Hakan Çelik Kalitesini hissettiriyor
HABERİ PAYLAŞ

Kalitesini hissettiriyor

Kompakt premium SUV araçlar kategorisinde uzun süredir merakla beklediğim Audi Q3, bir süre önce Türkiye’de satışa sunuldu. Avrupa pazarında daha önce kullanıcılarla buluşan Q3 regülasyon gereklilikleri nedeniyle biraz gecikmeli olarak ülkemize gelebildi.

Audi Q3’ün akıcı, dinamik ve şık tasarımı, kaliteli, rafine iç mekanı ve Volkswagen Grubu’nun başarısını kanıtlamış 150 beygirlik 1.5 litrelik benzinli motoruyla sınıfının en iyi seçeneklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Sürüş dinamikleri, aracın tasarım mimarisine uygun.

Haberin Devamı

Kalitesini hissettiriyor

Benim kullandığım araç 35 TFSI S Tronic S Line idi. Koltukların düzleştirilmesiyle bagaj hacmi 1525 litreye kadar çıkıyor. Arka koltuklar öne geriye kolaylıkla kaydırılabiliyor. Q3’ün 0’dan 100 kilometreye hızlanma süresi 9.4 saniye. Yakıt deposu 58 litre.

Kalitesini hissettiriyor

Audi Q3 ‘ün rekabet ettiği segmentte Mercedes Benz GLA, Range Rover Evoque ve Volvo XC40 gibi iddialı rakipler bulunuyor. Q3 tasarım, teknoloji ve donanım açısından en başarılı modellerden biri.

YÜKSEK KONFOR

Kullandığım araçta 10.25 inçlik sanal kokpit, panaromik cam tavan, ambiyans aydınlatma paketi, uzun far asistanı, geri görüş kamerası, konuşma asistanı, e-call acil durum arama sistemi gibi donanımlar bulunuyordu. Arka koltuk konforu beklediğimden daha yüksek.

Kalitesini hissettiriyor

Ford Trends 2022 Raporu, Ford Baş Fütüristi Sherly Connelly yönetiminde gerçekleştirildi.

UÇAN ARABALARA DOĞRU

Ford tarafından hazırlanan ve Amerika, Asya, Avrupa ile Ortadoğu’daki 14 ülkeyi kapsayan ‘Trend Raporu’ araştırması yayımlandı.

2022’yi kapsayan araştırmada öne çıkan başlıklar şöyle:

Yetişkinlerin yüzde 81’i, iklim değişikliği yüzünden çocuklarının geleceği konusunda endişeli olduğunu belirtiyor.

Sürücüsüz araçların güven değeri artarken, ebeveynlerin yüzde 65’i, çocuklarının bir yabancı tarafından kullanılan bir araçta olmasındansa sürücüsüz (otonom) araç kullanmasını tercih edeceğini belirtiyor. Ayrıca Y ve Z kuşaklarının yüzde 31’i, yeni kuşakların araba kullanmayı öğrenmeye ihtiyaç duymayacağını düşünüyor.

Erkeklerin yüzde 38’i 2050 yılına kadar uçan arabaların hayatımıza gireceğini öngörüyor. Nüfusun yüzde 68’i robotların öğretmenlerin yerini alacağına inanıyor.

Haberin Devamı

Genç yetişkinlerin yarısına yakını evliliğin 2035 yılına kadar modası geçmiş bir kavram haline geleceğini düşünüyor.

Kalitesini hissettiriyor

Bir süre önce Baykar tesislerinde Genel Müdür Haluk Bayraktar ile Cezeri isimli uçan otomobil prototipini incelemiştim. Baykar uçan otomobil teknolojilerinde Türkiye’de öncü olmayı hedefliyor.

DİJİTAL VE İDDİALI

Bugüne kadar 20 milyondan fazla satış adedine ulaşan Polo, altıncı jenerasyonun makyajlı versiyonuyla çıtayı daha da yukarı çıkarıyor. Türkiye’de 3 farklı donanım ve 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan yeni Polo'nun başlangıç fiyatı 360 bin TL.

Kalitesini hissettiriyor

Polo’nun teknik altyapısı gelişmiş modüler platform yönetimine (MQB) dayanıyor. Bu platform optimum iç hacim (351 litre bagaj hacmi), sağlam ve dayanıklı gövde ve ileri güvenlik unsurları beraberinde getiriyor. Yeni Polo Türkiye’de yüksek teknolojili ve 3 silindirli iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor: 1.0 MPI 80 beygir ve 1.0 TSI 95 beygir.

Haberin Devamı

ASIL RAHATLAMA 2023’TE OLACAK

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, otomotiv sektörünü etkileyen dinamikler, pandemi ve tedarik süreçleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

Kalitesini hissettiriyor

Mikroçip sıkıntısı nedeniyle 2021 yılı toplamında küresel araç üretim kaybının 11.3 milyon adet seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

2022 yılı da benzer geçecek. Yeni yatırım ve tesislerin de açılması ile 2023 yılında tedarikte rahatlama öngörülmekte.

İlk dokuz ayda yerli sac fiyatlarında dolar bazında yüzde 29, ithal sac fiyatlarında yüzde 117, kauçukta yüzde 38, plastikte ise yüzde 83 oranında artış var.

Hammadedeki bu maliyet artışlarının zaman içinde kademeli olarak fiyatlara yansıması kaçınılmaz. Magnezyumda da bir tedarik sıkıntısı ortaya çıktı. Bu arz açığı şimdiden fiyatların fazlasıyla artmasına ve tedarik zincirinde bozulmalara yol açtı.

Önemli ihraç pazarımız olan Avrupa’da beklenen toparlanma sürecinin 2022 yılı ile başlayacağını söylemek mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder