Hakan Çelik Hepsi bir arada ticari araçlar
HABERİ PAYLAŞ

Hepsi bir arada ticari araçlar

Ticari araçta satın alma ve kullanım maliyeti birinci kriter. Diğer taraftan konfor, güvenlik, pratiklik ve hacim gibi özellikler seçimde tercihi belirliyor.

YÜZDE 22’LİK PAY

Hafif ticari araç, toplam araç satışları içinde yüzde 22’lik paya sahip. Markalar arasında kaliteli ürünleri uygun fiyata sunmak adına ciddi bir rekabet yaşanıyor. Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Citroen, Mercedes ve Toyota rekabette iddialı araçlar sunan üreticiler arasında. Renault’nun bireysel ve ticari ihtiyaçlara cevap veren yeni Express Combi ve Express Van bugünden itibaren Türkiye’de satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Hepsi bir arada ticari araçlar

800 litre ile pazardaki en geniş bagaj hacmi ve 71.6 santimetrelik sürgülü yan kapı açıklığıyla sınıfında iddialı özelliklere sahip yeni Express Combi, 182 bin 900 TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla tüketiciyle buluşuyor. 1.91 metre yükleme uzunluğuna sahip 3.3 m3’lük yükleme hacmiyle ve 48 litre kabin içi saklama alanıyla yeni Express Van’ın fiyatı ise lansmana özel 159 bin 900 TL’den başlıyor.

Hepsi bir arada ticari araçlar

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş

GÜVENLİK VE EKONOMİ

Yeni Express Combi; sürücü, ön yolcu, iki yan ve iki perde hava yastığı olmak üzere toplam altı adet hava yastığı ile gelişmiş güvenlik seviyesi sunulurken ESC özelliği ile geliyor. Yeni Express Van; manevra güvenliği için görüş açısını 30 dereceye yükselten geniş açılı aynayla donatılıyor.

Hepsi bir arada ticari araçlar

71.6 santimetrelik yan kapı açıklığı sunan modellerden Express Van, segmentinde bu alanda lider konumda. Yeni Express Combi ise 800 litre bagaj hacmiyle işlevselliğini destekliyor.

Yeni Express Combi ve Express Van, 1.5 dCi 95 beygir dizel motorla satışa çıkıyor. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Minivan segmenti, yüzde 50’si Combi ve yüzde 12’si Van olmak üzere hafif ticari araç pazarında toplamda yüzde 62’lik bir ağırlığa sahip. Böylesine önemli bir kategoride Renault’nun pratik ve verimli hafif ticari araçları Yeni Renault Express Combi ve Express Van boyutları, kolay yüklemeye uygun yapıları, yükleme hacimleri, geniş saklama alanları ve konforlu iç mekanlarıyla beklentilere yanıt veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Hepsi bir arada ticari araçlar

322 KİLOMETRE MENZİLLİ

Alman otomotiv devi Opel’in haziran ayında ilk kez satışa sunduğu yeni Mokka’nın tamamen elektrikli versiyonu Mokka-e, 2022 yılının ilk yarısında Türkiye’de satışa çıkacak. Mokka-e’nin elektromotoru 100 kW (136 beygir) güç ve ilk hareket anından itibaren 260 Nm tork kullanıma sunuyor. Mokka-e, normal sürüş modunda WLTP normuna göre 322 kilometreye kadar elektrikli sürüş menzili sağlayabiliyor.

Hepsi bir arada ticari araçlar

DERİ DÖNEMİ BİTİYOR MU?

İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars, yeni modellerde deri malzeme kullanılmayacağını açıkladı. 2040 yılına kadar tamamen döngüsel bir iş modeline geçmeyi planlayan şirket, 2025 yılına kadar yeni Volvo otomobillerindeki malzemenin yüzde 25’inin geri dönüştürülmüş ve bio-tabanlı içerikten oluşmasını hedefliyor. Şirketin iç mekanlarda deri kullanma kararından vazgeçişi, ormansızlaşma da dahil olmak üzere büyükbaş hayvancılığın olumsuz çevresel etkilerinden kaynaklanıyor.

Hepsi bir arada ticari araçlar

KÜÇÜK SINIFTA İDDİALI MODEL

Kompakt sınıfın iddialı modellerinden biri olan ve bugüne kadar 20 milyondan fazla satış adedine ulaşan Volkswagen Polo, altıncı jenerasyonun makyajlı versiyonuyla çıtayı daha yukarı çıkarmayı hedefliyor. Yeni model, geçen hafta showroomlarında yerini aldı. Türkiye’de 3 farklı donanım ve 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan Polo, 218 bin TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatıyla alınabiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder