Hakan Çelik İyi ki müzik var
HABERİ PAYLAŞ

İyi ki müzik var

Çocukluğumun en önemli sembollerinden biri Sahibinin Sesi (His Master’s Voice) şirketinin köpekli ve gramafonlu logosuydu. İngiltere’deki öğrencilik yıllarımda her fırsatta kitapçılara ve plak dükkânlarına koşar, harçlıklarımla bir şeyler alırdım. Kitaplar ve müzik daima beni en fazla mutlu eden şeyler oldu.

EMI, Decca, Capitol, Polydor, Virgin, Minos gibi plak şirketlerinin isimleri aklıma kazındı. Uzun yıllar boyunca anneannemden kalma İngiltere yapımı Garrard marka pikabı dinlemeye devam ettim.

Haberin Devamı

Dünyada “artık öldü” dendiği zamanlarda bile plaklardan hiç vazgeçmedim. Kasetler, online vb. derken müzik dünyası plakları yeniden keşfetti. Bugün neredeyse her sanatçının, her albümün bir de plak versiyonu basılıyor. Şimdilerde plaklarımı Technics SL-1210’dan dinliyorum. Hayatımda dijital müziğin de önemli bir yeri var. Apple Music üyesiyim. Spotify Premium kanalımdan müzik listeleri paylaşıyorum. TRT Radyo 3’teki “Tren Yolculuğu” programımda her cumartesi saat 20.00’de klasik batı müziği çalmaya devam ediyor.

İyi ki müzik var

1990’lı yıllarda Hürriyet Gazetesi’nin radyosu Hür FM’i yönetirken müzik şirketleriyle çok iç içeydik. Zaman içinde şirket birleşmeleri yoluyla eğlence dünyasında yeni işbirlikleri ortaya çıktı. Hayranı olduğum birçok marka, Universal Music Group çatısı altında birleşti.

Geçmişten günümüze muazzam başarılar elde etmiş olan Madonna, ABBA, Duran Duran, Queen, Amy Winehouse, Charles Aznavour, The Eagles, Shakira, Bon Jovi gibi sanatçı ve grupların albümleri Universal Music Group tarafından yayınlanıyor. Universal’in albümlerini bastığı veya dağıttığı sanatçılar arasında Türkiye’den Erol Evgin, İlhan İrem, Nesrin Sipahi, Düş Sokağı Sakinleri, Hayko Cepkin, Duman, Gece Yolcuları, Teoman, Esin Engin, Athena, Bülent Ortaçgil, Hurşid Yenigün ve Jabbar gibi isimler de var.

Genel Müdür Nazan Hacıgüzeller ve Pazarlama Müdürü Berna Özyurt’la sohbet ettik. Müzik piyasasını iyi bilen, eski radyocu arkadaşım Selim Serezli de bu ekipte yer alıyor.

Türkiye’de müziğin geliştirilmesi açısından da önemli genç sanatçılara destek veriyorlar, endüstriyi canlı tutmaya çalışıyorlar, koleksiyon niteliğinde plaklar basmaya devam ediyorlar. Universal Music Türkiye kısa süre önce Maslak’ta yeni bir plazaya taşındı. Müzik kültüründen ikonları bir araya getirerek çok şık ve modern bir ofis yapmışlar. Ben de bu sayede kahve eşliğinde müzik dinleyebileceğim yeni bir yer keşfetmiş oldum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder