Hakan Çelik İşte yeni Volkswagen Golf
HABERİ PAYLAŞ

İşte yeni Volkswagen Golf

Pazara sunulduğu günden bu yana, elde ettiği satış rakamlarıyla en başarılı Avrupalı otomobil olma özelliğini sürdüren Golf’ün tarihinde yeni bir sayfa açıldı. İleri teknolojilerle donatılan sekizinci nesil Golf, gelecek yıl Türkiye’de satışa sunulacak.

Yedi nesil boyunca 36 milyonu aşkın satış rakamına ulaşmayı başaran Golf’ün tarihinde yepyeni bir dönem başlıyor. İlk günden itibaren Volkswagen markasının öncü modellerinden biri olan Golf’ün, sekizinci nesli hazır. Yeni Golf Portekiz’in Porto şehrinde düzenlenen uluslararası test sürüşüyle dünya basınının karşısına çıktı.

Haberin Devamı

İşte yeni Volkswagen Golf

RAHAT KULLANIM

Pazara sunulduğu 1974 yılından bu yana, gündelik rahat kullanıma olanak sağlayan ve her kesime hitap eden bir otomobil olan Golf, yeni nesliyle de bu özelliğini devam ettiriyor. Yeni Golf’ün dış tasarımında en dikkat çeken unsurların başında keskin bir çizgiye sahip C-sütunu geliyor.

Bu tasarım unsuru, gövdeyi öne doğru dinamik hale getirip arkaya doğru kompakt bir biçim kazandırırken, orijinal Golf’ün ikonik şeklini de günümüze taşımış. En az C-sütunu kadar çarpıcı özellikler arasında önden arka bölüme kadar uzanan güçlü omuz çizgisi ve güçlü arka tasarım yer alıyor. Yeni Golf’te 0.275’e düşürülen sürtünme katsayısı (Cd değeri) sayesinde, şu ana kadarki en sessiz ve konforlu sürüş özellikleri elde edilmiş. Bu gelişme yakıt tüketimi açısından da kendisini hissettiriyor.

İşte yeni Volkswagen Golf

HEP ZİRVEDE YER ALDI

Golf’ün 2013 yılından bu yana aralıksız olarak Türkiye’de segment lideri olduğunu söyleyen Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Çok farklı hedef kitlelerin beğenisini kazanan Golf, dünyada en çok satılan Volkswagen modeli olarak tam bir başarı hikayesi” dedi. Bottaro, Yeni Golf’ün Türkiye’de satışa sunulacağı tarihin, 2020 yılının üçüncü çeyreği olarak planlandığını söyledi.

İşte yeni Volkswagen Golf

ZENGİN DONANIMLAR

Yeni Golf’te standart olarak sunulan Dijital Kokpit’te 10 inçlik dijital gösterge paneli ‘Active Info Display’ ve 8.25 inçlik Bilgi & Eğlence Sistemi dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra far grubu, klima ve radyo ayarları tamamen dokunmatik özelliğe sahip ‘touch button’ ve ‘touch slider’la yapılabiliyor. Yeni Golf’te direksiyon üzerindeki kumanda tuşları hariç neredeyse tüm fonksiyonlar dijital olarak kontrol edilebiliyor.

Haberin Devamı

MOTORLAR BENZİNLİ

Yeni Golf’ün Türkiye’de satışa sunulacak motor yelpazesinde benzinli (TSI) ve mild hibrit (eTSI) motorlar bulunuyor. Yeni motor yelpazesinde üç silindirli 110 beygirlik TSI ve mild hibrit teknolojisine sahip (eTSI) motorun yanı sıra, 150 beygir gücüne sahip (eTSI) mild hibrit tekonolojisi içeren benzinli motor yer alıyor.

TASARIMA DAİR YORUMUM

Alman şirketleri bir süredir oturmuş tasarımları fazla değiştirmemek gibi bir yol izliyor. Asıl farkı, yeni teknolojiler ve donanımla sağlamaya çalışıyorlar. Volkswagen Golf’te de bu yaklaşımın sürdüğünü görüyorum. Dış tasarım açısından bakıldığında güncel Golf ile yeni model arasında büyük benzerlik kendisini gösteriyor. Gerçek anlamda değişim otomobilin içinde yaşanmış.

Sürücü odaklı tasarlanan kokpit oldukça modern ve çekici görünüyor. Yeni Golf’ün premium algısına yaklaşan marka algısı, yüksek ikinci el değeri, konfor, güvenlik ve diğer donanımlarıyla yine sınıfının en önemli modelleri arasında yerini alacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

İşte yeni Volkswagen Golf

Geçtiğimiz kasım ayında toplam pazarda beş basamak artışla yedinci sıraya yerleşen Opel Türkiye, ocak-kasım döneminde ise marka sıralamasında üç sıra yükselerek toplam otomotiv pazarından yüzde 3.8’lik pay elde etti.

OPEL ALMAN KALİTE ÇİZGİSİNİ KORUYACAK

Bir süredir Fransız PSA grubu içinde yeni yapılanma süreci yaşayan Alman otomobil üreticisi Opel, 2019 yılında Türkiye pazarında yakaladığı büyüme ivmesini, 2020’de sürdürmeyi planlıyor. Müşteri odaklı yaklaşımı, güçlü bayi ağı ve Alman mühendisliği ürünü modelleri ile 2019’u yüzde 3.8 pazar payı ile kapatmayı öngören Opel Türkiye, 2020’de toplam pazardan yüzde 5 pay almayı hedefliyor.

İşte yeni Volkswagen Golf

Geçtiğimiz mart ayında Opel Combo ile hafif ticari araç pazarına giriş yapan Alman otomobil üreticisi, yeni yılda Corsa modeliyle iddiasını pekiştirmeyi hedefliyor. Opelseverler 2020 yılının ilk çeyreğinde yeni Astra ile yılın son çeyreğinde de yeni Insignia ile buluşacaklar. İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısında Opel’in Alman kimliğine vurgu yapan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, müşteri memnuniyetini temel alan kaliteli hizmet anlayışı ile daha fazla Opel müşterisine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

SKODA’DAN DİJİTAL SHOWROOM

Skoda marka deneyimini daha ileriye taşımak adına Türkiye’de ilk dijital showroom’unu faaliyete geçirdi. Bursa’da açılışı gerçekleştirilen Neskar Otomotiv Skoda Showroom’u, 7 bin metrekaresi kapalı ve 3 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik alana kuruldu.

İşte yeni Volkswagen Golf

Dijital showroom açılışında konuşma yapan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “Bu yıl en çok satan ilk 10 marka içinde yer alacağız” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder