Hakan Çelik Okurlar diyor ki…
HABERİ PAYLAŞ

Okurlar diyor ki…

Okurlarımdan farklı konularda çok sayıda mail alıyorum, ayrıca Twitter ve Instagram’dan mesajlar gönderiyorlar. Gazetemizi düzenli olarak takip eden büyük bir kitle var “Biz gönderiyoruz ama okumuyorlar veya ilgilenmiyorlar” diye düşünmelerini hiç istemem.

Ulaştırdıkları iletileri dikkatle inceliyorum.

Özellikle son dönemde yoğun olarak gündeme getirdikleri hususları burada kısa başlıklar halinde paylaşmak ve ilgililerin dikkatine sunmak istiyorum.

Diyorlar ki:

■ Süresiz nafaka adaletsizliği ne olacak?

Haberin Devamı

■ Emektar ücretli öğretmene atama istiyoruz, destek bekliyoruz.

■ Esnaf zor durumda kalıyor, çekte hapis kaldırılsın.

■ 26. Dönem Polis Mesleki Eğitim Merkezi (Pomem) kontenjanı 10 bin olsun.

■ 8 bin yedek atama bekleniyor. Bekçilere ek kontenjan gelsin.

■ KHK ile ihraç edilen memurlardan hâlâ yargılanmamış olanlar, mahkemesi devam edenler, takipsizlik ve beraat alanlar masumiyet karinesi ilkesine göre masumdur. KHK’lıya iade sağlansın.

■ Sayıları 50 bine yaklaşan infaz ve koruma memurları 15 gün karantinada 15 gün cezaevinde toplam 30 gün ailesinden ayrı kalıyor. Özlük hakları ve tabi oldukları mevzuat iyileştirilsin. Yöneticileri personel içinden seçilsin.

■ Hibe tohum verilecek 21 il arasında olmayan Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana gibi stratejik öneme sahip şehirlerin olmaması üzücü. Keşke hibe yüzde 75 değil 40 olsaydı ama tüm yerleşim birimlerini kapsamış olsaydı.

Okurlar diyor ki…

POSTA, farklı sosyolojik grup ve yaş aralıklarında Türkiye’nin en yüksek erişimi olan gazetesi.

■ Salda Gölü gerçekten korunabilsin yapılaşmaya açılmasın.

■ Doğal ve kültür mirasımız Olimpos’a gözümüz gibi bakalım.

At yarışları

Hipodromların ve atların durumu en fazla dile getirilen konular arasında. Büyük bir camia, bu alanda alınacak kararlara kilitlenmiş durumda. Ekonomik önemi nedeniyle at yarışlarının bir an önce başlamasını istiyorlar. “Her biri atlet olan atların düzenli olarak bakımı yapılmalı, atlar koşmalı, jokeyler antrenmana çıkmalı” diyorlar.

Yarışların ve diğer faaliyetlerin başlaması için bir yol haritası açıklanırsa yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren bir alanda rahatlama sağlanabilecek diye düşünüyorum. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) sonuca ulaşılması için çalışıyor. Fanatik Yazarı ve TAY TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz da bu konuda en fazla gayret gösteren isimlerden biri. Atçılıkla uğraşanlara umarım olumlu haber verilebilir.

Haberin Devamı

Çocuklar da #Evdekal diyor

Salgın hızla yayılmaya devam ederken BM, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kurumlar uzun süredir “evde kalın” çağrısı yapıyor.

Çoğunlukla yaşları 3 ila 9 arasında değişen çocuklar da dünya çapında #TheYoungestSpeakingOut etiketini kullanarak şarkılar ve evde çektikleri eğlenceli mesajlarla destek sağlıyorlar. Bu küresel mesaj kampanyasına Türkiye’den de çocuklar katıldı. Çektikleri videolar Youtube’da https://youtu.be/Sn_QOOHkx74 linkinden izlenebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder