Hakan Çelik İzmit'ten 40 ülkeye gidecek
HABERİ PAYLAŞ

İzmit'ten 40 ülkeye gidecek

Hyundai BAYON, İzmit’te üretilerek ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihraç edilecek. 50 milyon Euro ilave yatırımla yola çıkacak yeni otomobil, B-SUV segmentinde üstün teknoloji ve donanımlara sahip olacak.

İzmitten 40 ülkeye gidecek

ŞEHİR İSİMLERİ

Hyundai, yeni crossover SUV modeli BAYON’u resmi olarak tanıttı. Tamamen Avrupa pazarı için geliştirilen BAYON, markanın SUV ürün gamını genişletmesinde önemli rol oynayacak. BAYON, kompakt gövde tipine, geniş iç mekana ve uzun güvenlik donanım listesine sahip.

Hyundai’nin mevcut SUV modellerindeki şehir isimleri stratejisini devam ettiren BAYON, adını Fransa’daki Bask Bölgesi’nin başkenti Bayonne’dan alıyor. Otomobilde 411 litrelik bir bagaj alanı var. Uzunluğu 4.180 mm, genişliği 1.775 mm ve yüksekliği de 1.490 mm.

Haberin Devamı

ÇOCUK VE HAYVAN DOSTU

Diğer Hyundai SUV modellerinde olduğu gibi SmartSense güvenlik özellikleriyle donatılan otomobilde çoğu sistem standart olarak sunuluyor. Yarı otonom sürüş özelliğiyle rakiplerinden ayrılan BAYON, şerit takip asistanı ile sürücüsüne yardımcı oluyor.

Ön çarpışma önleme yardımcısı eğer sürücü fren yapmazsa çarpışmanın meydana gelmesini önlemek için otomatik olarak kendisi fren yapmaya başlıyor. Arka koltukta çocuk veya evcil hayvan unutulmaması için sürücü aracı terk etmeden önce bilgilendiriliyor.

İzmitten 40 ülkeye gidecek

MAYISTA TÜRKİYE’DE

Ekim ayında satışa sunulan tamamen yeni i20 platformu üstüne geliştirilen BAYON, Hyundai’nin popüler B-SUV modeli KONA’nın altında konumlandırılacak. İlk etapta Avrupa pazarlarında nisan ayından itibaren satışa sunulacak olan aracın, mayısta da Türkiye yollarına çıkması planlanıyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “İzmit Fabrikamız’da geçen yıl baştan aşağı yenilenen i10 ve i20 modellerimizin üretimini sürdürüyoruz. BAYON ise üçüncü modelimiz olarak bu ay içinde bantlardan inmeye başlayacak. 2021’de 30 binden fazla BAYON üretilecek” dedi.

GELİŞTİRİLMİŞ MOTORLAR

Hyundai BAYON, geliştirilmiş Kappa motor ailesi ile üretiliyor. 48V hafif hibrit teknolojisi, 100 ve 120 beygir güçleriyle seçilebiliyor. 1.0 litrelik T-GDi motorla sunulan bu teknoloji, 6 ileri akıllı manuel şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile alınabiliyor. BAYON’da beş ileri (5MT) manuel şanzımanla gelen 84 beygirlik 1.2 litre ve 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla sunulan 1.4 litre 100 PS atmosferik motorlar da var.

Haberin Devamı

İŞTE YILIN OTOMOBİLİ

TOYOTA YARİS

Tamamen yenilenen Toyota Yaris, 2021 Avrupa’da ‘Yılın Otomobili’ seçildi. Dördüncü nesil Yaris, Avrupa’da 59 otomotiv gazetecisinden oluşan jürinin verdiği 266 puanla, markaya bu ödülü 21 yıl sonra yeniden kazandırdı. Sessiz sürüşü, düşük emisyona sahip hibrit teknolojisi ve ulaşılabilir fiyatıyla jürinin övgüsünü toplayan Yaris, kullanıcılarının yüzde 80’inden fazlasının neden hibrit güç ünitesini tercih ettiğini de ortaya koydu.

Yaris aynı zamanda tasarımı, dinamik performansı ve sınıfının öncüsü güvenliğiyle de öne çıkarak ‘prestijli7 olgusunu da gözlerönüne serdi. Toyota, gelen bu başarıyla birlikte Avrupa’da Yılın Otomobili ödülü unvanını toplam üç kez elde ederek Avrupa’da en fazla bu unvanı elde eden Japon marka olmayı da başardı. Yaris daha önce iki kez bu ödülü kazanırken, 2005’te Prius tahta çıkmıştı.

Haberin Devamı

İzmitten 40 ülkeye gidecek

SUV MODEL TERCİHİ

GÜVENLİK ARAYIŞI

Kadın kullanıcıların küçük hatchback otomobilleri tercih ettikleri gibi yaygın bir görüş var. Satış rakamları bunu doğrulasa da son yıllarda bu tablo değişiyor. Kadın kullanıcılar artık daha güçlü tasarımlı SUV modellere yöneliyor. Bu eğilim özellikle güç ve güvenlik arayışıyla yakından ilgili.

Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte birçok ülkede orta sınıf sedan otomobil satın alanların sayısı az değil. Kuzey Avrupa, İngiltere ve ABD pazarında ise kadınların en fazla ilgi gösterdikleri araçlar arasında station wagon otomobiller var.

İzmitten 40 ülkeye gidecek

PARK RAHATLIĞI AVANTAJ SAĞLIYOR

Avrupa ve Türkiye pazarında kadın kullanıcılara, ‘ekonomik olarak imkanlarınız müsait olsaydı hangi araçları tercih ederdiniz?’ diye sorulduğunda; Range Rover, BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Lexus gibi Premium markaların SUV modellerini sıralıyorlar.

Bu soru, ‘daha uygun bir bütçeyle fiyat-ürün dengesini gözeterek nasıl bir araç satın alırdınız?’ diye sorulduğunda ise daha çok küçük, kompakt SUV’ları ve crossover modellerini tercih edeceklerini söylüyorlar. Yüksek oturma pozisyonu, park kolaylığı ve pratik iç mekan kullanımı bu tercihi belirleyen faktörler arasında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder