Hakan Çelik Hyundai'nin yeni sporcuları
HABERİ PAYLAŞ

Hyundai'nin yeni sporcuları

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, performans otomobilleri serisine farklı iki model daha ekliyor.

Veloster N’den sonra Veloster ETCR tamamen elektrikli motoruyla yarış pistlerinde yeni bir çağ başlatacak.

YARIŞ OTOMOBİLİ

Hyundai, merakla beklenen yeni geliştirilmiş Veloster N’i geçtiğimiz günlerde tanıtmış ve özellikle genç kullanıcıların yoğun ilgisini çekmişti.

Güney Koreli marka şimdi de Veloster’ın tamamen elektrikli bir yarış versiyonunu geliştirdi. Veloster ETCR adı verilen konsept araç, yakın bir gelecekte pistlerdeki yerini alacak.

Haberin Devamı

Hyundainin yeni sporcuları

MANUEL KULLANMA ZEVKİ

Yeni Veloster N, güçlü ve performanslı turbo motorundan çok, sekiz ileri ıslak tip çift kavramalı şanzımanı (N DCT) ile dikkat çekiyor.

Performanstan ödün vermeyen bu şanzıman, hızlı geçişleriyle sürücüsüne manuel kullanım zevki sunarken aynı zamanda da yakıt tüketiminde tasarruf sağlamış oluyor. Veloster N, bu şanzımanın da katkısıyla gücünü ön tekerleklere aktararak 5.6 saniyede 0’dan 100km/s hıza çıkabiliyor.

Hyundainin yeni sporcuları

ELEKTRİKLİ MOTOR 680 BEYGİR GÜÇ SAĞLIYOR

Arkadan itişli olarak geliştirilen elektrikli yarış otomobili, Williams AdvancedEngineering imzalı 798 voltluk bir bataryaya sahip.

Ortaya yerleştirilen elektrikli motor araca maksimum olarak 680 beygir güç sağlıyor.

OPEL ÇOK TERCİH EDİLDİ

Nisan ayında pazar payını bir önceki aya göre iki puan artırarak yüzde 8.1’e çıkartan Opel, markalar arasında ise üç puan artışla altıncı sırada yer aldı. Opel Türkiye, binek otomobil pazarında da gerçekleştirdiği 2.044 adet satış ile pazar payını yüzde 9.4’e yükselterek, markalar sıralamasında beşinci oldu.

Hyundainin yeni sporcuları

Böylelikle nisan ayında her 10 binek otomobil tüketicisinden biri, Opel markasını tercih etmiş oldu. Opel Türkiye, yakaladığı bu ivme ile yılsonu için hedeflediği yüzde 5’lik pazar payına, yılın ilk dört ayında ulaştı.

NISSAN JUKE’A TAM PUAN

Yeni Nissan Juke, bisikletli ve yaya algılama gibi yenilikçi, aktif güvenlik teknolojilerinin yanı sıra küçük SUV sektöründe bir ilk olan, ‘kör nokta müdahalesi’ gibi Nissan’ın akıllı hareketlilik özellikleriyle, bağımsız test organizasyonu Euro NCAP tarafından en güvenli küçük SUV otomobili seçildi.

Haberin Devamı

Hyundainin yeni sporcuları

Juke, özellikle güçlü yapısı, çarpışmadan kaçınma teknolojisiyle birlikte çocuk ve yetişkin koruma testlerinde gösterdiği olağanüstü performansıyla ödüllendirildi.

SKODA’DAN ELEKTRIKLI SUV

Skoda markası adına yeni bir dönemi temsil eden ENYAQ iV modelinin geliştirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Etkileyici tasarımı ve yüksek verimliliğe sahip elektrikli motoruyla ENYAQ iV, 2021 yılından itibaren satışa sunulacak.

Hyundainin yeni sporcuları

Skoda’nın ilk yüzde 100 elektrikli SUV’u ENYAQ, Çek markanın modüler MEB platformu üzerine yapılan ilk elektrikli modeli olacak. Üç farklı batarya ve beş farklı elektrikli motor seçeneğiyle sunulacak ENYAQ, 500 km’ye varan menzili ile her ihtiyaca uygun keyifli sürüşler sağlayacak.

ENYAQ iV hızlı şarj ile yüzde 10’dan yüzde 80 kapasiteye kadar sadece 40 dakikada şarj edilebilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder