Hakan Çelik Mercedes'ten yeni yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Mercedes'ten yeni yatırım

Mercedes-Benz Türk, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Gazprom Mavi Koridor Rallisi’nde Körüklü Conecto’nun CNG yakıtlı versiyonunu sergiledi. Mercedes, CNG’li otobüsler için kurduğu dolum tesisine, gaz kaçağı tespit çalışmalarına, Ar-Ge ve üretim alanlarına toplamda 1.3 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdi.

İstanbul Hoşdere Otobüs ArGe Merkezi’nde geliştirilen ve patenti alınan kumaş tavanın sağladığı yüzde 40’a varan hafiflik ile CNG’li otobüsler, yakıt tüketiminde büyük avantaj sunuyor. CNG’li Conecto, Solo ve Körüklü seçenekleriyle Türkiye’deki ve dünyadaki çevreci belediyelere hitap ediyor.

Haberin Devamı

EKONOMİYE KATKI

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen CNG’li Conecto otobüsler Estonya ve İtalya’ya ihraç edilerek, Türkiye ekonomisine de katkı sağlıyor. CNG’li otobüsler hiç partikül yaymadan seyahat gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor ve emisyon yaymıyor. Dizel veya benzin gibi yakıtlara göre daha uygun fiyatlı doğalgazın kullanılması sebebiyle de işletim maliyetlerinde avantaj sağlıyor. Dolum anından kullanım esnasına güvenlik alanındaki tüm detaylar, MercedesBenz’in yüksek standartlarını karşılıyor. Genel tüp sertifikasına sahip olan CNG’li Conecto modellerindeki bu uygulamalar, ayrıca TÜV tarafından da onaylı.

ARAÇ ARAYANLAR İÇİN YARARLI BİR REHBER

Türkiye’de bir ilke imza atarak, bayiler tarafından satışa sunulan sıfır kilometre araçların güncel fotoğraf ve bilgilerini tüketicilerle buluşturan dijital pazar yeri Minoto’nun CEO’su Ferhat Albayrak,son 1 yıl içerisinde satışa sunulan otomobil ve ticari araçlardaki fiyat avantajlarına dikkat çekti.

Yeni araç alım öncesi ortalama bayii ziyaret oranının 4 kat birden düştüğüne dikkat çeken ve tüketicilerin bayilerle direkt olarak iletişim kuramadığı için avantajlı fiyatları göremeyebileceğini belirten Albayrak,“Şu anda tüketiciler daralan pazarı fırsata çevirip, modeline göre 50-60 bin TL’ye varan hatta kimi modellerde 500 bin TL’ye varan avantajlarla ikinci el fiyatına sıfır araç alabilirler.

Haberin Devamı

Bahsettiğimiz avantajları da gerek Minoto web sitesinde gerekse bayileri ziyaret ederek yakından görebilirler”dedi. Türkiye’de bir ilke imza atarak, bayiler tarafından satışa sunulan sıfır kilometre araçların güncel fotoğraf ve bilgilerini tüketicilerle buluşturan dijital pazar yeri Minoto’nun CEO’su Ferhat Albayrak, son 1 yıl içerisinde satışa sunulan otomobil ve ticari araçlardaki fiyat avantajlarına dikkat çekti.

Yeni araç alım öncesi ortalama bayii ziyaret oranının 4 kat birden düştüğüne dikkat çeken ve tüketicilerin bayilerle direkt olarak iletişim kuramadığı için avantajlı fiyatları göremeyebileceğini belirten Albayrak,“ Şu anda tüketiciler daralan pazarı fırsata çevirip, modeline göre 50-60 bin TL’ye varan hatta kimi modellerde 500 bin TL’ye varan avantajlarla ikinci el fiyatına sıfır araç alabilirler. Bahsettiğimiz avantajları da gerek Minoto web sitesinde gerekse bayileri ziyaret ederek yakından görebilirler” dedi.

SKODA’DAN SKODA’DAN TRAFİK ÇÖZÜMÜ

Skoda, hayatı kolaylaştırmak adına sadece otomobillerinde değil, yaşamın her alanında pratik çözümler üretiyor. Skoda bu anlayışla son olarak özellikle büyük şehirlerde yaşanan trafik sıkışıklığı ve park sorunlarını aşmak adına ‘Citymove‘ ismini verdiği bir mobil uygulama geliştirdi. Böylece kullanıcılar, trafik şartlarına göre hızlı ulaşım adına araçlarını ne zaman,nerede kullanacaklarını ve nereye park edebileceklerini belirleyebiliyor.

Haberin Devamı

İlk aşamada Çekya’nın başkenti Prag’da devreye giren uygulama, aynı zamanda otomobille birlikte otobüs, tramvay, metro, kiralık bisikletler, taksi ve paylaşımlı araçlar gibi birçok ulaşım opsiyonunu entegre ederek çalışıyor. Kullanıcılara gidecekleri rota için en iyi seçenek sunulurken, ödemeler de akıllı telefondan yapılabiliyor.

GEÇMİŞ VE GELECEK BİR ARADA

4 Eylül tarihinde dünya lansmanı yapılacak Taycan ile yeni bir döneme giren Porche, tamamen elektrikli ilk spor otomobiliyle iç tasarım konusunda da belirleyici. Geleneksel tasarım detaylarının yeniden yorumlanarak dijital çağa uygun hale getirildiği Taycan’da, markanın klasik tasarım detayları, yeni bir kullanıcı tecrübesiyle birleştirilmiş ve sadeliğiyle de daha etkileyici hale getirilmiş. Taycan’ın ön konsolu, 1963 model orijinal 911’in ön konsolundan ilham alınarak tasarlanmış.

Açık ve tamamen yenilenmiş yapısıyla yeni bir dönemin başlangıcını işaret eden Taycan’ın kokpiti, bariz bir şekilde sürücü odaklı, sade, minimalist ve ultra modern bir şekilde tasarlanmış.

Kontrol tuşları hem kolaylıkla kullanılabiliyor hem de dikkat dağıtmıyor. Bağımsız ve kavisli gösterge paneli,ön konsolun en üst kısmına yerleştirilmiş. Sürücü odaklı panelde, sürüş için gerekli olan bilgilerin görüş alanı içinde kalması sağlanmış. Sürücü gösterge panelinde‘ klasik mod’,‘ harita modu’,‘ tam harita modu’ ve ‘sade mod’ olmak üzere 4 farklı seçenek sunuluyor. Akıllı ve sezgisel tepkilerle donatılan ve ‘hey Porche’ komutuna cevap verebilen otomobil,iki farklı direksiyon seçeneğiyle alınabiliyor. Otomobilin getirdiği en önemli yeniliklerden biri, ön koltuktaki yolcuya özel ekran sunması.

KİRALAMA SEKTÖRÜNDE HEDEF 400 BİN TAŞIT

Operasyonel kiralama sektörü, 2019 yılının ilk yarısında 2 milyar 13 milyon TL’lik yatırım yaparak Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 11.4’ü olan 17 bin 900 adet yeni aracı filosuna kattı. Söz konusu yatırım ile birlikte aktif büyüklüğü 28 milyar 633 milyon TL olan sektörün, filosundaki araç sayısı ise 295 bin adet olarak gerçekleşti. Sektörün sağlıklı büyümesi ve sürdürülebilirliği adına sektöre dair gerekli düzenlemelerin de faydalı olacağını söyleyen Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici, “Bu kapsamda görüşmelerimizi sürdürdüğümüz Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın da yönlendirmesi ile araç kiralama sektörünü temsil edecek bir birlik kurulması yönünde TOKKDER olarak çalışmalara başladık” dedi. Ekici,sektörün 2023 araç parkı hedefini ise 400 bin adet olarak açıkladı.

FERRARİ’DEN KLASİK İMZASI

Ferrari,“ Classiche Orijinallik Sertifikası”ile klasik ve neoklasik otomobil kavramına değer katıyor. Ferrari sahipleri veya bir Ferrari’ye sahip olmak isteyenler, Officina Ferrari Classiche Atölyeleri’nde gerçekleştirilen orijinallik testlerinin ardından sunulan sertifikayla otomobillerinin orijinalliğini teminat altına almış oluyorlar. ‘Gerçek Klasik’ olarak kabul edilen özel seriler için ayrı bir önem taşıyan Classiche Orijinallik Sertifikası, en az 20 yıl önce üretilen tüm Ferrari yol modelleri ve üretim yıllarına bakılmaksızın Ferrari’nin F1, Spor ve Spor Prototip modelleri için veriliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder