Hakan Çelik “İç Anadolu’nun yıldızı olacağız”
HABERİ PAYLAŞ

“İç Anadolu’nun yıldızı olacağız”

Anadolu’nun manevi hayatında önemli isimlerden biri olarak kabul edilen Şemseddin Sivasî’nin hayatını konu alan LÂL isimli romandan uyarlanan tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahneye konuldu. Gala gecesine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Bu doğrultuda bir dizi etkinlik düzenlemek ve Şemseddin Sivasî hakkında doğru bilgilerle farkındalık oluşturmak üzere kolları sıvayan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile İstanbul’da bir araya gelip sohbet ettik.

Haberin Devamı

Başkan Bilgin, Sivas Belediyesi’nin siparişiyle yazılan LÂL romanını bugüne kadar binlerce gence dağıttıklarını, AKM’deki tiyatro gösterisinin de bundan sonraki aşamada Ankara, Sivas ve İzmir’de vatandaşlarla buluşacağını anlattı. Geleneksel belediyecilik faaliyetlerini layıkıyla yerine getirmeyi temel sorumluluk kabul eden Başkan Bilgin, halkın manevi dünyası ve kültür hayatına dokunan hizmetlerle fark oluşturmak istediklerini ifade etti.

Şehri; ekonomik potansiyeli, insan kaynağı, tarım, hayvancılık ve sanayideki kapasitesiyle öne çıkarmak istediklerini ancak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Bilgin, Anadolu’nun en stratejik bölgelerinden birinde yer alan Sivas’ı Türkiye ve dünyada daha çok konuşulan bir cazibe merkezi hâline getirmeyi hedeflediklerini anlattı.

“İç Anadolu’nun yıldızı olacağız”

Hilmi Bilgin; eğitim, kültür-turizm, sanayi, tarım-hayvancılık olarak dört maddede sıraladığı başlıklarda Sivas’ı öne geçirmek için çalıştıklarını, özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan endüstriyel gelişim adımlarında büyük destek gördüklerini söyledi. Aldığım notları özetliyorum:

  • Sivas, havası ve doğasıyla temiz bir şehir.
  • Konuksever insanları, düşük suç oranları ve sıcak insan ilişkileriyle Türkiye’nin en güvenilir bölgelerinden.
  • Geçmişte çok göç vermiş, İstanbul’da Sivas kökenlilerin sayısının 1.5 milyona yakın olduğu değerlendiriliyor. Ancak son yıllardaki adımlarla göç durmuş.
  • Organize sanayi bölgesi ve diğer alandaki yapılan yatırımlarla Sivas yakında savunma sanayii, gıda ve hayvancılıkta öne çıkacak. Burada bütün parsellere raylı sistemin ulaşıyor olması lojistik anlamda bölgenin öne çıkmasını sağlayacak.
  • Buğday, patates ve pancar üretiminde Türkiye’de ilk beşte. Özellikle yetiştiricilik ve arıcılık alanında belediye yeni projelerin önünü açıyor.
  • Özel sektör yatırımlarının daha fazla çekilmesi için çeşitli teşvikler sağlanacak.
  • Barajdan su temini ihalesinin tamamlanmasıyla içme suyu sıkıntısı kalmayacak.
  • Çarpık yapıların yıkılmasıyla tarihî merkez açık hava müzesine dönüştürülmüş. İyileştirme çalışmalarının devamıyla Türkiye’nin en geniş ve güzel meydanlarından biri ortaya çıkacak.
  • Yıldız Dağı tesisleri ve yeraltı sularıyla ünlü Sıcak Çermik arasında, kış sporları ve SPA’yı içeren entegre turizm bölgesi oluşturulacak. t Özellikleriyle dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin korunması ve tanıtımı için çalışmalar son aşamada.
  • Hıristiyan önderlerinden Aziz Vlas’a yaşadığı yerler ve döneme ait izler inanç turizminde öne çıkarılacak.
  • Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Türkiye çapında daha fazla tanınması için bir dizi proje yürütülecek.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder