Hakan Çelik Hatchback kadar çevik
HABERİ PAYLAŞ

Hatchback kadar çevik

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover, modern lüksün dinamik modeli Range Rover Sport’un üçüncü neslini tanıttı. Geliştirilmiş güvenlik sistemleri ve hareket kabiliyetiyle araç kompakt bir hatchback otomobilin esnekliğine sahip olmuş.

Hatchback kadar çevik

GENİŞ YAŞAM ALANI

Yeni Range Rover Sport, düşük tasarım direnci, yakıt tüketiminde de verimlilik sağlıyor. Aracın Dijital LED teknolojisi sayesinde silueti gece karanlığında dahi her açıdan keskin ve canlı biçimde fark ediliyor.

Yeni model iç mekanda da yalın kabin tasarımıyla yüksek seviyede bir sürüş deneyimi vadediyor. Yeni araç öncekine göre 17 milimetre (mm) daha yüksek ve 67 mm daha uzun. Ayrıca 74 mm artan aks mesafesiyle kullanıcısına, iç mekanda daha geniş bir yaşam alanı da sunuyor.

Haberin Devamı

Hatchback kadar çevik

DAHA AZ YOL SESİ

Opsiyonel olarak sunulan üçüncü nesil ‘aktif gürültü önleme sistemi’, Yeni Range Rover Sport’ta sürekli olarak çalışıyor. Böylelikle kabinde yer alan yol sesleri ile dış gürültü en aza indiriliyor. Opsiyonel olarak sunulan All Wheel Steering teknolojisi sayesinde arka tekerleklerin de bu dinamizme katılmasını sağlayan Land Rover mühendisleri, düşük hızlardaki manevralarda Range Rover Sport’un arka tekerleklerine 7.3 derecelik açıya kadar hareket kabiliyeti kazandırıyor. Böylelikle araç kompakt bir hatchback otomobilin esnekliğine sahip oluyor.

ARTIRILMIŞ MENZİL

Yeni Adaptive Off-Road Cruise Control, Yeni Range Rover Sport’ta ilk kez sunulmaya başlanıyor ve bu yeni teknoloji zemin koşullarına göre araç hızını zorlu yol ve arazi koşullarında rahatça hareket etmeye yardımcı olacak şekilde güncelliyor.

Benzinli altı silindirli mild hibrit (MHEV) ve Ingenium dizel motorlarının yanı sıra artırılmış menzile sahip hibrit motorlar ile güçlü ve verimli V8 motorlu modeller de sunan Range Rover Sport’un tamamen elektrikli versiyonu ise 2024 yılında tanıtılacak.

Hatchback kadar çevik

YENİ BİR SAYFA AÇIYOR

YENİ SPORTAGE ETKİSİ

Türkiye’de Anadolu Grubu tarafından temsil edilen Güney Koreli üretici Kia yeni modelleriyle 2022 hedeflerini büyüttü. SUV modellerine talep her geçen yıl artıyor. 2021 yılında bu tip araçların toplam otomobil satışlarındaki payı yüzde 34’e ulaştı.

Haberin Devamı

Stonic, XCeed, yeni Sportage ve yeni Sorento ile yeni döneme iddialı bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Yeni Sportage da markayı C SUV segmentinde başarıyla temsil ediyor. Markanın yeni sloganı olan ‘İlham Veren Yolculuk’ başlığıyla düzenlenen etkinlikte, Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel markanın gelecek hedeflerini ve vizyonunu paylaştı.

Hatchback kadar çevik

14 ELEKTRİKLİ MODEL

Markanın 2020 yılında açıkladığı Plan S stratejisi ve 2021 yılında duyurulan kurumsal dönüşüm hikayesiyle kabuk değiştirdiğini söyleyen Can Ağyel, “Kia’nın 2027 yılına kadar 14 elektrikli model geliştireceği açıklanmıştı.

EV6 ve Yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni model. Geçen yılın son çeyreğinden itibaren yeni logolu araçlarımız Türkiye yollarında görünmeye başladı. Bayilerimizi yenileme ve yapılandırma süreci başladı. 2023 yılı sonuna kadar bu değişim süreci tamamlanmış olacak” dedi.

ARZ-TALEP DENGESİ BOZULDU

Haberin Devamı

2022 yılında yeni modelleriyle ürün gamını genişletmeye devam edeceklerini söyleyen Kia Genel Müdürü Ağyel, “Tedarik, üretim ve döviz kuru kaynaklı konular tüm sektörü etkiledi. Arz talep dengesinin üretim aleyhine bozulduğu bir dönem yaşadık. 2022 yılında toplamda 12 modeli Türkiye pazarında satışa sunacağız” şeklinde konuştu.

Hatchback kadar çevik

DAYANIKLILIK TESTİNDE

Toyota, en belirgin özelliklerinin başında gelen sağlamlık ve dayanıklılık üzerine vurgu yaptığı ‘ TK Cowboy Ranch Uluslararası ve Ulusal Atlı Dayanıklılık Yarışmaları’nın’ destekleyicileri arasında yer aldı. Kırklareli’nde düzenlenen yarışmalar 100 ve 120 kilometrelik İğneada Longoz, 40, 60 ve 80 kilometrelik Istranca Ormanları’nda gerçekleştirilirken; etkinlikte Toyota’nın ticari modelleri ile hibrit ürün gamının yer aldığı standı büyük ilgi topladı.

Hatchback kadar çevik

Ziyaretçiler doğa içinde ‘ Toyota Professional’ ailesinin üyeleri Proace City ve Proace Cargo ile birlikte hibrit ürün gamını da test etme imkanı bulurken; Toyota’nın sağlamlığıyla haklı bir üne kavuşan pick-up’ı Hilux da standda yerini aldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder