Hakan Çelik 'Olağanüstü hal ilanı yanlış olur'
HABERİ PAYLAŞ

'Olağanüstü hal ilanı yanlış olur'

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’le dün Ankara’da bir araya geldik. Parti Sözcüsü de olan Çelik, terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Ömer Çelik, AK Parti’nin kurucularından. Önceki hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinde bulundu. CHP ile hükümet kurma görüşmelerinde aktif rol üstlendi. Uzun yıllar Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanı olarak görev yaptı. Ömer Çelik sohbetimizde, bugünlerde dile getirilen sıkıyönetim veya olağanüstü halin gerekli olduğuna dair görüşlere katılmadığını, böyle bir adımın terörün istediği şeyi yapmak olacağını söyledi. Değerlendirmelerini satır başlarıyla aktarıyorum:

- Terör örgütleri istihbarat tarafından yakından izleniyor. Ancak belli hiyerarşi içine girmeden, otonom şekilde hareket edenleri tespit etmek sanıldığı kadar kolay değil.

- Terör örgütleri saldırıları üstlenmiyorsa amaç zihni başka yerlere sevketmektir. Bu olayda DAEŞ (IŞİD) ihtimali kuvvetli şekilde dillendirilse de PKK ve Suriye odaklı diğer oluşumlar da eşit düzeyde önümüzde duruyor.

[[HAFTAYA]]

- Teröristler herhangi bir hiyerarşinin içine girmeden eylem gerçekleştirince tablo karmaşık hale geliyor. Kamuoyuna yansımayan ama emniyet güçlerinin engellediği çok sayıda büyük saldırı girişimi var.

- Demokratik seçimler, Türkiye’nin en iyi yaptığı işlerden. Seçime bu kadar kısa zaman kala böyle bir saldırının gerçekleşmesi altı çizilmesi gereken bir boyut. AK Parti zaaf içinde gösterilerek kararsız seçmen etkilenmeye çalışılıyor.

- Saldırının ardından bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef göstermesi siyasi dinamikleri karıştırmaya yönelik bir hamle. Avrupa’da böyle saldırı gerçekleşse bütün partiler bir araya gelip hükümetin arkasında durur. Erdoğan’a mal edilen “Tren garı zarar gördü” ifadesi bütünüyle asılsızdır. Bu psikolojik savaş biçimidir.

- Selahattin Demirtaş’ın “Başbakan’a kelepçe takmaktan bahsetmesi” siyasi tarihe geçen en büyük sorumsuzluk. HDP’nin üslubu, terör eylemini gerçekleştirenlerin ulaşmak istediği hedefe zemin hazırlıyor. Ortak vatanımız için daha sorumlu davranmalarını bekleriz. Herkesle şbirliği yapmak isteriz, her türlü yardımı kıymetli görürüz. Kimseyi dışlamak gibi amacımız yok.

-Terör saldırısının amacı Türkiye’yi içe kapatmak. Dış politikayı her zaman tartışırız fakat bugün o gün değil. Şu ortamda AK Parti’ye dış politika kararları nedeniyle saldırmayı terör eylemlerine mazeret üretmek olarak algılarız.

-Güvenlik zafiyeti olduğunu biliyorsak sorumlular görevden alınır. Bilmiyorsak işini iyi yapan kişiyle ilgili tasarrufta bulunmak doğru değil.

- Terör saldırısından sonra hükümet hedef tahtasına oturtuldu. Ayaklanma çağrısı yapanlar oldu. Hazır bekleyen odaklar var. Sosyal medya, ortalığı karıştırmak isteyen binlerce sahte hesap ve provokatörle dolu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder