanı’nın konuşması, Washington’a giden mesajlar bakımından da altı çizilecek nitelikteydi. Amerikan yönetimi akıl almaz bir saldırganlık ve tek taraflılıkla dünyayı yeniden dizayn ediyor. Açıkça darbe girişimlerinin arkasında duruyor, ülkelerin parçalanmasını teşvik ediyor. ABD içindeki kimi kurum ve kişiler de yanı başımızdaki dağılmanın Türkiye’yi de kapsamasını istiyor. Bunu görmemek artık mümkün değil. Libya, Sudan, Irak ve Suriye’ye benzemez. Cumhurbaşkanı bu mesajı çok net şekilde ortaya koydu. Türkiye’ye bunu yapmaya kimsenin gücü yetmeyeceği gibi bu girişimler Batı’nın geleceği açısından da felaket olur. Washington yönetimi bu dönemde gizli ve açık hamlelerle Kıbrıs Rum yönetimini silahlandırma gayreti içinde. Belçika’daki NATO karargahında dün bir oldu bitti yaparak Rum tarafını önemli bir devir teslim törenine davet ettiler. Dünyanın her tarafı ateş çemberine dönmüşken Kıbrıs’taki sorunu çözmek yerine maalesef çok tehlikeli bir şekilde Pandora’nın Kutusu’nu açma gayretindeler.

Haberin Devamı

En son İspanya’nın Barcelona takımını yenerek Final Four’a kalma başarısı gösteren Anadolu Efes takımının baş antrenörü Ergin Ataman bu sabah CNN Türk’te canlı yayın konuğum olacak. Daha önce de Fenerbahçe dörtlü finale kalmayı başarmıştı. İki önemli takımımız 17 Mayıs Cuma günü İspanya’da finale çıkmak için karşı karşıya gelecek. Ergin Ataman ile bu sabah 10.00’dan itibaren basketbolumuzdaki bu önemli gelişmeyi konuşacağız.

Haberin Devamı

Kocaeli Kitap Fuarı, kendi alanında Türkiye’nin en önemli buluşmalarından biri haline geldi. Kocaeli Belediyesi tarafından düzenlenen fuara Türkiye’nin her yerinden yayınevleri, yazarlar ve kitapseverler geliyor. Ben de bugün 17.00-18.00 arasında fuarda POsTA Gazetesi okurları ve kitap dostlarıyla buluşacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder