Hakan Çelik Hatchback Civic yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Hatchback Civic yenilendi

Daha modern tasarım çizgileri ve zengin donanımla yenilenen Honda Civic Hatchback, 181 bin 200 TL’den satışa sunuldu. Yeni model ekonomi performans dengesini iyi tutturan motoruyla da dikkat çekiyor. Honda, kompakt hatchback sınıfındaki modeli Civic Hatchback’i yeniledi. Yenilenen Honda Civic HB uygulanan tasarım güncellemeleriyle daha sportif ve çekici bir dış tasarımla dikkat çekiyor. Bunun dışında bilgi ve eğlence sisteminde yapılan iyileştirmelerle kullanışlılık daha da iyileştirildi.

OBSİDYEN MAVİ SEÇENEĞİ

Haberin Devamı

Yenilenen Honda Civic HB prensip olarak aynı silueti kullanıyor ve kaslı ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Sis farlarının etrafını çevreleyen simetrik hava girişi ve küçük dekoratif gövde rengi çıtalar ilk bakışta göze çarpıyor. Makyajla birlikte Civic HB’in 17 inçlik jantları da daha sportif görünümü beraberinde getiriyor. Ayrıca var olan renk seçeneklerine Obsidyen Mavi adında yeni gövde rengi seçeneği daha eklendi.

Hatchback Civic yenilendi

ÜSTÜN SÜRÜŞ KEYFİ SUNUYOR

Makyajla birlikte Civic HB’in üst donanım paketlerinde sunulan sekiz yönlü ayarlanabilir elektrikli koltuklarla konfor ve fonksiyonellik daha da artıyor. Benzinli cephesinde kullanıma sunulan 1.5 litre VTEC Turbo benzinli motor 182 beygir güç ve 240 Nm tork üretiyor. Bu motorun ortalama yakıt tüketimi 6 litre. Yenilenen Honda Civic, düşük ağırlık merkezi ve gelişmiş MacPherson süspansiyon sistemi üstün sürüş dinamikleri ve sürüş keyfi sunuyor.

Hatchback Civic yenilendi

AVRUPA DİZELDEN UZAKLAŞIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da hem çevreye hem de insanlara zarar verdiği onaylanan dizel motorlu araçların laboratuvar testlerine göre, yaklaşık 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yaptığının ortaya çıkması, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada dizel araçların yasaklanması sürecini başlattı.

Hatchback Civic yenilendi

İlk adımı Almanya ve İtalya atarken, Fransa, Hollanda ve Norveç’te de 2020 yılından itibaren dizel araçla girilemeyen ‘greenzone’lar (yeşil alan) yaratılacak. Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticilerinden BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “2030 yılına kadar dizel araçlar kademeli olarak üretimden kalkacak. Greenzone uygulamalarını büyük şehirlerimizde görebilmemiz mümkün” dedi.

Haberin Devamı

OPEL TÜRKİYE’DE YENİ GENEL MÜDÜR

Ekim 2018’den bu yana Opel Türkiye Genel Müdürü pozisyonunda bulunan Çağrı Öztaş’ın ayrılık kararı almasının ardından, göreve Alpagut Girgin getirildi. 1974 doğumlu evli ve iki çocuk babası olan Alpagut Girgin, 1999 yılından bu yana Opel Türkiye bünyesinde çeşitli görevlerde çalıştı.

Hatchback Civic yenilendi

Son olarak Opel Türkiye Satış Direktörü olarak görev yapan Girgin, 14 Kasım itibarıyla Groupe PSA Türkiye çatısı altında Opel Türkiye operasyonunu yönetiyor. Alpagut Girgin; marka olarak 2019’da tekrar bir büyüme ivmesi yakaladıklarını ve bu başarıyı gelecek yıl pazara sunacakları Corsa ile daha da yükselteceklerini söyledi.

HYUNDAI İLE REKOR

Bugüne kadar farklı alanlarda kırdığı dünya rekorlarıyla ünlenen Fransız havacı ve Solar Impulse Foundation Başkanı Bertrand Piccard, yeni rekorunu Hyundai NEXO ile kırdı.

Hatchback Civic yenilendi

Dünyada hidrojenli mobiliteye en yüksek önemi veren bölge olan Sarreguemines’deki FaHyence hidrojen istasyonunda 25 Kasım’da dolumu yapan Piccard, bir sonraki gün Le Bourget’deki Havacılık Müzesi’nde yolculuğunu tamamlayarak tek dolumla tam 778 km’lik etabı tamamlamış oldu. Daha önce hiçbir hidrojenle çalışan seri üretim araç bu mesafeyi katedememişti ve bu rekoru ilk kıran otomobil Hyundai NEXO oldu.

Haberin Devamı

FORD’A TEKNOLOJİ ÖDÜLÜ

Ford, Türkiye’de üretilen segmentinin ilki, elektrikli Ford Transit Custom Plug-In Hybrid ve EcoBlue Hybrid ile segmentinde 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) ödülünün sahibi oldu. Yeni Ford Ranger ise 2020 Uluslararası Yılın Pick-up’ı (IPUA) ödülüne layık görüldü.

Hatchback Civic yenilendi

Jüri üyeleri, Ford Transit Custom Hybrid’in yakıt maliyetlerini düşürmeye yardımcı olması, düşük emisyon bölgelerine giriş izni sunması ve emisyonları azaltmak üzere tasarlanan elektrikli güç aktarım mekanizması nedeniyle ödüle layık gördü.

MİNİ ELECTRIC GELDİ

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Mini, yüzde 100 elektrikli ilk seri üretim modeli Mini Electric’i 8 Aralık 2019 tarihine kadar İstinye Park alışveriş merkezinde ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Hatchback Civic yenilendi

Mini Electric’e sahip olmak isteyenler aralık ayının ikinci yarısından itibaren onlinestore.mini.com.tr adresi üzerinden de ön sipariş verebilecek. Mini Electric, mayıs ayı itibariyle Türkiye’de yollarla buluşacak. Yeni Mini Electric, 184 beygir gücündeki motoru ve 232 km’ye ulaşabilen menziliyle dikkat çekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder