Hakan Çelik İzmir teknoloji üssü olmaya aday
HABERİ PAYLAŞ

İzmir teknoloji üssü olmaya aday

Güzel bir bahar sabahında dün İzmir’e gittim. Her zamanki enerjisiyle insanı kucaklayan bir şehir. Türkiye’nin önemli bir lojistik üssü olmasının yanı sıra, çevresindeki cazibe noktalarıyla en fazla ziyaret edilen yerlerden biri. İzmir Ticaret Odası (İZTO), şehrin, Türkiye’nin ticaret hayatındaki yerini güçlendirmek için şimdiye kadar ciddi çalışmalar yapan bir kurum. Son dönemdeki faaliyetler, İzmir’in aynı zamanda teknoloji ve girişimcilik merkezi olması için yoğunlaştırılmış.

Türkiye’nin tanınmış iş insanlarından, aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve ekibi bu amaçla kolları sıvamış. POSTA Gazetesi ve İzmir Ticaret Odası’nın işbirliğiyle dün bu alandaki faaliyetlerin ele alındığı çok ses getiren bir etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası’nın desteği ve ev sahipliğindeki faaliyet için “Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi” İzQ’da bir araya geldik. Bina baştan sona yenilenmiş, son derece şık ve modern bir kimliğe bürünmüş. Etkinlikten önce İZTO’nun üst katındaki Teras Restaurant’ta bir yemek yedik. Mekân, günbatımını izlemek için de çok güzel bir yer.

DEĞİŞİM MÜTHİŞ

POSTA Gazetesi Ege Temsilcisi Banu Şen’in sunumuyla başlayan etkinlik “NFT, Metaverse ve Blockchain Teknolojileri ile Ortaya Çıkan Yeni Ekonomik Modeller” adını taşıyordu. Yeni ortamın ticaret hayatı, inovasyon ve genel olarak ekonomiye neler kazandıracağını konuştuk.

İzmir teknoloji üssü olmaya aday

Mahmut Özgener İzmir’de 2020 yılında bir önceki yıla göre bilgi ve iletişim sektörünün yüzde 22.1 oranında büyüdüğüne işaret etti ve şehrin büyük potansiyeline dikkat çekti. Özgener ayrıca 2000’li yıllardan bu yana hayatımıza giren nesnelerin interneti, dron ve çip teknolojileri, 3D yazıcılar, kasiyersiz alışveriş deneyimi, otonom araçlar, yapay zekâ, dijital para, dijital bankacılık, büyük veri, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknoloji gibi kavramlara yenilerinin eklenmekte olduğunu hatırlattı.

İzmir Ticaret Odası Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek, son gelişmeleri çok güzel özetledi. POSTA Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan’ın yönettiği oturumda İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan Metaverse, Blockchain ve kripto paralar konusunda enfes bir sunum yaptı. 4129 Grey’in CEO’su Alemşah Öztürk’ün paylaştığı bilgiler de çok etkileyiciydi.

Haberin Devamı

Son bölümde POSTA Gazetesi Editörü Murat Gülderen’in moderatörlüğündeki oturuma ise Avukat Aydın Buğra İlter ve META Türkiye Ülke Direktörü İlke Çarkçı Toptaş katıldı. Ayrıca sohbet etme imkânı bulduğum İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Başkan Özgener’in vizyonuyla İzmir’i Barcelona, Tel Aviv ekseninde en rekabetçi ve inovatif bölge hâline getirmek istediklerini söyledi.

Ekibiyle birlikte İzmir’de gazetemizin güzel şekilde temsil edilmesini sağlayan Demirören Bölgeler Reklam Grup Başkan Yardımcısı Mesut Bayraktar önümüzdeki günlerde farklı planlamalar peşinde. Diyarbakır ve Antalya sanırım ilk duraklar olacak.

İzmir teknoloji üssü olmaya aday

Teknoloji devi Apple yazılım ve donanımlar konusunda yeni gelişmelerin ipuçlarını paylaşacağı geleneksel toplantısını 6-10 Haziran tarihleri arasında online ortamda gerçekleştirecek. Kısa zaman içinde iPhone 13, M1 çip, yeni iPad Air ve AirPod Pro gibi ürünleri tanıtan Apple'ın Metaverse evrenine de yazılım ve ürünleriyle hızlı bir giriş yapacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder