Hakan Çelik MINI Electric yakında Türkiye'de
HABERİ PAYLAŞ

MINI Electric yakında Türkiye'de

Küçük premium otomobiller kategorisindeki ilk elektrikli otomobil olan MINI Electric, nisan sonu itibarıyla Türkiye’de yollarla buluşacak. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI’nin, yüzde 100 elektrikli ilk seri üretim modeli MINI Electric, hem şehirli hem de elektrikli yapısıyla MINI tutkunlarına yeni bir yaşam tarzı sunuyor. onlinestore.mini.com.tr adresi üzerinden ön sipariş verilebilen MINI Electric, nisan sonu itibarıyla Türkiye’de yollarla buluşacak.

Genlerindeki karakteristik MINI özelliklerini oluşturan keyifli sürüş, etkileyici tasarım ve premium kalite anlayışını koruyan MINI Electric, markanın ilk yüzde 100 elektrikli seri üretim modeli olma özelliğini taşıyor. Tamamen MINI tarafından geliştirilen sürüş dinamikleri sayesinde, otomobil yüksek kullanım keyfi vadediyor. Özel olarak geliştirilen lityum-iyon bataryaları ile tam şarjda 230 kilometreye ulaşabilen MINI Electric, 184 beygir gücündeki motoruyla MINI’nin geleneksel go-kart kullanımı hissini koruyor.

Haberin Devamı

MINI Electric yakında Türkiyede

İngiliz genlerini Alman mühendisliğiyle buluşturan MINI’nin premium küçük otomobil sınıftaki ilk elektrikli modeli, hızlı şarj ve uzun menzil özelliklerine sahip.

50 KW’LİK HIZLI ŞARJ

Tamamen elektrikli ilk premium küçük otomobil olarak yollarla buluşmaya hazırlanan MINI Electric, güncel modelin 3 kapı modeli üzerinde geliştirildi. 184 beygir güç ve 270 Nm tork üreten motoru ile 0-100 kilometre hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor. Araç, 50 kW’lık hızlı şarj sayesinde 32.6 kWh kapasiteli pillerinin yüzde 80’ini sadece 35 dakikada doldurabiliyor.

MINI Electric yakında Türkiyede

MODLARA GÖRE DEĞİŞEN RENKLİ EKRAN

Elektrikli Mini, iç mekanda sunduğu 6.5 inçlik renkli ekrana sahip gösterge paneli ile de standart MINI modellerinden ayrılıyor. Sport, Mid, Green ve Green+ olmak üzere dört farklı sürüş modu bulunan MINI Cooper SE’nin, bu modlara göre değişen tema ve renklere bürünebilen renkli ekranından otomobille ilgili diğer sürüş bilgilerine de erişilebiliyor. Bataryaların da etkisiyle MINI Cooper S 3 Kapı’ya göre sadece 145 kg daha ağır olan MINI Cooper SE’nin 211 litrelik bagajı, koltukların yatırılmasıyla birlikte 731 litreye kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

BMW’NİN ÜÇ YENİ MOTOSİKLETİ YOLDA

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Motorrad, 20-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Motobike İstanbul 2020’de, en yeni modellerini motosiklet tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Sezonu Motobike Istanbul ile açmaya hazırlanan BMW Motorrad, yılın bu en büyük organizasyonunda, 2020’de yollarla buluşturacağı Yeni S 1000 XR, F 900 R ve F 900 XR modellerini ilk kez sergileyecek.

MINI Electric yakında Türkiyede

Yeni RR’ın yüksek performanslı motorundan ilham alan ve XR’a uygun hale getirilen S 1000 XR modelinin motoru, özel eksantrik profilleri ve belirlenmiş manifold düzeniyle güçlü tork performansı sunuyor. Ayrıca, yeni S 1000 XR’ın dik oturmaya imkan sağlayan rahat selesi, virajlarla ve düz yollarla konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor. Yüksek viteslerde daha uzun şanzımanıyla akıcı bir sürüş vadeden ve en hafif konfigürasyonunda 223 kilogram ağırlığa sahip S 1000 XR, tam donanımlı olarak selefine kıyasla 10 kg daha hafif.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN YERLİ HİBRİT TİCARİ ARACI

Ford Otosan, 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) ödüllü, Türkiye’nin ilk ve tek yerli şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracı Transit Custom PHEV’i Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde sergiledi. Şirket, etkinlik kapsamında test amaçlı olarak 2 adet aracın da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verileceğini duyurdu.

MINI Electric yakında Türkiyede

Böylece araçlar Ford’un Valensiya, Köln ve Londra çalışmalarının ardından, Ford Otosan tarafından Ankara yollarında test edilecek. Ford Transit ve Tourneo Custom PHEV, Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim üssü olan Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarında üretiliyor. Törende bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ülkemizde üretilen bu araçların yarattığı katma değeri, şehrimizin sakinlerinin hizmetine sunacağız” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder