Hakan Çelik Helikopter ve TIR'ı hazır
HABERİ PAYLAŞ

Helikopter ve TIR'ı hazır

Japonya’nın premium otomobil üreticisi Lexus, marka adına yeni bir dönemin kapılarını açan 2’nci nesil NX modelini Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Lexus’un D-SUV modeli NX, 1 milyon 650 bin TL’den başlayan fiyatlarla İstanbul Dolmabahçe ve Ankara Mahall Showroom’larındaki yerini aldı. Tasarımı, dinamik sürüşü, teknolojisi ve yenilikçi yaklaşımı ile Lexus’un (2.5L hibrit) ve plug-in hibrit 450h+ (2.5L plug-in hibrit) modelleriyle satışa sunuldu.

Helikopter ve TIRı hazır

Lexus 2025’e kadar 20 adet yeni veya yenilenmiş ürünü piyasaya sürecek. Bu çerçevede marka mimarisi de ‘Making Luxury Personal’ (kişiselleştirilmiş lüks) vizyonuyla yeniden şekillenecek. Lexus birçok farklı segmentte olmak üzere 9 model seçeneği sunacak. Lexus Türkiye geri alım garantisinden, TIR ile araç transferi hizmetine, kişiye özel danışmanlıktan randevu ile 7/24 showroom açma ayrıcalığına kadar birçok ileri müşteri deneyimi sunuyor. Kullanıcılar 61 satış sonrası servis noktasından yararlanabiliyor. Lexus, aracın bir arıza yapması durumunda helikopterle servis hizmeti dahil birçok ilave çözüm sağlıyor.

Haberin Devamı

Helikopter ve TIRı hazır

Yenilikçi yaklaşımıyla öne çıkan NX, Lexus’un elektronik kapı açma sistemi E-Latch arkadan gelen otomobil, bisiklet ve motosiklet gibi araçları fark ederek güvenli bir çıkış imkanı sağlıyor.

ATAK DÖNEMİ

Lexus, RZ SUV modeliyle tam elektrikli atağını başlatacak. Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “Markamızın daha çok tanınmasına ve bilinirliliğinin artmasına odaklandığımız ilk 5 yılı geride bıraktık. Şimdi ikinci 5 yıllık dönemdeyiz ve biz ‘atak planımız’ çerçevesinde adetlerimizi artıracağımız bir sürece giriyoruz. Bu planın arkasında da gelecek dönemde Lexus markasının özellikle Türkiye pazarına da uygun yeni ürünler sunacak olması yatıyor” dedi.

Helikopter ve TIRı hazır

Yeni NX, lansmana özel hazırlanan NFT eser ve Metaverse deneyimi ile lanse edildi. Etkinlik için benim de bir avatarım hazırlandı. Sanal Hakan Çelik metaverse ortamında teknolojiyle buluştu.

ÖZELLİKLERİ

2.5 litre hibrit motora sahip olan NX 350h, 244 beygir güç üretiyor, 0-100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlıyor. İlk plug-in hibrit modeli NX 450h+’ın hibrit sistemi de dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, 134 kW ön elektrik motoru ve 40 kW arka elektrik motoruyla kombine ediyor. NX şehir içinde versiyona göre 98 kilometreye kadar sadece elektrik motoruyla yol alabiliyor. NX 450h+’ın bataryası, 2.5 saat civarında doldurulabiliyor.

Haberin Devamı

İKİ YENİ MODEL TÜRKİYE’DE

  • Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW’nin ilk tamamen elektrikli Gran Coupe modeli yeni BMW i4 ile şıklığı konforla birleştiren Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer Türkiye’de. BMW i4 eDrive40 1 milyon 892 bin 900 TL’den, Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer ise 948 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Borusan Otomotiv BMW yetkili satıcı showroomları’ndaki yerini aldı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, “2013 yılında Türkiye’ye getirdiğimiz BMW i3 ile başlayan elektrikli mobilite yolcuğumuzda yükselttiğimiz hedefimize, BMW’nin tamamen elektrikli yeni modeli i4 ve mild hybrid motorlu otomobili yeni 2 Serisi Active Tourer ile yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Helikopter ve TIRı hazır

  • BMW i4 eDrive40 modeli arkadan çekişli sürüş özelliğini kullanıcısına sunarken, 340 beygir güç ve 430 Nm tork üreten elektrik motoru, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.7 saniyede ulaştırıyor. Araç tam dolu batarya kapasitesiyle 590 kilometre (km) yol katedebiliyor. Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer da ise mild hybrid teknolojisi ile frenleme veya sürüş esnasında otomobilin kinetik enerjisi elektriğe dönüştürülerek bataryada depolanabiliyor.

Helikopter ve TIRı hazır

İKİNCİ EL İÇİN BAYİLİK AĞI

Otokoç 2. El, satış kanallarını çeşitlendirerek bayilik ağı oluşturmaya başladı. Otokoç 2. El’in ilk bayi açılışı, 1 Nisan 2022 tarihinde Denizli’de yapıldı. Açılış töreni, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, bayi sahibi ve Turkuaz Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Zeybekci, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü İnan Ekici, Denizli yerel yöneticileri ve İnan Ekici davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder