Hakan Çelik Klasikler yarışıyor
HABERİ PAYLAŞ

Klasikler yarışıyor

Mercedes Benz Türk, 2015’ten beri ana sponsorluğunu üstlendiği Klasik Otomobil Bahar Rallisi’nde, Klasik Otomobil Kulübü’nü 5’inci kez destekleyecek. 20 Nisan’da Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan start alması planlanan ralli, üç gün boyunca klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirecek. Araçlar İstinye’den özel feribotlarla Çubuklu’ya geçecek. Rallide ilk gün, Riva üzerinden Şile’ye doğru devam eden rotanın tamamlanmasıyla sona erecek.

Klasikler yarışıyor

Rallide ikinci günü Şile’den başlayarak Kartal’da son bulacak. Rallinin ödül töreni ve ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balosu’ ise 22 Nisan’da 17’nci yüzyıla dayanan tarihi ile fark yaratan Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da düzenlenecek.

Haberin Devamı

ÇEVRECİ ARAÇLARDAN DAVET VAR

Türkiye’deki pek çok otomobil kullanıcısı henüz elektrikli ve hibrid bir otomobil deneyimi yaşamadı. Ulaştırmanın bir yöntemi olması sebebiyle bildiğimiz ancak çok daha sessiz ve hızlı olan elektrikli otomobiller, aslında yaşanması ve hissedilmesi gereken bir tecrübe.

Klasikler yarışıyor

TRENDLER DEĞİŞİYOR

Türkiye’de ilk kez ve birincisi gerçekleştirilecek olan Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası, 20-21 Nisan’da İstanbul Kemer Country Club Orman Evi’nde tüm otomobil severleri bekliyor olacak. Yapılan son tüketici araştırmalarına göre Türk halkının büyük bir çoğunluğu artık elektrikli otomobil kullanmak istiyor. Akaryakıt fiyatlarının pahalılığı, petrole olan bağımlılığımız ve şehir içerisindeki egzoz gazına maruz kalmamız sebebiyle, artık elektrikli ve hibrid otomobiller daha fazla ilgi görmeye başladı.

56 KAT ARTACAK

Ülkemizde elektrikli araç sayısının 4 yıl içinde 56 kat artacağı ve bununla paralel olarak şarj istasyonu sayısının ise 5 yıl içerisinde 35 kat artacağı ön görülüyor. Etkinlik alanında oluşturulan eğlenceli atölyeler, okul öncesi ve anaokulu çağındaki çocuklar için eğlenceli zaman geçirme imkanı sunacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliği TEHAD ve Electric & Hybrid Cars dergisi düzenliyor.

EKONOMİYE CLIO KATKISI

Renault Grubu’nun yeni nesil araçları için benimsemiş olduğu ‘otonom, mobil ve bağlantılı’ otomobil konseptlerinden yola çıkılarak tasarlanan yeni Clio için 306 milyon Euro yatırım yapıldı. Bu tutarın 181 milyon Euro’su yeni Clio’nun ilk kez üretileceği Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’na yapılırken 125 milyon Euro’su ise yeni iş olanakları sağlanarak Türkiye’deki 70’den fazla tedarikçiye yapıldı.

Haberin Devamı

Klasikler yarışıyor

TRENDLER DEĞİŞİYOR

Yeni Clio’nun üretimiyle birlikte 350 kişilik istihdam yaratılırken, geçtiğimiz yıl bu kapsamda yeni nesil otomobillerin üretimi için Oyak Renault’da sac parça üretim kapasitesini 2 katına çıkartacak yüksek hızlı yeni pres hattı devreye alındı. Yeni nesil araçlarda kullanılacak motorların imalatı için bu yatırımlara ek olarak ayrıca 100 milyon euro yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesisi yatırımı gerçekleşti.

DÜNYAYA İHRAÇ EDİLİYOR

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, Clio’nun, segmentinde Avrupa’nın en çok satan ikinci otomobili olduğunu hatırlatarak böyle önemli bir aracın Bursa’da üretilmesinin Türkiye açısından da önemli bir kazanç olduğuna işaret etti. Özellikle şehir içinde son derece pratik elektrikli park freni gibi birçok özelliği barındıran Clio, daha fazla teknoloji barından araç içi uygulamalar, internet bağlantılı multimedya sistemi, sürüş deneyimini kişiselleştiren özelliklerle geliyor. Clio, otonom sürüşe öncülük etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

PEUGEOT PARTNER YENİLENDİ

Sınıfında bir ilk olan ve standart olarak sunulan Peugeot i-Cockpit de dahil olmak üzere son derece zengin bir donanımla yollara çıkacak olan yeni Peugeot Partner Van, kullanıcılara tamamen yeni bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Göz alıcı ve dinamik tasarımıyla hafif ticari araç segmentine farklı bir yorum getirmeye hazırlanan yeni Peugeot Partner Van, 1,6 litre BlueHDi 100 beygir Euro 6.1 normuna sahip bu motoruyla yakıt ekonomisi ve sürüş keyfini aynı potada eritiyor.

Klasikler yarışıyor

Geniş ve konforlu yaşam alanıyla günlük kullanımları keyfe dönüştüren yeni Peugeot Partner Van; yüksek kapasiteli, fonksiyonel ve çok yönlü kargo alanıyla hobi veya iş amaçlı kullanımları da en iyi şekilde destekliyor. Partner Van verimli motorları, konfor ve güvenlik donanımları ve fonksiyonel yapısıyla 87 bin 000 TL’den başlayan lansman fiyatıyla satışa sunuldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder