Hakan Çelik Güzel haberler
HABERİ PAYLAŞ

Güzel haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türk ekonomisinin merakla beklenen yol haritasını açıkladı. Buna göre 2020-2022 sürecinde yüzde 5’lik büyüme öngörülüyor. Enflasyonun tek haneye indirilmesi, cari denge ve bütçede iyileşme temel hedefleniyor.

Piyasaları canlandıracak bir dizi adım ve her yıl 1 milyon 66 bin istihdam yaratılması, Albayrak’ın açıkladığı programın en önemli bölümleri arasında. Kamuda verimliliği sağlayacak önlemler arasında taşıt filo sisteminin kurulması ve sosyal tesislerin tek elden yönetilmesi de var.

Haberin Devamı

Yurtiçi yerleşiklerin ileri seviyedeki dolarizasyonuna karşı bazı tedbirler de söz konusu. Mayıs ayında CNN Türk’te canlı yayın konuğum olan Berat Albayrak, bu yol haritasının ilk ipuçlarını vermişti.

Hiç kuşku yok ki, bu programın başarıya ulaşabilmesi için meslek örgütlerinden bankalara, bürokrasiden kamunun en küçük birimine kadar herkesin katkı sağlaması gerek. Nitekim TOBB, TİM, DEİK, ATO, İTO ve TESK gibi önemli kurumlar birer açıklama yaparak alınan tedbirleri yararlı gördüklerini duyurdular.

Albayrak’ın açıklamalarından iki gün sonra bu kez Mersin’de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la bir aradaydık. Bakan Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile birlikte ihracatta Cumhuriyet tarihi rekorunu açıkladı.

Hiç kuşku yok ki ekonominin içinden geçtiği zor süreçlerde bu veriler moral veriyor, gelecek için umutlarımızı artırıyor. Rakamların paylaşılmasının ardından bu kez TİM’in organizasyonuyla Adana, Mersin, Hatay ve bölge şehirlerinden gelen sanayiciler ve ticaret erbabıyla bir araya geldik.

Herkes daha çok ve daha kaliteli mal üretimine kenetlenmiş. Sadece ABD ve Avrupa’da değil jeopolitik gelişmelerden ötürü Suriye, Irak, İran, Afrika pazarlarında ciddi güçlükler var. Bakan Ruhsar Pekcan ihracatın önündeki engellerin aşılması için bakanlık ekipleriyle birlikte dünyanın dört bir yanında seferberlik ilan ettiklerini söyledi.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen 943 milyon TL sermayeyle Manisa merkezli Volkswagen Turkey şirketini kurdu. Alman şirketin bu kararını Türkiye’de kurulacak fabrikaya giden yoldaki son adım olarak değerlendiriyorum.

Haberin Devamı

Otomobil yatırımı konusunu en fazla dile getiren, yazıp çizen insanların başında geliyorum. Yatırım meselesini defalarca CNN Türk yorumlarımda ve POSTA Gazetesi’nde ele aldım.

15 Eylül tarihinde CNN Türk’te ekrana gelen “Hafta Sonu” programıma konuk olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yapılan görüşmelerin finale geldiğini, üretim için yer seçiminin bile belli olduğunu açıklamıştı.

İç pazarda her yıl rekor sayıda Passat satılan, otomotiv alanında saygın bir üretici olan Türkiye, bu yatırımı çoktan hak etmişti. Volkswagen’in gelişi Türkiye’nin görünümüne ve Ankara- Berlin ilişkilerinin güçlenmesine de çok önemli bir katkı sağlayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder