Hakan Çelik İyi ki sanat var
HABERİ PAYLAŞ

İyi ki sanat var

Pandemi şartlarının çok zorlu geçtiği bu dönemde kültür ve sanata dört elle sarıldık. “İyi ki müzik var” dediğimiz bir süreç geçirdik. Salgına rağmen müzik ve albüm üretimi sanıldığı kadar kötü etkilenmedi ancak konser gibi etkinliklerin yapılamıyor olması elbette büyük kayıp. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) haziran ayına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcıyor. Proje tamamlandığında İstanbul’un kültür hayatına önemli bir katı sağlayacak, şehrin mekan sorunu da biraz olsun çözülecek.

Haberin Devamı

Biraz da şarkıların dünyasındaki gelişmeleri özetleyeyim: Hakan Eren, Türk pop müzik tarihine en fazla emek veren isimlerden biri. Şirketi Ossi Plak’ta bugüne kadar yüzlerce sanatçının albümlerini yayınladı. Radyo ve televizyon programları yaptı. Unutulmuş, küskün değerli sanatçılarla temas kurdu. Ekonomik şartların zorlaştığı, müzik pazarının dönüşüm geçirdiği günlerde bile çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdi. Hakan Eren, geçtiğimiz günlerde iki özel plağı müzik dünyamıza kazandırdı. “Assolistler” isimli plakta Emel Sayın, Muazzez Abacı, Yüksel Uzel, Seçil Heper, Mediha Şen Sancakoğlu gibi isimlerin yorumları var.

İyi ki sanat var

Diğeri ise Ajda Pekkan’ın 1983 yılında çıkmış olan “Süperstar” albümünün yeni versiyonu. Her ikisinin de teknik yapımı İngiltere’nin ünlü Abbey Road Stüdyoları’nın imzasını taşıyor. Basım ve dağıtımı ise müzik dünyasına yine ciddi katkıları olan Plak ve Ben şirketi yapmış. Son dönemin merakla beklediğim bir çalışması da Semiramis Pekkan’ın albümü. Orhan Gencebay’ın Kervan Plak şirketi tarafından yayınlanan albümde sanatçının dönemine damgasını vuran çok güzel şarkıları var.

Geride bıraktığımız günlerin akılda kalan çalışmalarından biri Rainbow 45 Records tarafından yayınlanan Fatih Erkoç plağıydı. Şirket son dönemde unutulmaz albümleri günışığına çıkardı. Apple Music’te dinlediğim yeni bir albüm de Cem Adrian’ın “Solmayan Şarkılar” çalışması. Hatıralarımızda yer edinen güzel besteleri içeriyor. Sony Müzik Türkiye etiketiyle yayınlanan albüm keşke plak olarak da müzikseverlere sunulsa.

Haberin Devamı

Son dönemde dünya müziği listelerinde yüzlerce yeni albüm yayınlandı. Bunlardan bir tanesi ünlü Yunan sanatçı Haris Alexiou ve İsrailli Yasmin Levy’nin This Shadow (Bu Gölge) isimli single’ı. Çalışma, EMIManos- Adama Music etiketini taşıyor. Çok beğendiğim başka bir 45’lik ise kadınların ciddi sağlık sorunu, meme kanserine atıf yapılan “Pink”. Geçen sene çıkan şarkıda Dolly Parton, Rita Wilson, Sara Evans, Jordin Sparks ve Monica gibi isimler var. Hayranı olduğum Dolly Parton bu dönem Bee Gees’ten Barry Gibb ile ünlü “Words” şarkısının enfes bir yorumunu kaydetti.

Değerli sanatçımız Fazıl Say son dönemde dünya çapında ses getiren çok güzel albümlere imza attı. Bu dönem üzerinde çalıştığı yeni albümleri merakla bekliyorum. Bu arada Lila Müzik de son yıllarda arşiv niteliğinde çok önemli albümler yayınladı ve bunları CD formatında bastı. Gülsin Onay’ın Beethoven kaydı, Bülent Oral’ın büyük katkılarıyla hazırlanan Shakespeare ve Müzik bunlar arasında. Yakında Apple Music ve Spotify’da bu şarkılardan oluşan listeler yayınlayacağım. TRT Radyo 3’teki “Tren Yolculuğu” programım uzun yıllardır kesintisiz devam ediyor. Yayın saatim perşembe 16.00.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder