Hakan Çelik İlker Başbuğ serbest kalabilir
HABERİ PAYLAŞ

İlker Başbuğ serbest kalabilir

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın odasına konan böcekler, yasadışı dinlemeler, uydurulduğu söylenen deliller ve ele geçirilen kurumlar... Vatandaş haklı olarak soruyor; “Nereye gidiyoruz?” Paralel istihbarat, paralel yargı iddiaları son derece rahatsız edici boyuta ulaştı.

Kamuoyunun isteği şu: Artık bu neyse, bir dökümü çıkarılsın. Suçlu kimse hesap versin. “Ülkenin dört yanı kuşatıldı ve çete kuruldu” deniyorsa o zaman gerekeni yapın. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan “ömür boyu hapis” cezasına çarptırılmıştı. Duruşmaların büyük bölümünde savunma yapmayı reddeden Başbuğ “Ömrünü terörle mücadeleye adamış bir asker olarak terör örgütü liderliğiyle suçlanmaktan acı duyduğunu” söylemişti.

[[HAFTAYA]]

Önce Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “milli orduya pusu kuruldu” açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Akdoğan sonra, burada ne demek istediğini izah eden iki yazı daha kaleme aldı. Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamaları geldi. İktidar partisinin önemli isimlerinden Mehmet Ali Şahin de yargıda kirli bir yapılanmadan söz etti. Hatta daha da ileri giderek “Yargıtay’da Cemaat’in imamı var” ifadesini kullandı.

İşte, tam bu gelişmeler yaşanırken Genelkurmay Başkanlığı yargıyı harekete geçirdi. Genelkurmay, mağdur askerlerin daha fazla yükün altında ezilmemesi için başsavcılığa suç duyurusunda bulundu. Şimdi karşımızda çözüm bekleyen net bir mesele var: Adaletsiz tutuklama ve mahkumiyetler çözüme kavuşturulmalı. Yargıda devam eden bir sürece dair doğrudan görüş bildirmek istemiyorum; ancak sözü edilen yargılamalar bu kadar çarpık geliştiyse İlker Başbuğ gibi isimlerin serbest kalması gerekmez mi? Kamuoyunda yaşanan adaletsizlikler toplum vicdanında iyileşmesi güç yaralar açtığı için tutuklu yakınları yeniden yargılama değil, beraat istiyor.

Tutuklu vekillerle ilgili bir düzenlemeye de ihtiyaç var. Mustafa Balbay örneğinde olduğu gibi; bu alanda da bir adım atılacağını tahmin ediyorum. En azından konuyla ilgili AK Parti, CHP ve BDP arasında bir görüş birliğine varıldı. Son kararı yine yargı verecek.

*

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’la bu akşam TRT Haber’de canlı yayında olacağız. Program saat 21.00’de başlıyor. Yolsuzluk iddialarından yerel seçimlere, devam etmekte olan büyük projelerden ekonominin genel görünümüne kadar bir dizi konuyu konuşacağız. Yıldırım’ın, bu kritik süreçte önemli açıklamalar yapacağını tahmin ediyorum. Bu konuları yakından izleyen herkesi ekran başına beklerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder