Hakan Çelik Hyundai kolları sıvadı
HABERİ PAYLAŞ

Hyundai kolları sıvadı

Haberin Devamı

Türkiye’deki tesislerinde büyük adetlerde üretim yapan Güney Koreli Hyundai, yeni yatırım ve modeller için çalışmaya başladı.

Hyundai Assan Başkanı Ali Kibar, bir taraftan kapasite artışı, bir taraftan da yeni modellerle ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek, “2020’den sonrası için katma değer yaratacak 3 model üzerinde çalışıyoruz. i10 ve i20’nin yeni nesli, i20’den türev SUV ve bir de Sedanı değerlendiriyoruz. Bunların olma ihtimali yüksek” dedi.

Hyundai kolları sıvadı

KONA ÜRETİLECEK Mİ?

Frankfurt’ta sorularımızı yanıtlayan Kibar, yerli otomobil, otomotivde son trendler, markanın yeni yatırımları ve üretmeyi planladığı son modellere ilişkin bilgi verdi. Kibar, mevcutta tam kapasite ile çalıştıklarını ancak bunu artırmak için çalışmalara başladıklarını aktararak, bunun için ara otomasyon ve yatırım yapacaklarını söyledi. Ali Kibar SUV üretimiyle ilgili olarak da, “Türkiye’deki tesislerde, mevcut model döneminin bitişinden sonra tabii ki yeni bir programı dahil etmek gerekiyor. Tesislerin hiçbir şey üretmeden durması söz konusu değil. Bu süreçte kapasitemizi artıracağız. Mevcut kapasitemiz 245 bin. Tam 300 bin olmayabilir ama herhalde yılsonunda belli olur” dedi.

15 YENİ ÜRÜN

Hyundai’nin 2020’de dünya genelinde 15 değişik ürün lanse edeceğini belirten Kibar, elektrik, hibrit, hidrojen ve otonom sürüş dahil olmak üzere tüm yeni trendlere yönelik çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Kibar, yeni ürünün de KONA benzeri olacağını söyledi.

TOYOTA HİDROJEN DEVRİMİNE HAZIR

Toyota temiz ve sürdürebilir çevreci otomobiller üretme konusundaki öncü rolünü devam ettiriyor. Geleceğin enerji kaynakları arasında gösterilen hidrojeni yakıt olarak kullanan araçlar sıfır karbon salımı ile dikkat çekerken, konforu, sürüş keyfi, 3-5 dakikada doldurabilen deposu ile geleneksel motorların ulaştığı menzil ve hızı da sunuyor.

Hyundai kolları sıvadı

50 BİN ADET SATIŞ HEDEFİ

İlk seri üretim hibrit otomobilini 1997’de piyasaya çıkaran Toyota, 2014’ten itibaren de başta Japonya olmak üzere hidrojen yakıtlı Mirai’yi sunarak bir ilki gerçekleştirmişti. Japonya, Amerika, İngiltere, Danimarka, Almanya, Belçika ve Norveç’te satışta bulunan hidrojen yakıt hücreli araçların öncüsü Mirai’nin yakın gelecekte Avrupa’nın diğer ülkelerinde de satışa sunulması bekleniyor.

2020’DE 30 BİN SATACAK

Mirai’nin 2017’de 3 bin adet satış hedefi bulunuyor. Toyota, 2020’de bu rakamın yıllık 30 bin olacağını tahmin ediyor. Norveç 2025’e kadar 50 bin yakıt hücreli otomobil satmayı planlıyor.

VOLVO'DAN YENİ PROGRAM

Teknolojiyle bütünleşen yenilikçi tasarımın yaratıcısı Volvo Car Türkiye, yeni sadakat programı Volvo Car Prime ile kullanıcılarıyla arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyor. Dijital bir uygulama olan Volvo Car Prime, otomobil ve yaşama dair ayrıcalıkları Volvo kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Hyundai kolları sıvadı

FARKLI DENEYİMLER

Mobil platform, satış sonrası hizmetlerden modaya kadar pek çok alanda Volvo kullanıcısı olmanın farkını deneyimletiyor. Program kapsamında bir yıl yol yardım ve çekici hizmetinden sinema, uçak ve konser biletine kadar birçok platforma avantajlı erişim sağlanıyor.

SKODA'DAN DÖRT YENİLİK

Skoda’nın Türkiye’de popüler olan üç modeline, 4 yeni versiyon eklendi. Rapid Spaceback, Octavia ve Superb’e eklenen versiyonlar satışa sunuldu. Skoda’nın amiral gemisi Superb’in 1.6 lt TDI motor seçeneği Comfort donanım paketi ile 124 bin 800 TL’den satılıyor.

Hyundai kolları sıvadı

ZENGİN DONANIM

Araç, 120 beygirlik dizel motorun yanı sıra DSG otomatik şanzımanla satılıyor. Araçta 17 inçlik alüminyum jantlar, ön park sensörü, AFS Bi-Xenon far, hız sabitleyici, 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve ‘SmartLink+’ gibi birçok özellik yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder