Hakan Çelik İhtiyatlı iyimserlik
HABERİ PAYLAŞ

İhtiyatlı iyimserlik

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yönetimi, otomotiv sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, gündemdeki birçok soruna rağmen 2021’de geçen yıla göre bir iyileşme beklendiğini açıkladı.

İhtiyatlı iyimserlik

İHRACAT ÇİZGİSİ YAKALANIR

2021’de beklenen iyileşmenin, pandeminin ilk günlerinde söylenen ‘2019’u 2021’de yakalarız’ söyleminden biraz uzak olduğunu belirten TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, şu değerlendirmeyi yaptı: “Küresel anlamda daha uzun vadeli tahminlere bakıldığında daha kötümser bir tablo var. Dünyada 100 milyon adetlik üretime ulaşılmasıyla ilgili tarih ötelenmekte. Son 3 yılda dünya, Avrupa ve ülkemizde üretim daralmış durumda. Bu yıl, 2020’ye göre ortalama yüzde 13’lük bir küresel büyüme bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu da 87.2 milyon adetlik bir üretime tekabül ediyor. Avrupa’nın da aynı şekilde yüzde 14 oranında üretimde büyüyeceği ve 19.4 milyon adet üretim gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Türkiye ise Avrupa’dan üretim ve satış anlamında pozitif olarak ayrışıyor. Özellikle ağır vasıtadaki artış bizi umutlandırıyor. İhracatta ise 32 milyar dolar çizgisine yeniden yaklaşacağız.”

PERFORMANS VE KONFOR BİR ARADA

BMW Group markalarından MINI, yüksek performans modeli MINI John Cooper Works’ü yeniledi. Yeni model heyecan veren yüksek performans sürüş dinamiklerini lüks ve konforla birleştiriyor. Araç standart olarak gelen siyah panel tasarımına sahip 8.8 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranıyla da dikkat çekiyor. Yeni MINI John Cooper Works’ün yarış uzmanlığıyla geliştirilen 2.0 litrelik motoru TwinPower Turbo teknolojisiyle, 231 beygir güç ve 320 Nm tork sunuyor.

İhtiyatlı iyimserlik

TASARIMIN GÜCÜ

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu Land Rover, özgün tasarımı ve tüm yol koşullarıyla başa çıkan arazi kabiliyetine sahip modeli yeni Land Rover Defender ile ‘2021’de Dünyada Yılın En İyi Tasarıma Sahip Aracı’ ödülünü kazandı. Yeni model, Land Rover’ın Ekstrem Test prosedürlerine dayanabilecek şekilde tasarlanan D7x mimarisi üzerinden yükseliyor.

Haberin Devamı

İhtiyatlı iyimserlik

EFSANE MODEL 60 YAŞINDA

Citroen’in ilk kez 24 Nisan 1961 tarihinde Fransa’nın Rennes kentinde bulunan fabrikasında üretimine başladığı efsanevi modeli Ami 6, bu yıl 60 yaşına girdi. Önce Sedan ardından da Station Wagon gövde tipiyle tanıtılan Citroen Ami 6, 1971 yılına kadar 1 milyon adetlik satış performansına ulaşarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Ami 6’nın çok tutulan Station Wagon versiyonu 550 bin adetlik satışla söz konusu performansta büyük rol oynadı. ‘Z-Line’ adı verilen ters açılı arka camıyla dikkatleri çeken Citroen Ami 6, bu tasarımla adeta 60’lara damgasını vurdu.

İhtiyatlı iyimserlik

HIZLI BAŞLADILAR

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve FIA Avrupa Ralli Kupası’na dahil olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Eskişehir (ESOK) Rallisi’ni başarı ile tamamladı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan organizasyona genç yetenekleri ile tam kadro katılan takım, hedeflediği şekilde ‘İki Çeker’ klasmanında yarışı kazanırken, ‘Gençler Pilotlar’ klasmanında da ilk üç sırayı kapattı.

Haberin Devamı

İhtiyatlı iyimserlik

TÜRKİYE’DEN İSPANYA’YA

Anadolu Isuzu’nun alçak tabanıyla, değişen pazar ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak ön plana çıkan modeli Novociti Life, İspanya yollarında hizmet vermeye başladı. İspanya pazarına bir yıl önce Turkuaz modeli ile giriş yapan Anadolu Isuzu, Ponferrada Belediyesi’ne 4 adet Novociti Life teslimatı gerçekleştirdi. Midibüs boyutlarında otobüs görünümüyle dikkat çeken aracın motoru, 186 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor.

İhtiyatlı iyimserlik

Sıradaki haber yükleniyor...
holder