Hakan Çelik Mantıklı seçim Corolla
HABERİ PAYLAŞ

Mantıklı seçim Corolla

Tamamen yenilenerek satışa sunulan Toyota Corolla’yı kullanmak için bir süredir bekliyordum. Geçtiğimiz günlerde uzun bir sürüş yapma imkanı buldum. Corolla, gerçek anlamda bir ‘best seller’. Üstelik bu ünvanını onlarca yıldır koruyor.

Önceki modellerle karşılaştırınca Corolla’nın yeni tasarımı, duygulara daha fazla sesleniyor. Teknolojisi, konforu ve güvenlik seviyesiyle bugüne kadar kendisini ispatlamış olan otomobil, dinamik tasarımıyla bu kez daha da güçlü şekilde pazarda konumlanıyor.

Mantıklı seçim Corolla

Corolla ilk üretildiği 1966 yılından bu yana 46 milyon adetten fazla satışıyla ‘dünyanın en fazla tercih edilen otomobili’ olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

ÇEVRECİ MODEL

Toyota ‘hibrid’ teknolojiye çok yatırım yapan ve dünyada hibridi sevdiren bir marka oldu. Ben de Toyota Corolla’nın 1.8 litrelik hibrid versiyonunu kullandım.

Mantıklı seçim Corolla

Kendi kendini şarj edebilen 122 beygir güçte motora sahip olan Corolla’nın fabrika verilerine göre, yakıt tüketimi 3.4 litre gibi oldukça iddialı bir seviyede. Ben aracı aldığımda 5.0 litrelik bir tüketim verisi bilgisayarda okunuyordu ki bu bile oldukça iyi bir değer.

Mantıklı seçim Corolla

Corolla, otomotiv sektörünün ‘oscarı’ olarak nitelendirilen ‘Avrupa’da Yılın Otomobili-Car of the Year’ finalistleri arasında bulunuyor.

Bu tüketim seviyesiyle 3 yılda, benzinli bir araca göre ortalama 1.7 ton CO2 emisyon tasarrufu elde edilebiliyor. Bu da 25 ağaç dikilmesine eşdeğer oluyor.

60 BİN KULLANIMDA 8 BİN TL TASARRUF

Kendi kendine şarj olan Corolla Hybrid, kullanım koşullarına bağlı olarak yüzde 62’ye kadar EV modunda kullanılabiliyor. Corolla Hybrid kullanılarak sadece yakıt maliyetlerinde bile 60 bin kilometre kullanımda ortalama 8 bin TL tasarruf edebiliyor. Corolla aynı zamanda 132 beygir 1.6 litrelik benzinli motorla da sunuluyor ve yakıt tüketimi ise ortalama 5.7 litre olarak gerçekleşiyor.

Toyota Corolla, gelişmiş direksiyon sistemi kalabalık trafikte ve dar alanlarda kullanımı kolaylaştırıyor. Klasik butonların korunmuş olmasını doğru buluyorum. Ancak klima düğmelerinin bir miktar küçük tasarlanması, kullanımı zorlaştırıyor. Corolla Hybrid’in satış fiyatı 163 bin 400 TL’den başlıyor. Kullandığım yüksek donanım seviyesindeki 1.8 Hybrid Passion X Pack e- CVT modelin satış fiyatı 203 bin TL. Benzinli Toyota Corolla ise 105 bin 600 TL gibi daha ulaşılabilir bir fiyat etiketine sahip.

Haberin Devamı

2020’DE PAZAR AÇILACAK

Gelecek yıl büyümeye devam ederek yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Intercity Başkanı Vural Ak, şu açıklamalarda bulundu; “Intercity olarak 2019 yılını başarılı bir performansla kapatıyoruz.

Mantıklı seçim Corolla

Bu yıl yurtiçinden 1.5 milyar TL’yi aşkın finansman kaynağı sağladık. 2019 yılını toplamda 10 bin adet sıfır araç alımı ile kapatacağız. Böylece tüm filo kiralama sektörü alımlarının dörtte birini tek başımıza yapmış olacağız.” 2019 yılı araç kiralama sektörünü de değerlendiren Ak, “Son iki yılda otomotiv sektöründe ciddi bir küçülme yaşandı.

Mantıklı seçim Corolla

Vural Ak, 2020 hedeflerini 3 milyar TL yatırım ve 20 bin yeni araç yatırımı olarak açıkladı.

Filo kiralama sektörü de iki yıl önce 400 bin adetlik bir pazar büyüklüğüne ulaşmıştı ancak son iki yıldır hızla küçülüyor. Bu yıl pazarı 40 bin adedin altında sıfır araç alımı ile toplamda da 260-270 bin araç adedi arasında kapatacağız gibi görünüyor” dedi.

Haberin Devamı

BMW İ4 KIŞ TESTİNDE

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği BMW, markanın karakteristik özelliklerini koruyan en yeni elektrikli modeli BMW i4’ü adım adım seri üretime taşıyor. BMW i4, iddialı sürüş dinamiklerini, sportif hissi, zarif tasarımı, birinci sınıf kaliteyi ve dört kapılı bir Gran CoupÈ’nin geniş konfor ve işlevselliklerini bir arada sunacak.

Mantıklı seçim Corolla

Zorlu kış testleri elektrikli otomobillerde kullanılan bataryaların performansını görmek açısından çok önemli.

Batarya teknolojisindeki en son yenilikleri içeren beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi ile donatılan BMW i4, 600 kilometreye kadar menzil sunmayı hedefliyor. 2021 yılında yollarla buluşması hedeflenen BMW i4’ün üretimi Almanya Münih’teki ana fabrikada gerçekleştirilecek.

150 kW’a kadar şarj kapasitesi sunan bataryalar 35 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj edilebilecek. Bu da 6 dakikalık bir şarj ile yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşmasını sağlayacak.

FORD OTOSAN’IN BAŞARISI

Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, Doğu Avrupa’daki en önemli pazarlarından biri olan Romanya’da 1000’inci kamyonunu Bükreş’te distribütörü Cefin Trucks’ın düzenlediği bir törenle müşterisine teslim etti.

Mantıklı seçim Corolla

Törende konuşan Ford Trucks Uluslarararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman, “Ford Trucks olarak, 2 yıl gibi kısa sürede Romanya’da ağır ticari segmentinde yüzde 8 pazar payına ulaştık. İnşaat segmentinde yüzde 27’lik payla lideriz. Yol kamyonunda da yüzde 24’lük payımızla ikinciyiz” dedi. Ford Otosan’ın en önemli araçlarından biri ödüllü F- MAX modeli.

PASSAT İKİNCİ ELDE DE EN ÇOK ARANAN MODEL

Türkiye’nin ilk ve en büyük kurumsal ikinci el otomobil markası DOD, 20’nci yılını kutluyor. Marka, 28 şehirde 58 satış noktasıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Mantıklı seçim Corolla

DOD’un 20 yıllık istatistiklerine göre, Türkiye genelinde DOD Yetkili Satıcıları’nda en çok satılan 5 otomobil markası Volkswagen, Renault, Audi, SEAT ve Ford olurken, en çok tercih edilen model ise Passat, Polo Jetta, Golf ve Leon oldu. Müşterilerin tercihi 1.6 ve altı motor ve dizelden yana oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder