Hakan Çelik Hibrid çok sevildi
HABERİ PAYLAŞ

Hibrid çok sevildi

AVRUPA’DA YOĞUN İLGİ

Avrupalı müşterilerin Türkiye’de üretilen ve hibrit versiyonu da sunulan yeni Corolla modeline büyük ilgi göstermesi Toyota’nın, geçen yıla oranla hibrit satışlarını yüzde 18 artırdı. Avrupa’da Corolla Sedan’ın hibrit satışları içindeki oranı yüzde 50 civarında olurken, Corolla Hatchback ve Touring Sports’un hibrit versiyonlarının oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. Toyota C-HR Hybrid ve Yaris Hybrid modelleri de rekor satış performansı sergilediler.

Hibrid çok sevildi

TÜRKİYE’DE DE YÜKSELDİ

Türkiye’de 2019’un ilk 6 ayında 4 bin 811 hibrit otomobil satışı gerçekleşirken, bu satışların 4 bin 708’ini Toyota hibrit otomobiller oluşturdu. Böylelikle; yılın ilk yarısında Türkiye’de satılan her 100 hibrit araçtan 98’i Toyota’nın hibrit modellerinden oluştu. Türkiye’de üretilen Toyota Corolla Hybrid, yılın ilk 6 ayındaki toplam hibrit satışlarında yüzde 71’lik paya ve 3 bin 348 adetlik satışa ulaşarak en çok tercih edilen model olmayı başardı. Corolla Hybrid’i 1169 adetle yine Türkiye’de üretilen Toyota C-HR Hybrid izledi. Avrupa’da 16 hibrit Toyota modeli satışa sunulurken, Türkiye’de sunulan her binek Toyota modelinin birer hibrit versiyonu bulunuyor. Bunlar arasında; Corolla Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Camry Hybrid ve Toyota C-HR Hybrid yer alıyor.

Haberin Devamı

HYUNDAI ELEKTRİK ÜRETECEK

MENZİLİ ARTACAK

Son zamanlarda geliştirdiği üst düzey teknolojilerle otomobillerinin kalitesini ve konforunu artıran Hyundai, son olarak solar şarj sistemini tanıttı. Özellikle hibrit ve tamamen elektrikli modellerde kullanılacak olan bu yeni teknoloji sayesinde araçların yakıt verimliliği ve sürüş menzilleri de artırılmış olacak.

DAHA AZ YAKIT

Hyundai’nin ilk olarak yeni Sonata Hybrid modelinde kullandığı bu sistem, aracın elektrik güç kaynağını destekleyerek yakıt sarfiyatı elde ederken aynı zamanda çevreye saldığı emisyon seviyesini de düşürmüş olacak. İlerleyen dönemlerde diğer Hyundai modellerinde de kullanılacak olan bu sistem, markanın mobilite kavramına da bakış açısını gözler önüne seriyor. Sadece çevre dostu modeller değil aynı zamanda içten yanmalı motorlara sahip Hyundai modelleri de bu sistemi kullanarak daha efektif bir şekilde elektrik üretimi yapacak. Bu sayede daha az yakıt tüketilerek çevreye karşı sorumluluk da artırılacak.

Haberin Devamı

Hibrid çok sevildi

Solar şarj sistemi, otomobilin tavanına monte edilmiş silikon güneş panellerinden oluşuyor. Böylelikle akünün yüzde 30 ila 60’ı güneş enerjisi ile şarj edilebiliyor. Hyundai mühendislerine göre, günlük 6 saatlik şarjla aracın menzilini yıllık 1300 km’den fazla artırması bekleniyor.

YENİ 3 SERİSİ GELDİ

Hibrid çok sevildi

Yeni BMW’nin en çok satılan modeli BMW 3 Serisi, 7’nci nesli ile Bodrum’da sergileniyor. Segmentinde pek çok ilki temsil eden, yepyeni teknolojileri ve tasarımı ile dikkat çeken yeni BMW 3 Serisi, 31 Ağustos tarihine kadar Yalıkavak Marina’da meraklılarıyla buluşacak. Baştan aşağı yenilenen ve 331 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla sipariş alımına açılan Yeni BMW 3 Serisi, bu aydan itibaren Türkiye’de yollarla buluşacak.

TURKCELL’DEN ÖNEMLİ HİZMET

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve iletişim şirketlerinden Turkcell, otomobillere entegre olan acil çağrı sistemi ‘eCall’ın (acil çağrı) iletişim altyapısını sağlayacak. Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, “Bu sayede dünyada ilk kez bir Türk işletmecinin SIM özellikleri yurtdışında üretilen araçlarda kullanılmış olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

'İKİNCİ EL' TOPARLANIYOR

Hibrid çok sevildi

Araç kiralama ve ikinci el otomobil sektörlerinin önde gelen kuruluşlarından Intercity Başkanı Vural Ak, uzun bir durgunluk döneminin ardından pazarın toparlanma işaretleri verdiğini söyledi. Vural Ak, “İki kez uzatılan ÖTV indirimi uygulaması nedeniyle ikinci el pazarındaki fiyatlarda yaşanan yüzde 10’lara varan düşüşler özellikle bizler gibi filo kiralama şirketlerine çok olumsuz bir şekilde yansımıştı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda ise, ikinci el piyasasının normal seyrine dönme eğiliminde olduğunu görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Intercity, Türkiye genelindeki 8 adet perakende satış noktasında son kullanıcılara 6 ay sınırsız km garanti ve 10 gün içerisinde koşulsuz değişim hizmeti veriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder