Hakan Çelik İddialı tasarımla yola çıktı
HABERİ PAYLAŞ

İddialı tasarımla yola çıktı

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli yeni BMW 420i Gran Coupe, geniş böbrek ızgarası, göz alıcı coupe tasarımı ve öncü teknolojileriyle Borusan Otomotiv showroom’larındaki yerini aldı.

İddialı tasarımla yola çıktı

Yeni model Türkiye’de M-Sport tasarım seçeneğiyle satılacak. 4783 mm uzunluğu, 1852 mm genişliği ve 1442 mm yüksekliğiyle Yeni BMW 420i Gran Coupe, bir önceki nesline göre 143 mm daha uzun, 27 mm daha geniş ve 53 mm daha yüksek. Ayrıca 2856 mm uzunluğundaki aks mesafesi de önceki jenerasyona göre 46 mm daha uzun olmasıyla dikkat çekiyor. Aracın bagaj hacmi 470 litre. Otomobilin opsiyonel olarak tercih edilebilen donanımları arasında iç mekan için gösterge panelinde Sensatec veya deri kaplama ve Harman Kardon Surround ses sistemi yer alıyor.

Haberin Devamı

İddialı tasarımla yola çıktı

VERİMLİ BENZİNLİ MOTOR

Araç 170 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.6 litrelik 4 silindirli verimli benzinli motoruyla BMW genlerine yakışır bir performans ortaya koyuyor. Ortalama 8.1-7.3 litre/100 km yakıt tüketim verisine sahip olan model; 8.6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor.

İddialı tasarımla yola çıktı

KONSEPT BUGGY

Avrupa’da 2025’e kadar 20 yeni veya yenilenmiş model lansmanıyla iddialı bir büyüme planına sahip olan Premium otomobil markası Lexus, satışlarını yaklaşık iki katına çıkararak 130 bine ulaştırmayı planlıyor. 3’üncü kez yapılan Kenshiki Forumu’nda yeniliklerini sergileyen marka, yeni NX450 plug-in modelini ve ROV Konsepti Buggy aracını da gösterdi. Bu eğlenceli arazi aracı, 1.0 litre hidrojenli motordan güç alıyor. Hidrojenli motor, benzinli motor gibi çalışıyor.

İddialı tasarımla yola çıktı

HEDEF SIFIR KAZA

Honda, 2050 yılına kadar trafik kazası ölümlerini sıfıra indirmeyi hedefliyor. Honda, bu hedefi kapsamında dünyanın ilk yapay zeka destekli sürüş teknolojisi olan Akıllı Sürücü Destekli Teknolojisi ile Güvenli ve Sağlam Ağ Teknolojisi’ni kullanacak. Ayrıca Honda’nın öne çıkan güvenlik teknolojisi SENSING 360’ın da 2030 yılına kadar bütün modellerde olması planlanıyor.

İddialı tasarımla yola çıktı

YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ

Karsan’ın Türkiye’de üretilen yüzde 100 elektrikli araçları Avrupa’nın 30’dan fazla şehrinde yol almaya devam ediyor. Markanın e-ATA lansmanıyla birlikte duyurduğu, elektrikli toplu taşıma çözümlerindeki yeni yolculuğu ‘Karsan Electric Evolution’ kapsamında ismi değişen e-Jest, son olarak Hırvatistan’ın Split Belediyesi’nde hizmet vermeye başladı. 6 metre sınıfındaki özgün boyutları, yüksek manevra kabiliyeti ve menzil performansıyla öne çıkan e-Jest, 170 beygir güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. Araç, 210 kilometreye kadar menzil sunuyor.

Haberin Devamı

İddialı tasarımla yola çıktı

İLKBAHARDA TÜRKİYE’DE

Avrupa ve Türkiye pazarında Volkswagen Golf ile Opel Astra arasında daima büyük bir yarış olmuştur. Alman ekolünün iki saygın markasını temsil eden VW ve Opel 2022’den itibaren yeni bir yarışa giriyor. Opel’in altıncı nesli ile dünya prömiyerini gerçekleştirdiği efsanevi kompakt modeli yeni Astra, oldukça sade fakat bir o kadar da teknolojik bir yapıya sahip.

İddialı tasarımla yola çıktı

Geleneksel olarak ‘Made in Germany’ markasının gücünü taşıyan Opel Astra, bu kez PSA Grubu bünyesindeki teknolojik dönüşümden de faydalanıyor. Aracın normalden daha geniş görünmesini sağlayan ve ön cephesini kaplayan Opel Vizör, ultra ince Intelli-Lux LED farlar gibi teknolojileri bünyesinde bir araya getiriyor. Yeni nesil Opel Astra, gelecek yıl ikinci çeyrekte Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder