Hakan Çelik Irkçılar coştu
HABERİ PAYLAŞ

Irkçılar coştu

İngiltere ve İtalya arasında Londra’daki Wembley Stadyumu’nda pazar akşamı oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası finali kelimenin tam anlamıyla bir şölendi. Oyuncuların uzatma dakikalarının sonunda bile bu kadar hırsla ve istekle koşabiliyor olmaları gerçekten olağanüstü bir durum.

A Milli Futbol Takımımızı yönetenler ve sporumuza yön verenler “Dünya futbolu buradayken biz neredeyiz” diye düşüneceklerdir umarım. Maç devam ederken taraftarlar arasındaki kavgalar, atılan sloganlar, milli marşların ıslıklanması vb. gibi durumlar ise endişe verici.

Haberin Devamı

Taraftarlar birbirlerine tarihleri, kültürleri üzerinden ağır sözlerle sataşıyor, çirkin pankartlar taşıyor.

Irkçılar coştu

Diğer taraftan İngiltere’nin yenilgisinin, kaçırdıkları penaltılar nedeniyle Afrika kökenli siyahi futbolculara fatura edilmesi aynı hastalıklı bakışın bir başka yansıması. Sosyal medyadan paylaşılan tweet’lerde Jadon Sancho, Bukayo Saka ve Marcus Rashford için inanılmaz sözler söylendi.

Sportif aktivitelerin özünde rekabetle birlikte mutluluk ve eğlence var. Gerçekte ise bunların bir basamak altında nasıl gizli bir nefret ve ırkçılık yer aldığını görüyoruz. Bu tehlikeli duruma karşı ulusal federasyonların, FIFA ve UEFA’nın hangi önlemleri alacağını sormak gerekiyor.

Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi spor dünyasıyla sınırlı olmadığı için hükümetler ve uluslararası düzeyde ne yapılacağı çok daha önemli.

Irkçılar coştu

KADIKÖY’DEKİ ÇİRKİN OLAYI KINIYORUM

Kadıköy’deki Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin önünde toplanan ve eğlence adı altında garip davranışlarda bulunan kişilerin görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Bunlardan bazıları kilisenin duvarına çıkıp haçın önünde son derece rahatsız edici davranışlarda bulunmuş.

Bu çirkinliği şiddetle kınıyorum. Türkiye’deki ibadethanelerin tamamı, yasaların güvencesi altındadır. İstanbul ve Anadolu’da farklı inançlardan insanlar yüzyıllardır kardeşçe, bir arada, barış içinde yaşıyor. İnsanların kutsal sembollerine yönelik terbiyesizce eylemlere de hep birlikte yanıt veririz. Olaydan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in gösterdikleri tepki memnuniyet vericidir. Son olay, bu tip fiillerin yaşanmaması için ibadethanelerin daha etkin korunması gerektiğini de gösterdi.

Haberin Devamı

DÜZELTME

10 Temmuz 2021 Cumartesi günkü köşe yazımda Deva Partisi ve Gelecek Partisi liderlerinin isimleri sehven hatalı yazılmıştır. Doğrusu Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu şeklindedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder