Hakan Çelik İş hayatımızda kalitenin adı
HABERİ PAYLAŞ

İş hayatımızda kalitenin adı

Bülent Eczacıbaşı, iş hayatında ve katkı sağladığı sanat faaliyetlerinde daima kaliteyi temsil eden bir isim oldu. Bülent Bey, kişisel stiliyle de şık, abartısız ve klas bir insandır.

Şirketler ailesi olarak düşünüldüğünde de Eczacıbaşı, uzun yıllardır Türk ekonomisine üretim ve ihracat alanında büyük katma değer sağlayan bir topluluk.

Rusya’dan İtalya’ya kadar yatırımları bulunan, ilaçtan gayrimenkule kadar onlarca alanda faaliyet gösteren bir kuruluş...

Yukarıda anlattıklarım işin endüstriyel ve ticari boyutunu oluşturuyor.

Haberin Devamı

İş hayatımızda kalitenin adı

“Eczacıbaşı Ailesi” dendiğinde benim aklıma sanayi faaliyetleri kadar sanat ve kültür etkinlikleri geliyor. Zira aile, merhum Şakir Eczacıbaşı ve Dr. Nejat Eczacıbaşı başta olmak üzere bütün fertleriyle kültürle hep iç içe oldu.

Bülent Eczacıbaşı ve eşi Oya Hanım bir aile mirası olan kültüre sahip çıkma sorumluluğunu kesintisiz şekilde sürdürdü.

Spor alanında Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı kendi alanında dünyanın en iyileri arasında... Bugüne kadar onlarca kupayı müzelerine götürdüler. Topluluğun inşa ettiği kapalı spor salonlarında da bugüne kadar binlerce genç yetenekli sporcu yetişti.

Eczacıbaşı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) ana destekçisi durumunda. İKSV’nin benim için duygusal olarak farklı bir yeri var. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda İKSV etkinlikleriyle uluslararası sanatın farklı yönleriyle tanıştım. Türkiye’ye gelen filmler, sanatçılar ve verilen konserler benim gibi milyonlarca insanın hayatına dokundu. Yine Eczacıbaşı’nın kurucu sponsoru olduğu İstanbul Modern, sanat ve kültür hayatımızda ciddi bir boşluğu doldurdu. Müze ve sergi salonu niteliğindeki bu mekânın şehre ayrı bir değer kattığına inanıyorum.

İstanbul Modern’in diğer sponsorları arasında Doğuş Holding ve Bilgili Holding de bulunuyor.

Bülent Eczacıbaşı, iş hayatı ve faaliyette bulunduğu diğer alanlardaki deneyimlerini güzel bir kitapla buluşturdu. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabın önceki akşam The Four Seasons Bosphorus Otel’deki lansman toplantısına katıldım. Bülent Bey’e duyulan saygı ve sempati, basın ve düşünce dünyasının çok farklı kesimlerini bir araya getirmişti.

Haberin Devamı

İş hayatımızda kalitenin adı

Sıra dışı formatta hazırlanan “İşim Gücüm Budur Benim” isimli kitabın, kendilerine kariyer planı hazırlayan gençler için de öğretici bir başucu kitabı olacağına inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder