Hakan Çelik Lexus efsanesi yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Lexus efsanesi yenilendi

Haberin Devamı

1400 mühendisin altı yıl çalışması sonucu ortaya çıkan Lexus’un ilk jenerasyon LS modeli, yeni nesliyle lüks segmentte şimdi çok daha iddialı.

Lexus markasının kısa zamanda adının duyulmasını sağlayan LS sedanın 5’inci nesli tanıtıldı. Her açıdan yenilenen araç, daha dinamik, konforlu ve çevreci. 359 beygir güç üreten elektrikli hibrit motorlu Lexus LS 500h, Mart’ta Türkiye’ye gelecek. Yeni LS’in fiyatı 235 bin ile 327 bin euro aralığında olacak.

Lexus efsanesi yenilendi


MARKA İÇİN ÖNEMLİ


Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, Lexus LS’in tanıtımında yaptığı açıklamada yeni modelin marka için çok önemli olduğuna değindi. Ali Haydar Bozkurt, “LS’in ilk jenerasyonunda 1400 mühendis altı yıl çalıştı. LS’in yeni versiyonunun dış tasarımına olduğu kadar iç tasarımına da çok özen gösterildi. Yeni LS, makam otomobili olarak tasarlandı. Ancak eminiz ki bu otomobili alanlar kendileri direksiyon başına geçmek isteyecek” dedi.

100 ADETİ GEÇECEK


Ali Haydar Bozkurt, 11 ayda 92 adet satışa ulaştıklarını, yıl sonunda ise 100 adeti geçeceklerini belirterek, “Geçen yılın yapılan vergi artışı içinde bulunduğumuz segmentin satışlarını olumsuz etkiledi. Binek otomobil pazarı 11 ayda geçen yıla oranla yüzde 4 küçülmesine rağmen, Lexus’un içinde bulunduğu lüks araç segmenti yüzde 21 daraldı. Ancak öncelikli hedefimiz, satıştan çok markamızı doğru konumlandırmak ve anlatmaktır. Bu amaçla markanın bilinirliliğini üst düzeye çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

PEUGEOT'YA TÜRK GENEL MÜDÜR

Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine İbrahim Anaç atandı. Daha önce bu görevi yürüten Laurent Pernet ise kişisel sebeplerle PSA Grubu’ndan ayrılmaya ve profesyonel yaşamına yeni bir yön vermeye karar verdi. İbrahim Anaç, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde IOMT Direktörü Julien Montarnal’a bağlı olacak. Peugeot Türkiye operasyonlarında bugüne kadar Fransız genel müdürleri görev yapmıştı. İbrahim Anaç 20 yıldır Türk otomotiv sektöründe önemli kademelerde görev yaptı.

TOYOTO'DA ZAM YOK!

Yılın son kampanyasında yükselen kurlara rağmen fiyat artışı yapmayan Toyota, Aralık’ta alınacak modellerinin MTV tutarını ödeyecek. Toyota, satın alınacak bu otomobillerin 1 Ocak 2018’den sonra tescil edilmesi durumunda 2017’ye ait MTV tutarı kadar olan miktarını da karşılayacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yıla benzersiz ve büyük avantajlar sunan bir kampanya ile veda etmeye hazırladıklarını belirterek, “Bu ay bizim için çok özel. Biz yüksek orandaki kur farkı artışını fiyatlarımıza yansıtmadık. Kampanyada ayrıca üretimde Türkiye’nin gururu olan C-HR Hybrid’de de 3 bin TL’lik indirim buluyor. Bir daha bu fiyatları göremeyeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Lexus efsanesi yenilendi

BU TASARIM ÇOK SES GETİRECEK

Mercedes, Audi ve BMW, Almanya merkezli dünyanın en önemli premium otomobil üreticileri. Mühendislik açısından mükemmel düzeyde modeller geliştirmelerine rağmen birbirini çok tekrarlayan tasarımlara imza atmaları nedeniyle üçünü de eleştiriyorum. Benim gibi düşünenlerin sayısı hiç az olmadığı için markalar özellikle SUV’ler ve sportif modellerinden başlayarak farklılaşan bir tasarım dili kullanmaya başladılar.

Lexus efsanesi yenilendi

Bunun son örneği Mercedes CLS. Stuttgartlı üreticinin Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttığı bu yeni modeli çok beğendim. Önceki CLS’lerin DNA’sını modern bir yorumla günümüze taşıyan yeni CLS’nin dünya pazarlarında olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi göreceğini düşünüyorum.

Lexus efsanesi yenilendi

CLS sadece iddialı tasarımıyla değil ileri düzeydeki güvenlik seviyesi ve teknolojileriyle de önemli bir otomobil. Öncelikle 3.0 litrelik dizel 4Matic dizel seçenekle gelecek olan otomobilin vergi avantajına sahip 2.0 litrelik dizel versiyonu da ağustos 2018’de satışa sunulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder